Coniferen kopen

Coniferen behoren tot de beste en voordeligste haagplanten. Ze laten zich goed snoeien voor een strak en zichtdicht resultaat. Al onze conifeersoorten uit onze kwekerij zijn sterke en gezonde planten die zich uitermate goed lenen voor een mooie haag. De beste Coniferen koop je dus bij HogeHagen.

  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Vormt snel een zichtdichte, wintergroene haag.
  • Zorgt voor veel privacy, oomdat coniferen compact groeien.
  • Zeer winterhard.
  • Coniferen houden niet van natte voeten.
  • Brede en snelle groeier. 
  • Ook geschikt voor een hoge haag.
Laurier planten

Conifeer soorten

Er zijn vele tientallen Coniferen soorten te koop. Deze Coniferenhebben allerlei verschillende eigenschappen en groeiwijzen. Wij kweken niet alle soorten Coniferen maar hebben een selectie gemaakt uit de beste soorten met goede eigenschappen. Zo kunnen we jou gegarandeerd een mooie haag van Coniferen aanbieden.

Thuja Brabant: Een bekende Conifeer soort. Dit is een sterke plant die tegen een stootje kan. Hij is lichtgroen van kleur en veranderd in de herfst en de winter naar een brons- cq bruinachtige kleur.

Donkergroene Thuja: Wij bieden deze mooie Coniferen aan omdat ze de goede eigenschappen en een mooie donkergroene kleur hebben. In de winter veranderd hij amper van kleur waardoor je ook in dit seizoen een mooie wintergroene haag hebt.

Taxus: Bij iedereen bekend als haagplant maar mogelijk niet als een Coniferen soort. Toch hoort de Taxus wel in deze categorie omdat het een Naaldboomsoort is. (In Nederland ook wel de Venijnboom genoemd.) Hij heeft een prachtige donkergroene kleur en groeit relatief langzaam. Daarnaast is deze soort onderhoudsvriendelijk en laat zich gemakkelijk snoeien.

Vragen over onze Conifeersoorten of wil je de planten op onze kwekerij zien? Neem dan contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Coniferen

Eigenschappen van Coniferen

Veel verschillende soorten coniferen kunnen goed in vorm gesnoeid worden, waardoor deze uitstekend toegepast kunnen worden als haagplant. Doordat de hagen gevormd kunnen worden naar strakke zichtdichte hagen kunnen ze veel privacy bieden.
Hogehagen beschikt over een sterk en gezond assortiment coniferen om te kopen. Doordat onze coniferen op een milieuvriendelijke en ecologische wijze zijn gekweekt, kunnen wij garantie bieden voor mooie en gezonde coniferen. Onze coniferen kunnen met gemak 5 à 6 meter of hoger worden, waardoor ze zich uitermate goed verlenen voor zowel een lage- als hoge haag.
Coniferen laten zich over het algemeen ook goed snoeien. Hierdoor kan te allen tijde een mooie haag behouden worden die met gemak op de gewenste hoogte blijft.
Voor iedere tuin is er wel een conifeer te vinden die geschikt is als haagplant en door een fijnmazig blad en een compacte groei geven ze snel veel privacy. Daarnaast zijn het sterke planten in ons klimaat. Let er alleen wel op dat ze worden voorzien van voldoende water in tijde van extreme droogte, aangezien ze hier niet goed tegen bestemd zijn.

“Wij hebben de beste Coniferen geselecteerd voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Thuja

Thuja

In de volksmond wordt de Conifeer ook wel Thuja genoemd. Dit klopt gedeeltelijk. De Thuja is namelijk een geslacht van de coniferen en is eigenlijk een ondersoort van de conifeer. De taxus is bijvoorbeeld ook een conifeer, maar is dan weer geen Thuja.  Enkele soorten Thuja zijn in de 16e eeuw vanuit Noord-Amerika in Europa geïntroduceerd. Aangezien deze zich zo goed leende voor een haag is de Thuja zeer bekend geworden als Coniferensoort en wordt deze veel toegepast als Coniferenhaag. 

Levensboom

Levensboom is de Nederlandse naam voor de Thuja en zijn allemaal Conifeer soorten. De meest bekende soorten in Nederland zijn de Westerse Levensboom, Latijns: Thuja occidentalis en de Reuzenlevensboom, Latijns: Thuja plicata. Beide variëteiten vinden hun oorsprong in Noord-Amerika maar groeien goed in het West-Europese klimaat. De levensboom kan wel 25 tot 30 meter hoog worden, terwijl de Reuzenlevensboom wel een hoogte van 40 tot 50 meter kan bereiken. Wij bieden de Levensboom aan die geschikt is om een haag van te maken.

Coniferen boom

Coniferenhaag 

Liever een coniferenhaag dan een conifeer kopen? Met de coniferen van Hogehagen plant je een prachtige haag aan. Met een Coniferenhaag kun je een hoge groene afscheiding maken die in de winter zijn bladeren niet verliest. Zowel de conifeer Brabant als de Donkergroene Conifeer zijn uitstekende opties voor een gunstige afscheiding op je perceel. Coniferen kun je daarnaast heel smal houden met snoeien, waardoor een coniferenhaag ook geschikt is voor de kleinere tuin. 

Kortom, een conifeer is geschikt voor elk formaat tuin.

Conifeer planten

Conifeer planten

Heb je een conifeer gekocht, dan is de volgende stap om deze te planten. In onze handleiding geven we tips voor het planten van coniferen. Let er wel op dat je de jute aan de kluit laat zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg. Daarnaast bieden wij voor onze klanten ook een aanplantservice aan. Wij maken graag een offerte voor de planten inclusief het aanplanten. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de aanplantservice.

Wanneer kun je coniferen planten

Coniferen kunnen zowel in pot, als met kluit aangeplant worden. Voor coniferen in pot geldt dat deze het gehele jaar door aangeplant kunnen worden, terwijl coniferen met kluit het best tussen mei en september aangeplant kunnen worden. Tijdens vorst, als de grond bevroren, is kun je namelijk niet aanplanten omdat je simpelweg niet in de grond kunt werken. Heb je behoefte aan meer informatie over het aanplanten van coniferen, lees dan eens ons onze pagina die dieper ingaat op wanneer je coniferen kunt planten.

Bij Hogehagen is het niet mogelijk om coniferen met kluit te bestellen, indien deze niet aan te planten zijn. Let daarnaast op met aanplanten als het zeer warm is of voor een hete periode. Je kunt dan wel aanplanten maar geef dan extra water in deze periode. Blijf ook water geven, zelfs als het geregend heeft.

Coniferen

Hoeveel Coniferen per meter

Hoeveel Coniferen je per meter dient aan te planten reken je gemakkelijk uit op de product pagina’s of de overzichtspagina’s. Voer het aantal meter haag in dat je nodig hebt en de calculator rekent voor je uit hoeveel planten wij adviseren voor een mooie dichte haag.

Laurier planten

Onderhoud van Coniferen

Om een mooie haag te maken en te houden hebben Coniferen aandacht en verzorging nodig. Je kunt het je wel gemakkelijker maken door bijvoorbeeld een langzaam groeiende Conifeer te kopen zoals de Taxus en een watergeefsysteem te installeren. Hieronder geven we informatie om een Coniferenhaag mooi en gezond te houden.

Conifeer water geven

Na de aanplant dient een Coniferenhaag goed voorzien te worden van water. Kijk op de pagina over verzorging voor een handig overzicht. Kijk altijd even hoeveel water er gegeven is en of dat de grond daadwerkelijk vochtig is geworden. Coniferen kunnen extreme droogte niet goed verdragen. Let er daarom op dat je ook goed water geeft als de planten er al een tijdje staan. Een gemakkelijke en handige manier is om een druppelslang bij de Coniferen te leggen na de aanplant. Je kunt bij ons gemakkelijk een druppelslang van hoge kwaliteit toevoegen aan jouw haag tijdens het bestellen.

Coniferen bemesten

Wij adviseren om Coniferen 2 of 3 maal per jaar te mesten. Net na de winter als de planten weer gaan groeien en stoffen nodig hebben en rond de maand juni adviseren wij om de coniferen te mesten. Voor het beste resultaat kun je Coniferen nogmaals bemesten in de herfst. Planten en bomen kunnen ook zonder toegevoegde mest leven. Planten die bemest worden groeien voller en zijn beter bestand tegen ziektes en plagen. Om coniferen een goede start te geven, raden we aan om bij de aanplant altijd een mestkorrel te verwerken.

Coniferen bemesten doe je het beste met een langzaam werkende mestkorrel. Het voordeel is dat deze korrel niet meteen wegspoelt na een regenbui en voor langere tijd zijn werkzame stoffen af zal geven. Wij bieden op onze site een biologische mestkorrel aan die goed is voor mens en natuur. Je voegt deze gemakkelijk toe aan je haag.

Coniferen snoeien

Wanneer coniferen snoeien

Coniferen kun je het beste 2 x per jaar snoeien. De eerste keer in het voorjaar snoeien rond de maand april en vervolgens in het najaar rond de maand september. Dit geeft het mooiste resultaat voor een mooie strakke haag.  

Let op met Coniferen flink terugsnoeien! De Conifeer Brabant en de Donkergroene Conifeer herstellen daar namelijk niet van. De taxus is daarop een uitzondering. Het flink terugsnoeien van de taxus is geen probleem, deze loopt namelijk weer mooi uit.

Over het algemeen is de Thuja een goed smal te houden conifeer. Het snoeien van deze conifeer kan tot het oude hout waar bladeren zich hebben ontwikkeld. Zorg er alleen wel voor dat je de conifeer niet verwaarloosd. Een verwaarloosde conifeer is namelijk niet meer te snoeien. 

Door het fijne blad en takstructuur van de Thuja is deze conifeer gemakkelijk te snoeien. Hierdoor is het geen probleem om de coniferenhaag door het hele jaar heen te snoeien. Alléén op een zonnige warme dag raden we je af om te snoeien. Op warme dagen kunnen wonden van de gesnoeide takken en bladeren namelijk verbranden.

Gebruik voor het snoeien van Coniferen een scherpe handmatige of elektrische snoeischaar. Dit voorkomt grote wonden aan de takken en de bladeren en zo loopt de coniferenhaag weer mooi uit. Zijn er dieren in de buurt die grazen, ruim dan het snoeisel altijd goed op. Bladeren van een Conifeer zijn giftig, voornamelijk die van een Taxus zijn extreem giftig. Dieren zullen er niet van eten, maar het komt wel voor dat grazende dieren zoals paarden per ongeluk snoeisel dat tussen het gras blijft liggen opeten. Heb je vragen over coniferen snoeien? Neem dan contact met ons op.

Conifeer planten

Coniferen kopen bij hogehagen.nl

Onze coniferen zijn met zorg op de kwekerij geteeld. Bij Hogehagen kun je gemakkelijk en veilig online Coniferen kopen. Tijdens het bestelproces vul je je gewenste leverdatum in. Wij zorgen er vervolgens voor dat de Coniferen vers en goed bij je thuis worden bezorgd. Daarnaast geven we garantie op onze planten. Op de pagina over de groeigarantie die wij aanbieden lees je er meer over.

Grote coniferen kopen

Wil jij grote coniferen kopen? Wij bieden diverse maten coniferen aan, tot wel 6 meter. Planten tot 2.5 meter kunnen we direct verzenden en zijn eenvoudig in de webshop te bestellen. Voor coniferen boven de 2.5 meter kun je een offerte aanvragen. Vanwege het gewicht en de lengte dienen deze namelijk met vrachtauto en kraan te worden verzonden.

Heb je vragen over het bestellen of kopen van coniferen, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Alternatieve haag voor coniferen

Ben je op zoek naar een groenblijvende haag die veel privacy biedt dan is een Laurier mogelijk ook een optie voor jou. Wij bieden ook karakteristieke haagplanten aan die hun bladeren laten vallen zoals de Beuk en de Liguster

Een opkomende haagplant die we ook in ons sortiment hebben is de Niet-woekerende Bamboe. Deze blijft ook groen in de winter en geeft een mooi contrast in de tuin.  Benieuwd naar onze mooie kwaliteit haagplanten kijk op onze site of neem contact met ons op.