default-header

Bamboehaag in bak

Wil je een bamboehaag in bak kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten bamboe aan die geschikt is voor plaatsing in een bak. De Latijnse naam van de bamboehaag is Fargesia. Dit is een soort bamboe die niet woekert en daardoor mooi binnen de bak blijft zelfs als deze tussen andere planten geplaatst wordt. Weet u niet zeker welke bamboe het best in jouw tuin past? Neem dan gerust contact met ons op voor advies over de juiste bamboehaag in bak voor jouw tuin.

Welke bamboehagen kunnen in een bak

Alle bamboehagen die wij aanbieden kun je in een bak plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk dat er de juiste bak gekozen wordt, want als de plant groter wordt kunnen de wortels de bak kapotmaken. Ook is het erg belangrijk dat overal in de bak er genoeg mogelijkheid is voor de plant om zuurstof te krijgen, anders kan de plant doodgaan. Voor advies op maat kun je contact met ons opnemen.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Soorten bamboehaag in bak

De bamboesoort Fargesia kent verschillende soorten en variaties. Wij hebben ons gespecialiseerd op het kweken van gezonde en sterke soorten met diverse eigenschappen. Welke bamboesoort is de beste voor jouw tuin? Om deze vraag te beantwoorden hebben we de eigenschappen van de door ons gekweekte soorten hieronder op een rijtje gezet:

Fargesia Rufa: deze plant is bekend vanwege zijn bossige groei en de mooie groene kleuren. Bij het planten in een bak adviseren wij deze bamboe doordat deze zich zal aanpassen aan zijn omgeving. Dit betekent dat er geen rekening met de grootte van de bak gehouden hoeft te worden.

Fargesia Jiuzhaigou: de Fargesia Jiuzhaigou wordt, vanwege de uitspraak, ook wel Fargesia Red Panda of de Rode Bamboe genoemd. Deze naam geeft het al een beetje weg, de combinatie van de groene plant met de rode en paarse halmen geeft deze plant een prachtige uitstraling.

Fargesia Volcano: deze niet-woekerende bamboe plant wordt zonder te snoeien ongeveer twee meter hoog. Het is een prima alternatief voor de Fargesia Murielliae ‘Bimbo’.

Fargesia Robusta Campbell: deze Fargesia plant komt het dichtste in de buurt van de kleuren die worden gezien als échte bamboe. Het geeft een echte tropische en luxueuze uitstraling.

 

Eigenschappen van bamboehaag in bak

Uiteraard is het belangrijk om de eigenschappen van onze niet-woekerende bamboe planten te weten. Wij zetten deze graag even op een rijtje:

 

  • Je kunt Fargesia’s in de zon, halfschaduw of in de schaduw plaatsen.
  • Het is een bamboe plant die niet woekert.
  • Het is in ons klimaat een goed winterharde plant.
  • De plant vormt een zichtdichte en wintergroene haag.

 

Bestel nu jouw bamboehaag in bak

In onze webshop vind je al deze bamboehagen voor in een bak terug. Neem dus vooral een kijkje en kies de plant die voor jou het meest geschikt is. Ook bieden wij op alle planten een groeigarantie. Deze garantie houdt in dat je altijd sterke en gezonde planten krijgt. Mocht er onverhoopt een plant doodgaan dan kun je rekenen op een passende oplossing.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »