default-header

Taxus 225-250cm

  • Artikelnummer: Taxus 225-250cm kluit
Taxus 225-250cm
Taxus 225-250cm

Bestel eenvoudig en snel

Plantafstand: 3 Stuk(s) per 2 meter
Direct leverbaar
Kies je eigen leverdatum
Garantie en 14 dagen recht op retour

stuks =

meter

Kluit wordt niet meegeteld in de hoogte
Garantie op de planten
5 % korting vanaf € 999,-
Eerlijke verzendkosten

Taxus 225-250cm

De Nederlandse naam voor de Taxus is Venijnboom. De volledige Latijnse naam van de Venijnboom die voor hagen gebruikt wordt, is Taxus baccata.

Producteigenschappen: Planteigenschappen:
Leverbaar van oktober tm mei Onderhoudsvriendelijk
225-250 cm hoog Wintergroen
Kluit wordt niet meegeteld in de hoogte Inheems
Garantie en 14 dagen recht op retour Bladhoudend
Eerlijke verzendkosten* Ook op kleigrond toepasbaar
Kies je eigen leverdatum Van nature sterke planten
5 % korting vanaf € 999,- Zeer winterhard tot -20
Plantijd: van oktober tm mei Zon en schaduw

Laat mij adviseren

Meer informatie over de Taxus

De Taxus komt van nature voor in Nederland en België en geldt als een inheems soort. Dit betekent dat de Taxus goed bestand is tegen ons klimaat, hij overleeft met gemak een strenge winter. Een bijkomend voordeel van de Taxus is dat hij ook goed gedijt in de schaduw en dicht tegen een andere grote boom aanplant kan worden, mits er goed water gegeven wordt. Daarnaast kunnen er sierlijke vormen in de Taxus gesnoeid worden. De mooie donkergroene kleur van de Taxus geeft een luxueuze uitstraling.

Een Taxushaag kan heel lang goed gehouden worden, de Taxusplanten kunnen heel oud worden en blijven ook lang goed. De takken kunnen ver teruggesnoeid worden. De plant loopt weer uit na de terugsnoei. De bladeren en de pitten van vruchten van Taxusplanten zijn zeer giftig, het vruchtvlees van de Taxusvruchten is eetbaar maar het is af te raden om dit op te eten omdat de pitten extreem giftig zijn. Als er gesnoeid wordt in het voorjaar zullen er aan de Taxus geen vruchtjes groeien. Dieren eten uit zichzelf niet van de bladeren van de Taxus. Let wel goed op dat na het snoeien alles goed opgeruimd wordt. Dieren kunnen bij het grazen per ongeluk snoeisel opeten.