default-header

Groene Beuk

De Latijnse naam van de Groene Beuk is Fagus Sylvatica. Een beukenhaag heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling. In de lente en zomer heeft hij een mooie groene kleur en in de herfst verkleurt hij mooi en verdorren de bladeren. De Groene Beuk laat de verdorde bladeren hangen totdat de nieuwe bladeren in de lente doorkomen, door deze eigenschap is hij zichtdicht te noemen.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Herfst- en winterverkleuring
 • Inheems
 • Van nature sterke planten
 • Goed winterhard tot -20
 • Niet giftig voor mens en dier
 • Kan in zon en schaduw

Groene beuk kopen
 • Incl. btw

  =

 • Incl. btw

  =

 • Incl. btw

  =

 • Incl. btw

  =

 • Incl. btw

  =

 • Incl. btw

  =

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Groene Beuken kopen

Deze populaire haagplanten zijn geschikt voor lage en hoge hagen. Ze zijn gemakkelijk te snoeien en op de gewenste hoogte te houden. Hij groeit relatief langzaam. De Fagus Sylvatica komt van nature voor in Nederland en is goed bestand tegen ons klimaat. Een strenge winter zal hij met gemak overleven. De Groene Beuk stelt wel wat eisen aan de ondergrond. Zorg allereerste voor een goed bemeste ondergrond die waterdoorlatend is, ze houden namelijk niet van kleigrond.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je deze Groene Beuk gemakkelijk en veilig online kopen. Heb je vragen over het online kopen van de Groene Beuk via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Groene Beuk van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak op onze contactpagina.

Onderhoud en verzorging van de Groene Beuk

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina over aanplant.

Het bemesten van planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Groene Beuk kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Deze struik kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

fagus sylvatica kopen