Beukenhaag

De Beukenhaag, ook wel bekend onder de Latijnse naam ‘’Fagus sylvatica’’, is sterk en heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling! Bekijk hieronder de redenen waarom jij een Beukenhaag zou moeten kopen:

  • Van nature sterke en gezonde planten.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Herfst- en winterverkleuring 
  • Zeer winterhard. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • Niet giftig voor mens en dier.
  • Ook geschikt voor een hoge haag tot wel 4 of 5 meter.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Kan niet tegen natte voeten.

Planten in pot

Groene Beuk 100-125cm pot
€ 14,75 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 4 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 25
Bekijk meer info
75+
€ 12,25 per stuk
150+
€ 11,50 per stuk
€ 14,75 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 125-150cm pot
€ 16,90 Vanaf € 13,75
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 4 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 25
Bekijk meer info
75+
€ 14,50 per stuk
150+
€ 13,75 per stuk
€ 16,90 Vanaf € 13,75
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 180-200cm pot
€ 28,90 Vanaf € 26,75
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 20
Bekijk meer info
40+
€ 27,50 per stuk
80+
€ 26,75 per stuk
€ 28,90 Vanaf € 26,75
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 200-225cm pot
€ 30,95 Vanaf € 28,25
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
40+
€ 29,25 per stuk
80+
€ 28,25 per stuk
€ 30,95 Vanaf € 28,25
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=

Haagelementen

Groene Beuk 200cm haagelement
€ 240,00 Vanaf € 199,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 1 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 3
Bekijk meer info
10+
€ 210,00 per stuk
20+
€ 199,00 per stuk
€ 240,00 Vanaf € 199,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Beukenhaag

Eigenschappen Groene Beukenhaag

De Groene Beukenhaag wordt in Nederland veel gekocht om te gebruiken als haag. Door het groene blad en zijn authentieke uitstraling valt deze plant bij veel mensen in de smaak. Een haag van de Groene Beuk past bij zowel een strakke als rustieke of landelijke stijl. Het is een echte blikvanger onder onze haagplanten.

De groene Beukenhaag wordt gerekend tot de bladverliezende planten. In de herfst kleurt deze Beukenhaag naar een prachtige oranje- en bruinachtige kleur. De bladeren verdorren en vallen pas af als de nieuwe bladeren in het voorjaar weer doorkomen. Deze planten geven dus wel privacy maar niet zoveel als wintergroene planten. Bij een strenge winter in combinatie met veel wind kan de Beuk zijn bladeren ter bescherming eerder laten vallen. Door het fijne en compacte takkenstelsel zal hij toch privacy bieden.

Gezien de Nederlandse afkomst van de Groene Beukenhaag, kan hij met gemak strenge winters verdragen. De plant is niet giftig voor mens of dier. De Beukenhaag groeit relatief langzaam, namelijk zo’n 20 à 30 centimeter per jaar. Dit maakt de planten onderhoudsvriendelijk. Op natte plekken of op kleigrond zal de Groene Beukhaag niet goed groeien.

“Geadviseerd door ons en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Beukenhaag

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica is de Latijnse naam van de Groene Beukenhaag. Er bestaan wel 50 soorten Fagus waaronder Japanse en Chinese Beukensoorten. In Europa is de Fagus sylvatica de inheemse soort. 

Als we over Beukhaag praten, die in Nederland zo bekend is als haagplant, dan hebben we het over de Fagus sylvatica. Op kwekerijen en bijvoorbeeld door hoveniers zal veelal deze Latijnse naam voor de Beukenhaag gebruikt worden. In de plantenstudies en dergelijke worden de Latijnse namen onderwezen. Internationaal is dit erg handig omdat iedereen dezelfde namen hanteert. Op onze website gebruiken we Beukenhaag in plaats van Fagus sylvatica, aangezien dit de meest gangbare naam is.

Fagus sylvatica

Beukenhaag planten

Op onze pagina: Aanplant tips&tricks staat een handleiding waarmee je met gemak je Beukenhaag aan kunt planten. Wil jij een Beukenhaag kopen met kluit? Laat dan altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze vergaat vanzelf en is niet schadelijk voor de natuur. Bij potplanten dien je de plastic pot wel altijd te verwijderen.

Hoeveel stuks per meter planten

Op onze product- en overzicht pagina kun je vinden hoeveel stuks je nodig hebt per meter. Op deze manier kun je makkelijk bereken hoeveel Beukenhaag je in totaal nodig hebt. Dit betreft een adviesaantal per meter. De planten zullen uiteindelijk een mooie haag vormen, maar vooral in de eerste jaren dat de haag er staat zal het er veel mooier uitzien.

Wanneer kun je het beste een Beukenhaag planten

Afhankelijk van hoe je de Beukenhaag koopt , weet je wanneer je hem kunt planten. Planten in pot kunnen het gehele jaar aangeplant worden, planten met kluit van oktober tot en met mei. Een Beukenhaag met blote wortel kun je van oktober tot en met maart aanplanten. De vraag: “Wanneer kun je het beste een Beukenhaag planten?” is dus afhankelijk van kweekwijze van de plant. Wij raden het af om de Beukenhaag met blote wortel aan te planten, omdat de kans op uitdroging erg groot is. Wij leveren alleen nog groene Beukenhaag met kluit en in pot. Wij leveren gegarandeerd een goede Beukenhaag met een goed wortelgestel die meteen uitgroeit tot een mooie haag.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fagus sylvatica

Onderhoud Beukenhaag

Water en mest geven is erg belangrijk voor een Beukenhaag. Hieronder hebben we informatie en tips op een rij gezet voor de Groene Beukenhaag.

Beukenhaag water geven

Na het aanplanten is het erg belangrijk om de Beukenhaag water te geven. De planten staan in rust in de winter. Dat wil zeggen dat ze geen of bijna geen water verdampen.

De aarde waarin ze aangeplant zijn dient echter wel vochtig gemaakt te worden, want de Beukenhaag kan in deze periode wel uitdrogen. Als in het voorjaar de eerste bladeren weer doorkomen dient de ondergrond regelmatig nat gemaakt te worden. Vooral het eerste seizoen dat de planten aangeplant zijn is dit belangrijk, omdat de planten dan nog niet volledig in de grond geworteld staan. De Beukenhaag wateren kan erg makkelijk met behulp van een druppelslang die je na de aanplant bij de stammen van de Beukenhaag plaatst. Wij bieden een kwalitatief goede druppelslang aan die jaren kan blijven liggen bij de haag.

Beukenhaag bemesten

Met een beukenhaag kopen  is het belangrijk dat je weet hoe en hoe vaak de haag bemest moet worden. Wij adviseren om de planten altijd een goede start te geven en tijdens of net na de aanplant de aarde te voorzien van een goede mestkorrel. Daarbij raden wij aan om jaarlijks in het begin van het voorjaar een keer goed de Beukenhaag te bemesten. Je kunt overwegen om in de zomer de haag nog een keer goed te bemesten. In het najaar of voor de winter hoeft er niet bemest te worden.

Om de Beukenhaag dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij, bieden we onze biologische mestkorrel ook aan in onze webshop. Dit is een langzaam werkende korrel die zelfs na een paar regenbuien niet wegspoelt.

Groene beuk

Beukenhaag snoeien

Wanneer kun je de Beukenhaag het beste snoeien? De Groene Beuk kun je het beste voor de langste dag van het jaar snoeien als hij de eerst uitlopers heeft gemaakt. Deze struik kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden.

Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Maar de Beukenhaag snoeien in de zomer is geen goed idee. Als er te veel zon staat en het te warm is kunnen de planten namelijk verbranden na een snoeibeurt. De Beukenhaag laat zich erg gemakkelijk in vorm snoeien. Een keer flink terugsnoeien is geen probleem. Hij zal weer mooi uitlopen in het voorjaar.

Beukenhaag kopen

Beukenhaag kopen 

Wil jij gunstig een mooie Beukenhaag kopen? Wij bieden direct uit onze kwekerij Groene Beukenhaag aan. Je kunt ze gemakkelijk bestellen en afrekenen op Hogehagen. We werken samen met het bekende Mollie om de betaling op een veilige manier af te ronden. Kies zelf een leverdatum en wij zorgen ervoor dat de planten op de gewenste datum bij jou worden geleverd. Let er wel op dat we enkele dagen nodig hebben om de bestelling klaar te maken.

Wij staan voor onze producten en geven aangroeigarantie op onze planten. Kijk op onze pagina Garantie voor de voorwaarden. De klant en de plant staan bij ons centraal. Dat zien we terug in de mooie reviews die we ontvangen. Daar zijn we trots op. 

Als je nog vragen hebt over ons, een Beukenhaag kopen of andere informatie zou willen, neem dan gerust contact met ons op. De planten bekijken op onze kwekerij is geen probleem. Het is aan te raden om een afspraak hiervoor te maken, zodat we alle tijd voor je kunnen nemen.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten