default-header

Taxus

De Nederlandse naam voor de Taxus is Venijnboom. De volledige Latijnse naam van de Venijnboom die voor hagen gebruikt wordt, is Taxus baccata. De Nederlandse naam wordt bijna nooit meer gebruikt voor deze planten. De Taxus is erg populair als haagplant. Dit komt omdat hij langzaam groeit, wintergroen is en zich uitermate goed in model laat snoeien.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Taxus kopen

 • Taxus 275-300cm

  - Plantafstand: 3 stuks per 2 meter
  - Verzendkosten op aanvraag
  €119,00
  Incl. btw

  =

Taxus kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Inheems
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en schaduw

De Taxus komt van nature voor in Nederland en België en geldt als een inheems soort. Dit betekent dat de Taxus goed bestand is tegen ons klimaat, hij overleeft met gemak een strenge winter. Een bijkomend voordeel van de Taxus is dat hij ook goed gedijt in de schaduw en dicht tegen een andere grote boom aanplant kan worden, mits er goed water gegeven wordt. Daarnaast kunnen er sierlijke vormen in de Taxus gesnoeid worden. De mooie donkergroene kleur van de Taxus geeft een luxueuze uitstraling.

Een Taxushaag kan heel lang goed gehouden worden, de Taxusplanten kunnen heel oud worden en blijven ook lang goed. De takken kunnen ver teruggesnoeid worden. De plant loopt weer uit na de terugsnoei. De bladeren en de pitten van vruchten van Taxusplanten zijn zeer giftig, het vruchtvlees van de Taxusvruchten is eetbaar maar het is af te raden om dit op te eten omdat de pitten extreem giftig zijn. Als er gesnoeid wordt in het voorjaar zullen er aan de Taxus geen vruchtjes groeien. Dieren eten uit zichzelf niet van de bladeren van de Taxus. Let wel goed op dat na het snoeien alles goed opgeruimd wordt. Dieren kunnen bij het grazen per ongeluk snoeisel opeten.

De Taxus staat bekend als gezonde planten waar nagenoeg nooit ziekten in komen. Echter is de snuitkever de laatste jaren in opmars, de larven van deze kever kunnen de wortels van de Taxus opeten, waardoor deze langzaam afsterft. De snuitkever wordt tegenwoordig ook wel de Taxuskever genoemd. Ben je niet gerust op deze ontwikkeling met de kever dan raden wij je aan eens te kijken voor een donkergroene Laurier zoals de Laurier Genolia.
De Taxus is een variëteit van de Conifeer. Hij groeit langzamer dan andere Coniferen zoals de Conifeer Brabant en de Donkergroene Conifeer. Door de langzame groei kun je de Taxus onderhoudsvriendelijk noemen. 
Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Taxus kopen. Heb je vragen over het online kopen van Venijnboom via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Taxus van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Taxus

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Taxus kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden mei en juni. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

venijnboom kopen

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »