Laurier Novita

Dit is dé Lauriersoort voor een dichte haag. Hij groeit snel en is oersterk! De Latijnse naam voor de Laurier Novita is Prunus laurocerasus ‘Novita’. Hij groeit snel breed, hoog en heeft een mooie frisgroene kleur Zijn typische ovaalronde blad is kenmerkend voor de Laurier. 

  • Het zijn sterke en gezonde planten.
  • Wintergroen.  
  • Goed winterhard in ons klimaat. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor veel privacy.
  • Ook geschikt voor een hoge haag tot wel 6 meter.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.

Planten met kluit

Laurier Novita 80-100cm met kluit
€ 9,50 Vanaf € 7,10
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
50+
€ 8,00 per stuk
200+
€ 7,10 per stuk
€ 9,50 Vanaf € 7,10
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Laurier Novita 100-125cm met kluit
€ 11,50 Vanaf € 10,25
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
50+
€ 11,00 per stuk
100+
€ 10,25 per stuk
€ 11,50 Vanaf € 10,25
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Laurier Novita 125-150cm met kluit
€ 17,50 Vanaf € 16,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
30+
€ 17,00 per stuk
60+
€ 16,00 per stuk
€ 17,50 Vanaf € 16,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Laurier Novita 150-175cm met kluit
€ 27,50 Vanaf € 25,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 26,50 per stuk
60+
€ 25,00 per stuk
€ 27,50 Vanaf € 25,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Laurier Novita

Eigenschappen Laurier Novita

Wil je snel een grote dichte haag dan is de Laurier Novita een goede keuze. Deze soort van de Laurier kan men vergelijken met de Laurier Rotundifolia. Hij wordt ook wel de verbeterde versie van de Laurier Rotundifolia genoemd vanwege de sterke eigenschappen van deze plant. De Novita wordt vaak in plaats van de Rotundifolia aanplant omdat ze gezonder en sterker zijn. Ze hebben nagenoeg geen last van ziektes en schimmels. 

Deze snelle groeier kan met gemakt een hoogte bereiken van 5 a 6 meter. Als je de Prunus Novita aanplant, kun je de haag het beste 2 maal per jaar snoeien om hem in de breedte en de hoogte te houden die je wenst. De Laurier Novita groeit ook in de breedte en je kunt hem wel 1.5 tot 2 meter breed laten worden en er toch een mooie haag van maken.

De Laurier is met zijn dikke blad goed geschikt om een groene natuurlijk wal te maken tegen inkijk en geluid. Wij hebben deze Prunus Novita tevens gekozen om te kweken vanwege zijn goede eigenschappen. Ze stellen weinig eisen aan de ondergrond en zijn niet vatbaar voor ziektes. Voor een haag hebben deze planten ook goede eigenschappen. Ze groeien bossig, dicht en laten zich gemakkelijk snoeien. Kortom, wil je een gezonde haag die veel privacy biedt, dan is de Prunus laurocerasus ‘Novita’ een goede keuze van onze Laurier.

“Wij kweken alléén de beste Laurier voor jou. Plant jij deze gezonde Laurier?”

Laurierkers Novita

Laurierkers Novita

De Prunus laurocerasus ‘Novita’ wordt ook wel de Laurierkers Novita genoemd. Laurierkers Novita is eigenlijk de juist benaming in het Nederland voor deze Laurier.

De meeste mensen kennen de Laurierkers als de Laurier vandaar dat we deze naam hanteren. Aan de planten groeien zwarte bessen en komen witte bloemen die geuren. De meeste bessen en bloemen komen niet tot ontwikkeling omdat de uitlopers waar deze aan groeien in het voorjaar, tijdens de eerste snoeibeurt, weggesnoeid worden.

De bloemen en bessen trekken veel vogels, insecten, vlinders en bijen aan. Hoeft de haag aan 1 kant niet gesnoeid te worden, laat deze dan bloeien voor de dieren die er voeding uit kunnen halen.

Laurier Rotundifolia of de Laurier Novita

Laurier Rotundifolia of de Laurier Novita

De Laurier Novita wordt ook wel de verbeterde versie van de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ genoemd. De Laurier Rotundifolia heeft eigenschappen die minder goed zijn om een mooie haag van te maken. Als de Rotundifolia in wat slechtere aarde, minder goed voeding krijgt of ouder wordt dan zie je vaker dat het blad slechter en minder mooi wordt. De Laurier Novita heeft minder last van deze kwalen.

Hagelschot is bijvoorbeeld een bekende Laurierziekte waar de Rotundifolia veel last van kan hebben. Onze Laurier Novita heeft hier nauwelijks tot geen last van. Op onze kwekerij hebben we Lauriersoorten geselecteerd die sterk zijn en goed bestand tegen ziektes. Daarom hebben we bij Hogehagen.nl gekozen voor de Prunus Novita gekozen voor onze klanten en niet voor de Laurier Rotundifolia.

Heb je vragen over de Laurier Novita? Neem contact met ons op. Wil je de Novita op onze kwekerij komen bekijken? Dat is geen probleem maar maak van te voren wel even een afspraak

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Prunus laurocerasus ‘Novita’

Laurier Novita planten

Wil je Laurier Novita zelf aanplanten? Kijk dan op onze pagina over aanplant tips. Wij leveren de meeste Laurier als kluitplanten uit met een jute lap. Laat deze jute lap altijd zitten bij de aanplant en haal deze er niet af. Deze lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om zelf aan te planten dan bieden wij een aanplantservice aan voor onze klanten.  Kijk op onze pagina over de aanplantservice voor meer informatie.

Hoeveel stuks per meter

Op de productpagina’s en de overzichtpagina kun je gemakkelijk berekenen hoeveel stuks je per meter nodig hebt om een mooie haag te maken. Dit betreft een advies van ons. Deze Laurier Novita wordt zonder snoei wel 1.5 tot 2 meter breed. Je zou er voor kunnen kiezen om minder planten per meter aan te planten en de Novita de rest van het werk laten doen om dicht te groeien. Wij raden dit echter af omdat de haag er de eerste jaren dan niet mooi uitziet.

Onderhoud en verzorging van Laurier Novita

Onderhoud en verzorging van Laurier Novita

Ondanks de sterke eigenschappen van deze plantensoort is het van belang om de Laurier Novita goed te verzorgen en te onderhouden.

Laurier Novita water geven

Het is erg belangrijk om water te geven! De extreem droge jaren die we achter de rug hebben, laten zien dat een tekort aan water funest is voor veel planten. Gebruik tijdens de aanplant en geef na de aanplant altijd goed en veel water. Op onze pagina over verzorging staat een schema dat je aan kunt houden voor de watergift. Water geven is het belangrijkste om te doen om de planten in goede gezondheid te houden. Geef de Prunus Novita ook water als hij er al lang staat tijdens droge periodes. Planten groeien het beste als ze goede voedingsstoffen binnenkrijgen. Hiermee zorg je ervoor dat je een mooie haag krijgt en behoudt.

Laurier Novita bemesten

Wanneer Laurier Novita bemesten? 2 maal per jaar. In het voorjaar en het najaar de planten bemesten is voldoende. Groenblijvende planten zoals deze kun je het gehele jaar door mest geven. Vergeet je in het najaar om mest te geven dan kun je deze gerust in de winter ook geven. Vergeet niet om tijdens of net na de aanplant altijd goed mest te geven.

Laurier Novita snoeien

Laurier Novita snoeien

Wanneer Laurier Novita snoeien? Je kunt de Prunus Novita het beste 2 maal per jaar snoeien in het voorjaar rond de maanden april en mei en net na de zomer voor half september. Licht bijsnoeien kan altijd als het niet vriest of als het erg heet is en de zon schijnt.

Let op dat je de Laurier Novita niet snoeit op een hete en zonnige dag. Dan kunnen de takken en bladeren verbranden en bruin worden. Dit herstelt weer. 

Snoei nooit na half september. Als het vroeg in het jaar gaat vriezen kan er vorstschade aan de planten ontstaan. Laat dan liever de planten nog een half jaartje staan en geef ze een flinke snoeibeurt in het voorjaar.

Met een scherpe elektrische heggenschaar is deze klus snel geklaard. Met een scherpe schaar zorg je ervoor dat de plant het snelste en mooiste hersteld na een snoeibeurt. 

Laurier Novita kopen

Laurier Novita kopen

Will je gemakkelijk en veilig Laurier Novita kopen? Bij hogehagen ben je aan het juiste adres om deze mooie en sterke Laurie Novita te kopen. Op onze website kun je zelf een leverdatum aanvinken en kun je veilig afrekenen via ons betaalbedrijf Mollie. Wij bieden garantie op onze planten en je kunt van te voren ook even de planten komen bekijken. Heb je vragen over het kopen van Laurier Novita, neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Laurier Novita

De Laurier Novita groeit zoals men een Laurier voor ogen heeft. Snel, breed en hoog. Er zijn ook Lauriersoorten die smal rechtopgaand groeien. Wij hebben een sterke, smalle en bossige groeier in ons sortiment. Deze Laurier Genolia wordt zonder snoei ongeveer 80 a 100 cm breed en is zeer goed geschikt om een wat smalle maar volle haag mee te maken. 

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten