default-header

Beuk

De Beuk is zéér geschikt om een haag van te maken. Beuken zijn inheems en goed bestand tegen ons klimaat, ze verkleuren in de herfst naar de bekende mooie bruin/oranje kleur. 

“Ecologisch gekweekt voor jouw gezonde haag”

 

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Beuk kopen

Deze authentieke haagplanten laten de bladeren pas vallen als de nieuwe bladeren in de lente doorkomen. Daardoor kan een volgroeide beukenhaag veel privacy geven. Op onze kwekerij wordt ecologische en milieuvriendelijk gekweekt. Wij garanderen daardoor mooie en gezonde beukenstruiken.

Algemene eigenschappen van Beuken:
- Sterke en gezonde planten.
- Mooie herfstverkleuring.
- Goed winterhard in ons klimaat.

De Fagus sylvatica (Haagbeuk) en de Carpinus Betulus (Beukenhaag) zijn beiden bekend als Beuk.

De Fagus sylvatica is er in een groene en rode variant. Deze wordt het meeste als Beuk toegepast in een haag. Hij heeft een prachtig groen blad en de mooie bekende herfstverkleuring. De Carpinus betulus heeft echter een grilliger blad dat erg veel op het blad van de Fagus lijkt. Een voordeel van de Carpinus betulus is dat hij ook op nattere plekken aangeplant kan worden.

Binnen ons bedrijf werken wij graag natuurlijk en duurzaam. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat onze planten vanaf de eerste dag, op eigen kracht, kunnen uitgroeien tot sterke en gezonde bomen, planten en struiken. Zo gebruiken wij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen waardoor onze producten op een ecologische en milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Met onze kennis en passie van groen dragen we bij aan een gezond milieu voor iedereen.

Onze beuken zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je deze gemakkelijk en veilig online kopen. Heb je vragen over het bestellen of het online kopen van planten dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Onderhoud en verzorging van de Beuk

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Beuk kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Dit moet wel voor de langste dag van het jaar gebeuren. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Beuk kopen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »