Logosmall

Conifeer ‘Brabant’ - Thuja occidentalis ‘Brabant’ kopen

Goede prijs-kwaliteit verhouding | Eigen kweek op onze kwekerij | Kwekerij met webwinkel | Eigen transport | Aangroeigarantie | Vrijblijvend contact
Sorteer op:
- Plantafstand: 5 stuks op 2 meter zetten.
- Stevige kluiten, gewicht 15kg.
€7,50 *
- Plantafstand: 2 stuks per meter.
- Stevige kluiten, gewicht 20kg.
€10,00 *
- Plantafstand: 2 stuks per meter.
- Stevige kluiten, gewicht 30kg.
€17,50 *
- Plantafstand: 1 per meter.
- In Airpot gekweekt: gewicht 500kg.
€475,00 *
* Incl. btw Excl. Verzendkosten

Westerse Levensboom ‘Brabant’ - Thuja occidentalis ‘Brabant’ kopen

De Westerse Levensboom, Latijnse naam Thuja occidentalis, is de meest toegepaste haagconifeer. Door zijn goede eigenschappen is de Thuja vaak de beste keus voor een haag. De Westerse Levensboom stelt geen speciale eisen aan zijn standplaats, groeit op alle gronden. Kan in zon en halfschaduw.  Het zijn sterke en gezonde planten, hebben een goede groei, en de soort ‘Brabant’ is één van de sterkste en beste wintergroene haagplanten op de markt. Kan goed tegen snoei, groeit ook aan de kust, en op zware grond. Bij droogte kan er wel veel zaad aan de planten komen.

1 keer per jaar snoeien, september/oktober, zorgt voor een mooie haag. Voorkom dat u uiteindelijk op het oude hout moet gaan terug snoeien, door regelmatig te snoeien (1 x per jaar) 

 

Eigenschappen:
- Onderhoudsvriendelijk.
- Wintergroen.
- Groeit op alle gronden.
- Kan ook aan de kust.
- Zon, halfschaduw en schaduw.
- 1 keer per jaar snoeien.
- Zéér goed winterhard.

• Kan in het najaar veel vruchten dragen, vooral als ze op een droge plek staan.

 

Beschikbaarheid
- Planten uit de volle grond met kluit zijn vanaf eind september tot april/mei leverbaar.

 

Verzorging

Aanplant
- Vóór de aanplant adviseren wij om compost te verwerken met de grond die u uit het plantgat haalt en gebruikt om de planten weer mee aan te planten. Door de grond te mengen met compost verbetert u de bodemstructuur en voegt u essentiële meststoffen toe. Op deze manier verhoogt u de vruchtbaarheid van de bodem.
- Bij de aanplant de bovenkant van de kluit/pot gelijk aan het maaiveld. De planten niet te diep in de grond willen zetten.

Bemesting
- Vanaf half april tot eind september een langzaam werkende, organische meststof toedienen.
- Het is belangrijk om wintergroene planten regelmatig te bemesten, zodat ze geen gebrek krijgen aan voedingsstoffen. Gebrek aan voedingsstoffen kunt u onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.
U kunt bij ons Condit 5 bestellen. Dit is een langzaamwerkende mestkorrel die veelal door professionals gebruikt wordt om te bemesten. We bieden deze tegen een scherpe prijs aan zodat uw nieuwe planten een goede bodemcultuur krijgen waarin ze goed kunnen gedijen.

Snoei
- 1 keer per jaar snoeien is voldoende.
- Licht bijsnoeien kan het hele groeiseizoen, bijvoorbeeld takken inkorten die te veel in de breedte groeien.

Water geven
- De eerste maanden na aanplant regelmatig water geven (is het zonnig weer en/of waait het hard, zeker 3 x per week) -> Wintergroene planten verdampen namelijk altijd water. Ook in de winterperiode.
- Zorg ervoor dat het water op de kluiten en bij de wortels terecht komt. Maak eventueel een watergeefrand.
- Wintergroene planten verdampen altijd water, dus water geven is erg belangrijk.

- Water geven is de belangrijkste zorg na de aanplant. Wij adviseren dan ook om meteen druppelslang bij de nieuw aan te planten haag te verwerken. Wij geven dan ook groeigarantie indien er druppelslang aangeschaft is bij ons en deze verwerkt is in de haag. Wij bieden een professionele slang aan tegen groothandelsprijzen.