default-header

Niet giftige tuinplanten voor katten

Er zijn allerlei niet giftige tuinplanten voor katten. Over het algemeen zijn planten die hun bladeren laten vallen niet erg giftig. Al zijn daar ook weer uitzonderingen op. Groenblijvende planten zoals Buxus en Taxus zijn erg giftig. Een groenblijvende plant waarvan je een haag kunt maken en die niet giftig is voor katten is, is de Fargesia. De Fargesia is een niet woekerende bamboesoort die gemakkelijk op onze site kunt bestellen. We hebben verschillende soorten niet woekerende Bamboe te koop in onze webshop. Hier kun je de niet giftige Bamboe bestellen.
De Fagus sylvatica beter bekend als de groene Beuk is een bladverliezende soort en is een niet giftige tuinplant voor katten. Van de groene Beuk kun je een prachtige haag maken. Gezond gekweekt op onze eigen kwekerij. Bestel deze hier direct op onze website

Niet giftige tuinplanten voor katten Fargesia

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Eten katten giftige tuinplanten

Katten zullen buiten niet snel van tuinplanten eten. Ze klimmen wel in bomen en struiken maar tijdens het klimmen zullen ze niets merken van giftige tuinplanten en bomen. Je moet opletten als katten gaan spelen met planten in de tuin. Taxus is bijvoorbeeld erg giftig. Heb je een Taxushaag in je tuin zorg er dan voor dat je na het snoeien altijd de bladeren meteen goed opruimt. Een haag maken van niet giftige tuinplanten voor katten is altijd beter indien je je zorgen maakt als de kat met planten speelt. Een kat die veel buiten komt zal wel altijd met giftige planten in aanraking komen. Wij adviseren altijd om katten aan te leren dat ze niet moeten spelen met planten en struiken.
Middelen om katten weg te houden giftige bij planten
Er zijn middelen op de markt om katten weg te houden bij planten. De meeste producten zijn voor binnen bedoeld en maar kort werkzaam buiten. Koop producten die veilig zijn voor je kat en let op met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn voor je katten.
Mottenballen worden vaak als middel tegen katten ingezet. Dit valt zeer af te raden omdat de mottenballen erg giftig zijn en zelfs zo giftig kan zijn dat je kat er van komt te overlijden. Mocht je wel besluiten om mottenballen te gebruiken, leg ze dan in een doosje zodat de kat er niet bij kan.

NIet giftige voor dieren Groene Beuk

Niet giftige planten kopen

De niet woekerende Bamboe en de Groene Beuk zijn de haagplanten in ons assortiment die niet giftige tuinplanten zijn voor katten. Bestel deze direct in onze webshop. Heb je vragen of wil je meer advies over niet giftige tuinplanten voor katten, neem contact met ons op. Wij kweken ecologisch en duurzaam op onze kwekerij. Wij gebruiken bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddel en of gifstoffen op de kwekerij tijdens de teelt van onze planten. Dit heeft echter geen enkele invloed heeft op de giftige eigenschappen op andere haagplanten.

Niet giftige tuinplant Bamboe

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »