Laurier kopen

Wil je graag een Laurier kopen? Wij kweken alléén sterke en mooie Laurierstruiken. Onze Lauriersoorten zijn erg goed geschikt voor een haag.

  • Laurier groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Vormt snel een zichtdichte haag.
  • Het blad werkt geluidswerend.
  • Goed winterhard.
  • Wintergroen.
  • Veel privacy.
Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Laurier soorten

Onze Laurier soorten

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van gezonde en sterke Lauriersoorten. Indien je vragen hebt over onze Lauriersoorten, laat het ons weten en we beantwoorden graag je vragen.

Laurier Genolia: De Genolia is één van de beste Lauriersoorten om een haag mee te maken. Hij groeit smal en erg bossig. Van deze Laurier maak je meteen een dichte haag. Hij is supersterk en kan tegen een stootje. Een mooie onderhoudsvriendelijke haag gegarandeerd!

Portugese Laurier: Deze Laurier heeft uitstraling! Met zijn kleine blad maak je een luxe en strakke haag. Hij blijft smal en groeit langzaam in vergelijking met andere Lauriersoorten wat hem onderhoudsvriendelijk maakt.

Laurier Novita: De Laurier Novita is een erg sterke Laurier. Hij groeit breed, hoog en snel. Wil je een snelle én gezonde groeier dan is dit een topper.

Laurier Caucasica: Ondanks dat hij erg voordelig is, is de Laurier Caucasica een erg sterke Lauriersoort. Hij groeit snel en relatief smal omhoog. Hij groeit snel maar niet bossig. Met een beetje geduld kun je deze mooie haag dicht laten groeien. 

Eigenschappen van de Laurier

Eigenschappen van de Laurier

De Laurier is in Nederland een bekende wintergroene haagplant. Je kunt hem ook kennen onder de Latijnse naam Prunus of Nedelandse naam Laurierkers. Verschillende soorten van de Laurier zijn zéér geschikt om een haag van te maken. Er zijn vele soorten en variaties van de Laurier.

De laurier groeit snel en breed, hij moet dus regelmatig gesnoeid worden. Deze Laurierstruiken vormen snel een hoge en dichte haag. Daarnaast zorgt het dikke blad voor een geluidsisolerende haag. De meeste Lauriersoorten zijn te herkennen aan hun dikke, grote en lederen bladeren. Een voorbeeld van een Laurier met kleinere bladeren is de Portugese Laurier

De Laurierstruik behoudt zijn wintergroene blad. Van de Laurierstruik is een zichtdichte haag te snoeien, die een hoge afscheiding en veel privacy biedt. Veel Laurierstruiken worden zonder een snoeibeurt, tot wel 4+ meter hoog!

We begrijpen dat het lastig is om de juiste Laurier te kopen voor je haag, gezien sommige Lauriersoorten hoge eisen stellen aan de standplaats en veel onderhoud nodig hebben. Hogehagen heeft voor jou Lauriersoorten uitgekozen met de beste eigenschappen en de mooiste uitstraling.

Wij kweken onze soorten zelf, op ecologische en milieuvriendelijke wijze en garanderen een mooie haag. We zijn gespecialiseerd in het kweken van sterke soorten Laurier met verschillende eigenschappen, waardoor wij een mooie en gezonde Laurierstruik garanderen.

Zoekwoord breed toegevoegd

Prunus laurocerasus of Laurierkers

Prunus laurocerasus of Laurierkers

Prunus laurocerasus is de Latijnse naam van de Laurier. Eigenlijk is de juiste Nederlandse benaming van de Laurier: Laurierkers. Laurier is verreweg de meest bekende en gebruikte naam voor deze laurier. De Laurierkers is een geslacht uit de rozenfamilie. Aan deze Prunussen groeien zwarte bessen en witte bloemen. De meeste bloemen van de Prunus geuren heerlijk. De meeste bessen en bloemen groeien op de nieuwe scheuten van Laurierstruik. De meeste scheuten worden bij de eerste snoeibeurt weggeknipt daardoor komen de meeste bessen en bloemen niet tot ontwikkeling. Door de snoeibeurten zijn de meeste mensen niet bekend met een Laurier heg waar bloemen en bessen in groeien. Er zijn verschillende soorten Prunus die rijkelijk bloeien en vanwege deze sierwaarde als solitair in een tuin aangeplant worden.

Een Laurierkers is giftig en niet eetbaar. We krijgen vaker de vraag of een Laurier eetbaar is omdat gedroogde bladeren aan gerechten toegevoegd worden voor smaak. Omdat de Laurier giftig is voor mens en dier, dient het snoeisel goed opgeruimd te worden na het snoeien. Dieren eten van nature niet van deze planten maar kunnen wel per ongeluk snoeisel opeten dat bijvoorbeeld nog in het gras ligt. Een Laurier heg kan men gerust naast een dieren wei aanplanten zolang de bladeren goed opgeruimd worden na het snoeien.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina aanplant tips hoe je met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij kluitplanten altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door gaan groeien. De jute lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur. Een plastic pot dient wel altijd verwijderd te worden voor de aanplant. Het plastic moet nadien volgens de lokale regelgeving gerecycled worden. We bieden voor onze klanten ook een aanplantservice aan. Neem contact op voor meer informatie.

Wanneer Laurier planten

Wij verkopen voornamelijk Laurier bomen met kluit. Kluitplanten kunnen gerooid alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Dit is ook de periode dat deze Laurier struiken aangeplant kunnen worden. Planten in pot kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. Let wel op dat je in de zomer goed en veel water geeft als je een nieuwe Laurier heg aan gaat planten. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien kun je niet aanplanten omdat je dan niet in de aarde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant!

Hoeveel laurier per meter

Reken op onze product- en overzichtpagina gemakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Dit is ons adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier verzorgen

Laurier verzorgen en onderhoud

Om een mooie en gezonde Laurierhaag te houden is het belangrijk om de laurier bomen goed te verzorgen en te onderhouden. We hebben voor jou alleen sterke en gezonde Lauriersoorten geselecteerd maar door goed onderhoud blijven ze mooi en krijg je een strakke Laurier heg.

Laurier water geven

Geef je nieuwe haag van Laurier goed en met regelmaat water na de aanplant. Op onze pagina verzorging kun je een handig schema vinden en informatie over het water geven van een haag.

Laurier bemesten

Wanneer Laurier bemesten? Wij adviseren om de Laurierhaag 2 maal per jaar goed mest te geven, in het voorjaar en het najaar net na de zomer. Zodoende krijgen deze groenblijvende Laurier bomen voldoende voedingstoffen om gezond en sterk te blijven. Geef na of tijdens de aanplant altijd een keer flink mest om de je Laurierhaag een goede start te geven en de aarde rondom de heg te voorzien van essentiële voedingstoffen.

Laurier snoeien

Wanneer Laurier Snoeien? Over het algemeen kun je de Laurierhaag het beste in de maand april of mei voor de eerste keer snoeien. Veel Lauriersoorten zijn snelle groeiers en dienen 2 maal per jaar gesnoeid te worden. De tweede keer snoei je de Laurierhaag, voor het beste resultaat, in september. Kijk voor meer informatie wanneer je Laurier moet snoeien bij de verschillende soorten Laurier.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina Aanplant Tips & Tricks hoe je met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij, kluitplanten, waar de laurier er een van is, altijd de juten lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door kunnen groeien. Deze juten lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur.
Maar wanneer kun je de laurier het beste planten? Kluitplanten, zoals de laurier, kunnen alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien is het geen goed idee om de laurier te planten, omdat je dan niet in de aardde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan echter geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant! Ga je dan nieuwe laurier in de zomer planten? Let dan op dat je dee goed en veel water geeft.


Vraag je je af hoeveel laurier je per meter kunt planten? Reken op onze product- en oversichtpagina gemmakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Dit is on adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit laurier planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier kopen

Laurier kopen

Bij Hogehagen kun je veilig en gemakkelijk Laurier kopen. Op onze site bestel je direct uit onze kwekerij de beste haagplanten. Omdat we direct uit de kwekerij leveren kunnen we onze klanten de beste prijs voor de mooiste Laurierhaag bieden. Selecteer zelf een leverdatum en reken af via de bekende en veilige betaalmethoden. Heb je vragen over het kopen van een Laurier of over de prijs van Laurier, neem contact met ons op. Wil je van te voren jouw Laurier komen bekijken, maak wel even afspraak.