Niet woekerende Bamboe

Wij kweken alléén sterke en mooie Bamboe voor een haag. De Latijnse naam van de Niet-woekerende Bamboe is Fargesia. Fargesia is een soort Bamboe die geen worteluitlopers maakt en dus, zoals de naam al doet vermoeden, niet woekert.

  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Wintergroene planten.
  • Een Bamboehaag zorgt voor veel privacy.
  • Zeer goed winterhard in ons klimaat.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Hoge sierwaarde.
  • Ook geschikt voor een nattere plek in de tuin.
  • Kan in de volle zon en in de schaduw.
Niet Woekerende Bamboe 

Onze niet woekerende Bamboe 

Uit onze kwekerij bieden we de volgende sterke soorten aan:

Fargesia robusta Campbell: Dit is een bekende Bamboesoort. De Fargesia Robusta Campbell ziet eruit zoals de meeste mensen een Bamboe voor ogen hebben. Mooie groen-gele stengels met de frisse kenmerkende bladeren.

Fargesia Jiuzhaigou: Dit is een mooie bonte Bamboe. Hij heeft veel rood- paarsachtige stengels en wordt daarom ook wel een de Rode Bamboe of Red Panda genoemd. Samen met de groene bladeren geeft deze Rode bamboe een prachtige uitstraling.

Fargesia Rufa: Dit is een compacte en bossige groeier. Hij is uitermate geschikt om in een plantenbak of bloempot aan te planten. De fijne structuur van deze plant is kenmerkend voor de Rufa.

Fargesia Winter Joy: Een erg mooie rechtopgaande groeier. De stengels van de Fargesia Winter Joy hebben meestal groene kleuren met af en toe en paarsachtige kleur. Hij is niet zo opvallend als de Fargesia Jiuzhaigou maar dit is meer een subtiele bonte plant. Deze groeit tot een hoogte van 4 a 4.5 meter en kan ook in een pot aangeplant worden.

Wil je meer weten over de Bamboesoorten die we aanbieden of zou je onze kwekerij willen bezoeken? Dat kan gerust, neem contact met ons op!

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fargesia

Eigenschappen van de Fargesia – Niet Woekerende Bamboe

Bij veel mensen heerst het idee dat je Bamboe overal in de tuin terugvindt. Dat is met deze Fargesia niet het geval. Er zijn vele soorten en variaties van de Fargesia. Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om online de beste Bamboe plant te vinden en te kopen. Wij zijn gespecialiseerd in gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen en een mooie uitstraling. Fargesia ’s groeien zowel in de schaduw, de halfschaduw als in de zon.

Onze Bamboe is winterhard, groenblijvend en uitermate geschikt om een Bamboehaag van te maken. De sierwaarde van deze Bamboe’s zijn de stengels en het sierlijke blad. Een bamboehaag zorgt voor een bijzondere uitstraling en geeft een mooi contrast. Ze zijn geschikt als haagplant maar ook als solitair.

De Bamboe plant beschermt zichzelf tegen droogte of vorst, door het blad op te rollen. Zo verdampt de Bamboe plant minder water en zijn ze beter bestand tegen de droogte en/of vorst. Ze kunnen met gemak een winterse periode in Nederland verdragen. Onze soorten zijn goed winterhard.
Het voordeel dat deze Bamboe plant zijn bladeren oprolt bij wat zwaardere omstandigheden is dat je zo gemakkelijk kan zien of jouw Bamboe planten aandacht nodig hebben. Rolt de Fargesia de bladeren op als het erg warm en droog is, geef dan flink water en de Bamboe planten herstellen binnen enkele dagen. Dit is een groot voordeel van deze planten en dat maakt ze supersterk.
Ze stellen weinig eisen aan de ondergrond. Ze kunnen bijvoorbeeld ook op kleigrond aangeplant worden en kunnen een nattere plek in de tuin ook verdragen indien de Bamboe plant al wat body heeft. Door al deze goede eigenschappen geeft een Bamboe als haag een prachtig resultaat.

Fargesia

Fargesia

Fargesia is de Latijnse naam van een Bamboesoort uit de grassenfamilie. Deze bamboe woekert niet, maar zal een pol vormen die ieder jaar breder wordt. Deze Fargesiaplanten maken geen worteluitlopers oftewel rizomen. Houd ze gemakkelijk op hun plaats door ze in een vak te zetten en zet ze af met bijvoorbeeld stenen. Ze zullen zo alleen het vak volzetten en niet zo breed uitgroeien in vergelijking met andere haagplanten, zoals de Conifeer of Laurier. Op het moment dat de planten te breed worden in de tuin, kun je met een schep makkelijk de halmen wegsteken die te ver groeien. Als je niet snoeit, is de Fargesia een zeer onderhoudsvriendelijke plant. 

Ze zijn erg goed te snoeien en je kunt ze makkelijk op de gewenste hoogte houden, zo creëer je een strakke haag. Door de compacte groei van de Fargesia, zorgt dit voor een wintergroene en zichtdichte Bamboehaag.

Planten CO2 opnemen

Oorsprong

De Fargesia vindt zijn oorsprong in China en de wetenschappelijke (Latijnse) naam komt van een Franse botanist genaamd Farges die daar in de 19e eeuw gewerkt heeft. In China wordt de Fargesia ook wel Pijlbamboe genoemd.  De Niet-woekerende Bamboe kan breed uitgroeien, dit is te voorkomen door de planten op te sluiten of af te steken. Je kunt de Fargesia gemakkelijk insluiten met stenen of een rizoombeschermer. Een rizoombeschermer is niet noodzakelijk om aan te brengen zoals bij de andere Bamboesoorten die wel uitlopers maken. Fargesia is kortom een soort Bamboe die de vervelende eigenschap niet heeft om alles te overwoekeren.

CO2 opnemen

Fargesia past en gedijt erg goed in ons klimaat. Volgens onderzoeken nemen Bamboe planten tot maar liefst 5 keer meer CO2 op dan andere bomen en planten. Wij kweken mede om die reden met plezier Fargesia planten en adviseren deze graag aan onze klanten.

Bamboe - Fargesia

Hoe snel groeit Bamboe

Onze Bamboe - Fargesia kan erg snel groeien. Sommige halmen kunnen wel 50 tot 70 cm per jaar groeien. Een stengel (halm) komt altijd van onderop en groeit boven het gewas dat er al was. Als deze eenmaal gestopt is met groeien, gaan er bladeren ontwikkelen aan de stengels.
De plant groeit dan wel snel, maar voordat hij echt compact en zichtdicht is, duurt het nog een tijdje. Vaak groeit de Bamboe in de schaduw sneller omhoog dan in de volle zon.
De Bamboe probeert met zijn halmen zoveel mogelijk zon te bereiken en stopt eerder met groeien als de zon bereikt is. Bij alle producten hebben we per soort specifieke informatie verwerkt over groei en eindhoogte.

Bamboe planten

Bamboe planten

We hebben op onze pagina aanplant Tips&Tricks kort en bondig alle informatie verwerkt die je nodig hebt voor een succesvolle aanplant van jouw Bamboehaag. Wij bieden ook een aanplantservice aan. Voor het maken van een vrijblijvende offerte hebben we aanvullende informatie van jou nodig. 

Wanneer kun je het best Bamboe planten? 

Bamboe in een pot kan het gehele jaar door aangeplant worden, terwijl Bamboe met een kluit van aangeplant kan worden van september tot en met mei. Let op dat er bij aanplanten met warm en zonnig weer, goed en veel water wordt gegeven. Er kan beter een keer te veel water gegeven worden dan te weinig. Indien de grond bevroren is, kan er niet in de grond gewerkt worden en is aanplanten niet mogelijk.

Hoeveel Bamboe per meter

Voer bij het product het aantal meters haag in dat je graag zou hebben en de website berekent hoeveel planten je nodig hebt voor jouw Bamboehaag. Omdat we direct uit onze kwekerij verkopen kunnen we verrassend gunstig de Bamboe aanbieden. In Nederland verzenden we vanaf €500,- gratis.  

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Onderhoud en verzorging van Bamboe

Onderhoud en verzorging van Bamboe

De Niet-Woekerende Bamboe,  ofwel Fargesia laat zien als hij het moeilijk heeft en tekortkomt. De Bamboe rolt zijn bladeren op als hij bijvoorbeeld watergebrek heeft. Dit doet hij ter bescherming en dat maakt het een sterke plantensoort. Geef je daarna meteen water dan is hij ook binnen enkele dagen hersteld. Geef goed water en voldoende mest om je Bamboehaag mooi en gezond te houden.

Bamboe water geven

Tijdens de aanplant en de tijd na de aanplant is het belangrijk om goed en veel water te geven. De planten moeten nog vastwortelen in de grond en hebben extra water nodig om goed door te groeien. Op onze pagina Verzorging staat informatie over watergeven met een tijdschema. Een handige manier om water te geven is het gebruik van een druppelslang. Wij bieden een van hoge kwaliteit aan. Bestel deze gerust mee en voorzie jouw haag van een goed watersysteem.

Bamboe bemesten

Bemest je Fargesiahaag 2 keer per jaar. Dan groeit de niet woekerende Bamboe het beste en laat hij de mooiste kleuren zien. Je kunt het beste eind maart of begin april voor de eerste keer mest geven. De tweede keer in juli, dus vlak voor de zomer. Het zijn groenblijvende planten die ook in de winter voeding nodig hebben,hoewel dit minder is dan in de groeiperiode in de lente en zomer. Voor een optimale bemesting van je Bamboe kun je ervoor kiezen om in oktober/november nogmaals te bemesten. Voeg tijdens het bestellen gemakkelijk een biologische mestkorrel toe. Deze langzaamwerkende mest gebruiken we op onze kwekerij ook.

Bamboe snoeien

Wanneer kun je het best Bamboe snoeien? 

Voor het mooiste resultaat kan het beste in de maanden augustus en september gesnoeid worden. In de zomer snoeien met felle zon geeft kans op lichte verbranding van de planten, dit raden we dan ook af. Je kunt ze in het voorjaar ook al licht snoeien, dat is geen probleem.

De halmen willen nog wel eens gaan hangen als ze hard gegroeid zijn. Vind je het niet mooi dat de halmen gaan hangen? Dan kun je steeds een topje van de halm afknippen totdat deze weer rechtop staat. Een paar takken wegknippen die in de weg zitten kan het hele jaar.

Een halm die in de weg zit kun je altijd wegsnoeien. Snoei niet als het gaat vriezen, dan bestaat de kans dat de net gesnoeide takken bevriezen.

Gebruik voor het snoeien van de Fargesia altijd een scherpe heggenschaar of snoeischaar. 

Bamboe kopen

Bamboe kopen

Niet woekerende Bamboe kopen doe je veilig en snel bij Hogehagen.nl. Wij garanderen een veilige verbinding om af te rekenen en je kunt tijdens het kopen van je Bamboe plant zelf een leverdatum invoeren. Wij zorgen ervoor dat ze gezond en in een topconditie bij jou aankomen. We geven garantie op onze planten. Kijk op onze pagina: Garantie voor de voorwaarden. Onze Bamboe koop je direct uit onze kwekerij waardoor wij de beste kwaliteit en de mooiste planten aan kunnen bieden tegen de scherpste prijzen. 

Heb je nog vragen over Bamboe kopen of wil je meer weten over onze kwekerij? Lees ons verhaal of neem contact met ons op.