Groenblijvende siergrassen hoog

De meeste grassen die hoog groeien sterven in de winter af om in de lente weer te gaan groeien. De soort Fargesia is echter een soort gras die hoog wordt en mooi groen blijft in de winter. Deze laat zijn bladeren mooi hangen en is ook nog eens winterhard. Fargesia wordt in Nederland en België ook wel de niet-woekerende Bamboe genoemd. Deze bamboe- cq grassoorten die wij in ons assortiment hebben en het meeste op groenblijvende siergrassen hoog lijkt is de Fargesia Rufa. Dit komt door het fijnmazige blad en stengels van de Fargesia Rufa. Mogelijk vind je in ons assortiment van niet woekerende Bamboe een mooie variant die bij jou in de tuin past. Fargesia is groenblijvend en groeit hoog. Deze soort is gemakkelijk op de gewenste hoogte te houden. Bestel direct of neem vrijblijvend contact met ons op.

Niet Woekerende Bamboe 

Groenblijvende niet woekerende Bamboe

Wij kweken in onze kwekerij alleen Bamboe die niet woekert. De Latijnse naam voor deze Bamboe is Fargesia. Onze Bamboe is ook groenblijvend en winterhard. Fargesia laat zich erg gemakkelijk snoeien en heeft een mooie uitstraling zoals een siergras maar die wel hoog wordt en blijft.
De Fargesia Rufa en de Fargesia volcano worden zonder snoei dik 2 meter hoog. De Fargesia Jiuzhaigou, bekend vanwege de kleurrijke halmen, wordt zonder snoei ongeveer 3 meter hoog. De Fargesia Robusta Cambell wordt zonder snoei tussen de 4 en de 5 meter hoog.

Hoe hoog houd ik de Fargesia?

Met een normale heggenschaar kun je groenblijvende siergrassen zoals de Fargesia gemakkelijk op de gewenste hoogte houden. Levende bamboestengels zijn met gemak door te knippen of te snoeien met een heggenschaar. De stengels zijn niet zo hard als de bamboestokken die je vast en zeker wel eens gezien hebt. Deze stokken worden van een bepaalde soort gemaakt die uiteindelijk na uitdroging erg hard worden. De soorten die wij aanbieden kunnen tegen een stootje maar zijn gemakkelijk te snoeien of door te knippen.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fargesia

Waarom sterven sommige soorten hoog siergras in de winter af?

Siergrassen als Pampusgras en Miscanthus sterft in de winter af omdat deze op deze manier overleven. Sommige soorten van Pampusgras en Miscanthus kunnen met gemak wel 2 meter hoog worden. Het grote nadeel is dat deze in de winter bovengronds afsterft. De planten worden bruin en vallen in elkaar. Onder de grond leven deze planten door en komen in de lente weer op om in de zomer weer de eindhoogte weer te bereiken. De groenblijvende siergrassen hoog die in de winter dus wel groen blijven, worden niet hoog. Dit groenblijvend siergras zoals een aantal Carex- en Festucasoorten worden voornamelijk als bodembedekker gebruikt. Deze soorten worden maximaal 40 cm hoog vanaf de grond. Een goede afscheiding is hier dan ook niet mee te maken. Grassen geven wel een erg mooie sierwaarde in tuin en dat begrijpen we. Ze passen erg mooi in de Nederlandse en Belgische landschappen en tuinen.

Fargesia

Alternatief voor groenblijvende siergrassen hoog in de winter.

Het enige echte alternatief voor groenblijvend siergras hoog is de Fargesia. Ander Bamboesoorten als de phyllostachys kunnen ook toegepast worden als hoog siergras dat groen blijft in de winter. Wij raden deze soort echter af omdat ze extreem woekeren en je ze overal in de tuin terug kunt vinden. De Fargesia vormt een pol net zoals grassen en wordt in de loop der jaar steeds wat breder. De Fargesia zal je tuin niet overwoekeren. Hij is ook gemakkelijk in te dammen zodat deze niet breder wordt. Bamboe is niet inheems maar zijn vanwege de sierwaarde wel erg populair in de Nederlandse en Belgische tuinen. Onze variëteiten Fargesia zijn door ons als kwekers geselecteerd op sterke en gezonde eigenschappen. Ze zijn altijd ziektevrij en onze soorten staan erom bekend dat ze gezond zijn en blijven. Van onze soorten maak je gemakkelijk een mooie haag of afscheiding. Tevens zijn ze bestand tegen een stootje en kunnen ze met gemak een strenge Belgisch/Nederlandse winter overleven. Nog een groot voordeel van de Fargesia is dat deze niet giftig is voor mens en dier. Terwijl je bij sommige soorten planten erg goed op moet letten of deze niet opgegeten worden, hoef je je daar bij de Fargesia absoluut geen zorgen om te maken. Nog vragen over de Fargesia als groenblijvend siergrassen hoog? Neem contact met ons op!

Planten CO2 opnemen

Fargesia in onze kwekerij

Wij kweken onze planten ecologisch en duurzaam. We gebruiken geen bestrijdingsmiddel en kunstmest. De mest die wij gebruiken is biologisch gemaakt en kun je bestellen in onze webshop. Je kunt de planten ook van tevoren komen bekijken op onze kwekerij voor je ze bestelt. Neem van te voren wel even contact met ons op voor een afspraak omdat we graag de tijd voor onze klanten nemen.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten