Haagliguster ovalifolium

Deze voordelige authentieke Liguster is een bekende haagplant. Hij groeit smal en is oersterk. 

  • Het zijn gezonde planten.
  • Smalle en rechtopgaande groeiwijze.
  • Zeer winterhard. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor ondanks bladverlies toch voor privacy in de winter.
  • Kan zonder snoei 4 a 5 meter hoog worden.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.

Planten met kluit

Haagliguster ovalifolium 100-125cm met kluit
€ 12,50 Vanaf € 10,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
30+
€ 11,00 per stuk
60+
€ 10,00 per stuk
€ 12,50 Vanaf € 10,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Haagliguster ovalifolium 125-150cm met kluit
€ 15,00 Vanaf € 13,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
30+
€ 14,00 per stuk
60+
€ 13,00 per stuk
€ 15,00 Vanaf € 13,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Haagliguster ovalifolium 150-175cm met kluit
€ 18,00 Vanaf € 15,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 16,50 per stuk
60+
€ 15,00 per stuk
€ 18,00 Vanaf € 15,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Haagliguster ovalifolium 180-200cm met kluit
€ 35,00 Vanaf € 29,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 32,50 per stuk
60+
€ 29,50 per stuk
€ 35,00 Vanaf € 29,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
liguster ovalifolium

Eigenschappen Haagliguster ovalifolium

Deze Ligustrum Ovalifolium ook wel Haagliguster genoemd, staat bekend om zijn smalle en rechtopgaande groeiwijze. Deze plant gedijt erg goed in ons klimaat en kun je gemakkelijk snoeien in de vorm van een haag. Ze kunnen daarom toegepast worden als hoge en lage hagen. Omdat ze smal omhoog groeien zijn ze ook toepasbaar in de kleinere tuin of op een plek waar er minder ruimte is om een haag aan te planten.

De Haagliguster komen we weer steeds meer tegen in het straatbeeld, ze kunnen als strakke haag bij verschillende huisstijlen toegepast worden en geven een rustieke en authentieke uitstraling. De prachtige ovale kleine bladeren zijn kenmerkend voor deze Ligustrum Ovalifolium. Ze groeien weelderig en compact aan de Ligusterstruiken.

De Haagliguster is één van onze favoriete haagplanten. Je kunt deze planten gerust sterk noemen. Ze zijn oerdegelijk en groeien op vrijwel alle ondergronden waaronder klei. Het zijn planten die supergezond zijn. Ze komen van nature in Nederland niet voor maar zijn al honderden jaren geleden geïntroduceerd in onze omgeving. Ze zijn bestand tegen ons klimaat en kunnen winterse omstandigheden met gemak weerstaan.

Indien er niet gesnoeid wordt, krijgt de Haagliguster witte bloemen in het voorjaar en zwarte besjes in het najaar, vogels en vlinders zijn hier dol op. Door de fijne vertakking kunnen ze zich gemakkelijk nestelen en de besjes zijn een lekkere traktatie. Deze planten trekken vogels, vlinders en andere dieren aan. Samen met onze eigen ecologische en duurzame kweekwijze kun je ervan uitgaan dat de Haagliguster Ovalifolium die je bij ons bestelt, bijdraagt aan een gezonde omgeving en betere biodiversiteit.

Jongere planten laten de bladeren bijna altijd vallen in de herfst. In het voorjaar krijgt hij gegarandeerd zijn bladeren weer terug en loopt hij weer mooi uit. Oudere planten laten de bladeren steeds langer hangen. Een Haagliguster geplant op een beschutte plek zal zijn bladeren eerder laten hangen tijdens de herfst/winter. Tijdens strenge vorst kan hij de bladeren als bescherming laten vallen. De  haag loopt in het voorjaar weer mooi uit met nieuwe bladeren.  

liguster ovalifolium

Ligustrum Ovalifolium

De Latijnse naam van de Haagliguster is Ligustrum Ovalifolium. Ligustrum komt uit de familie van de olijf. De Ligustrum Ovalifolium komt oorspronkelijk van Japan en het Zuiden van Korea en is vanuit daar in Europa geïntroduceerd.

In Europa werd al snel duidelijk dat deze planten goed geëigend zijn voor een haag daarom wordt deze in het Nederlands Haagliguster genoemd. Er zijn veel verschillende soorten Liguster. Er zijn ook inheemse soorten die van nature voorkomen en goed geschikt zijn voor een haag. Kijk op onze pagina Liguster voor meer informatie over onze soorten.

Ligustrum Ovalifolium

Haagliguster planten

Op onze pagina Aanplant Tips & Tricks hebben we een schema en informatie geplaatst die weergeeft hoe je het beste jouw Ligusterhaag aan kunt planten. Wij kunnen voor jou ook de haag aanplanten. We kunnen een vrijblijvende offerte maken voor de aanplant. Op de pagina Aanplantservice staat welke informatie wij nodig hebben om een offerte te maken.

Hoeveel stuks per meter

Op onze site kun je gemakkelijk invoeren hoeveel meter haag je nodig hebt. Hogehagen rekent voor jou uit hoeveel planten per meter wij adviseren en wat de prijs daarvan is. Vanaf € 500,- verzenden we gratis in Nederland en België. Enkele gebieden uitgezonderd. 

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Ligustrum Ovalifolium

Onderhoud en verzorging van Haagliguster

De Ligustrum Ovalifolium is een sterke en duurzame plant maar voor een mooie haag heeft hij verzorging nodig.

Ligustrum Ovalifolium water geven

Water geven na de aanplant is erg belangrijk. Op de pagina Verzorging hebben we een handig schema staan waarmee je goed water kunt geven. Tijdens een periode met extreme droogte  adviseren we om goed water te geven al is de haag enkele jaren oud. Een druppelslang is erg gemakkelijk om een haag water te geven. Wij bieden een druppelslang van hoogwaardige kwaliteit aan die je gemakkelijk aan je haag toe kunt voegen.

Ligustrum Ovalifolium bemesten

Bemest deze Liguster Ovalifolium 2 maal per jaar om de struiken in de goede conditie te houden. Je kunt de mest het beste geven als de plant weer begint te groeien in het voorjaar rond april. En de tweede keer bemesten, kun je in september net na de zomer doen. Op deze manier voorzie je de Ligusterhaag van de stoffen die hij nodig heeft. Tijdens de aanplant adviseren we ook altijd om goed mest te geven. Hiermee geef je Haagliguster een goede start. Tijdens het bestellen voeg je gemakkelijk onze biologische mestkorrel toe aan jouw haag. Deze langzaam werkende korrel gebruiken we ook op onze kwekerij.

Haagliguster

Haagliguster snoeien

Een Haagliguster kun je in het voor- en najaar snoeien. Voor een mooie haag kun je de ligustrum ovalifolium het beste 2 keer snoeien. Eén keer rond mei en een keer net na de zomer in september.

De Ligusterhaag snoeien kan het gehele jaar door. Een tak wegknippen die in de weg zit kan altijd. Voor het mooiste resultaat houd je de maanden april en mei aan.

Let op met het snoeien van de Liguster als het warm is en de zon volop schijnt. Dan heb je kans op verbranding van de takken. Als het vriest kan men ook niet snoeien. Dan heb je kans dat de net gesnoeide takken in zullen vriezen. De planten hertstellen wel weer in de lenten en de zomer van eventule schade.

Liguter Ovalifolium kopen

Ligustrum Ovalifolium kopen

Bij Hogehagen kun je veilig en gemakkelijk Ligustrum ovalifolium kopen. Op onze website reken je veilig af met de software van Mollie. Deze garanderen een veilige betaling. Voer een datum in waarop je de Haagliguster geleverd wenst te hebben en wij zorgen ervoor dat de planten gezond en vers geleverd worden op jouw aangegeven datum. Haagliguster kopen doe je met gemak op deze website direct uit onze kwekerij. Heb je nog vragen over Ligustrum ovalifolium kopen? Neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Ligustrum Ovalifolium

Ben je op zoek naar een inheemse Liguster dan is de Ligustrum vulgare ‘Arovirens’ mogelijk een optie voor jou. Deze Liguster heeft veel van dezelfde eigenschappen als de Liguster Ovalifolium. Zijn bladeren zijn iets kleiner en langwerpig van vorm. Lees op onze pagina Liguster Atrovirens meer over deze soort.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten