Fargesia Jiuzhaigou

Prachtige Bamboe met rood- en paarskleurige halmen die niet woekert. 

  • Het zijn gezonde planten.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Wintergroen.  
  • Goed winterhard in ons klimaat. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor veel privacy.
  • Hij wordt ongeveer 2.5 a 3 meter hoog zonder snoei.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Niet giftig voor mens en dier.

Planten met kluit

Fargesia Jiuzhaigou 100-125cm met kluit
€ 23,50 Vanaf € 19,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 07-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 21,50 per stuk
70+
€ 19,50 per stuk
€ 23,50 Vanaf € 19,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Fargesia Jiuzhaigou 125-150cm met kluit
€ 31,50 Vanaf € 28,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 07-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 29,50 per stuk
70+
€ 28,50 per stuk
€ 31,50 Vanaf € 28,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Fargesia Jiuzhaigou 150-175cm met kluit
€ 41,50 Vanaf € 37,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 07-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 39,50 per stuk
70+
€ 37,50 per stuk
€ 41,50 Vanaf € 37,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Fargesia Jiuzhaigou

Eigenschappen van de Fargesia Jiuzhaigou

De Fargesia Jiuzhaigou is een niet woekerende Bamboesoort. Deze Bamboe groeit als een pol en maakt geen worteluitlopers. Je vindt deze Fargesia dus niet meters verderop terug in de tuin.

De Fargesia Jiuzhaigou is ook bekend als de Fargesia Jiuzhaigou 1, Fargesia Red Panda en de Rode Bamboe. Jiuzhaigou is ook niet de gemakkelijkste naam om uit te spreken. Deze Fargesia Jiuzhaigou heeft mooie rode en paars achtige halmen die veel kleur geven. Samen met de frisse groene bladeren is een bamboehaag van deze Jiuzhaigou erg kleurrijk.

Bamboe is geen inheemse plantensoort maar deze gedijen wel erg goed in ons klimaat. Hij is bestand tegen strenge vorst, droogte en natte periodes. In de herfst en de winter veranderen de bladeren van de Fargesia Jiuzhaigou iets van kleur. Dit geeft een mooie seizoensgebonden variatie in de tuin. Een haag van Jiuzhaigou wordt vol, zichtdicht en geeft veel privacy. Deze Fargesiasoort wordt zonder snoei ongeveer 2.5 a 3 meter hoog. Je kunt er dus een dichte hoge haag van maken. Deze Fargesia Jiuzhaigou 1 kan erg snel groeien. Sommige halmen kunnen wel 50 tot 70 centimeter per jaar groeien. Hij zal niet meteen dicht zijn op die hoogte daarom is het lastig aan te geven hoe snel deze Bamboe precies groeit. Hij kan vol in de zon aangeplant worden en in de schaduw. Onze ervaring leert dat de Fargesia Jiuzhaigou sneller omhoog groeit indien deze op een schaduwrijke plaats aangeplant wordt. De compacte groeiwijze van de halmen werken geluidswerend.

“Wij kweken ecologisch en verantwoord. Plant jij deze gezonde Bamboe?”

Fargesia Jiuzhaigou

Bamboe Fargesia Jiuzhaigou

Deze Bamboe Fargesia Jiuzhaigou zijn in de jaren 80 door een Duitse apotheker meegenomen uit het Jiuzhaigoudal in China. Op deze plek groeide deze Fargesia goed ondanks de hitte in de zomer en de koude condities in de winter.

De Fargesia Jiuzhaigou kan zijn bladeren oprollen als er zich extreme condities voordoen. Als deze voorbij zijn dan komt hij weer ontzetten mooi tot leven. De Bamboe Fargesia Jiuzhaigou heeft meerdere namen zoals de Fargesia Red Panda, Fargesia Jiuzhaigou 1 en de Rode Bamboe. Deze namen heeft hij gekregen omdat Jiuzhaigou niet gemakkelijk uit te spreken is.

Rode Bamboe

De Fargesia Jiuzhaigou wordt ook wel Rode Bamboe genoemd vanwege zijn kleurige stengels. Sommige halmen hebben een paars- en roodachtige kleur afgewisseld met de groengele stengels die kenmerkend zijn voor de Bamboe. Samen met de frisgroene bladeren geeft dit een mooi kleurenspel dat niet overheersend is. De Rode Bamboe wordt vanwege zijn kleurenpracht ook als solitaire struik aangeplant. In de winter krijgen de bladeren van deze Rode Bamboe wel een grijzere kleur die winters aandoet. Hij geeft zo de seizoenen weer.

Rode bamboe

Fargesia Jiuzhaigou planten

Op onze pagina Aanplant Tips & Tricks hebben we een handige handleiding geplaatst voor de aanplant van een haag. Indien deze gevolgd wordt dan zijn we er zeker van dat je een mooie haag krijgt.

Heb je hulp nodig bij de aanplant? Dan bieden we onze klanten een aanplantservice aan. Deze voeren we zelf uit of laten we door ons geselecteerde hoveniers uitvoeren zodat je verzekerd bent van een goede aanplant en mooie haag. Lees op onze pagina Aanplantservice meer over de informatie die we nodig hebben om een offerte te maken.

Hoeveel Fargesia Jiuzhaigou per meter

Hoeveel Fargesia Jiuzhaigou per meter heb ik nodig voor een haag? Dit reken je gemakkelijk uit op de productpagina of de overzichtspagina van deze website. Voer het aantal meter haag in dat je nodig hebt en de site rekent je voor hoeveel planten wij adviseren voor een mooie haag. De prijs voor de haag laat de website meteen zien. Vanaf €500,- verzenden we gratis in de meeste gebieden van Nederland en België. Kijk voor de voorwaarden van de bezorgkosten op onze pagina Verzendkosten.

Een wortelbegrenzer is niet nodig

De Fargesia Jiuzhaigou vormt een pol zoals een grassoort en maakt geen worteluitlopers. Dit is de eigenschap van de Bamboesoort Fargesia. Hij wordt dus wel steeds breder indien men er niets aan doet. Je kunt de planten afsteken of een barrière maken zodat hij niet verder kan. Dit hoeft niet met een wortelbegrenzer te zijn maar kan bijvoorbeeld ook met stenen of iets dergelijks. Maar er hoeven dus géén maatregelen genomen te worden om een worteluitloper tegen te houden omdat de Fargesia Jiuzhaigou deze simpelweg niet heeft.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Rode bamboe

Onderhoud en verzorging van Fargesia Jiuzhaigou

Ondanks de sterke eigenschappen van deze plantensoort raden we aan om de Fargesia Jiuzhaigou goed te verzorgen. Zo groeit deze het beste en komen de kleuren het mooiste tot zijn recht.

Fargesia Jiuzhaigou water geven

Na de aanplant goed water geven is erg belangrijk. Op onze algemene pagina over verzorging staat een schema dat gevolgd kan worden zodat er goed water gegeven wordt. Mocht er geen watergeefinstallatie zijn op de plek waar de haag komt te staan dan is een druppelslang een handige oplossing om goed water te geven. Tijdens het bestellen kun je gemakkelijk een druppelslang van hoge kwaliteit aan je haag toevoegen.

Fargesia Jiuzhaigou bemesten

Deze Fargesia Jiuzhaigou kun je het beste in het voorjaar rond april en in net na de zomer rond september bemesten. Een keer overslaan vindt deze plant niet erg. We raden wel aan om tijdens of net na de aanplant een keer flink mest te geven aan deze planten. Tijdens het bestellen bieden we onze biologische mestkorrel aan die we ook op onze kwekerij gebruiken. Dit een langzaam werkende mestkorrel die goed is voor dier en milieu.

Fargesia Jiuzhaigou 1

Fargesia Jiuzhaigou snoeien

Fargesia laat zich erg gemakkelijk snoeien met een gewone heggenschaar. De stengels gaan met gemak door en je kunt de haag in een strakke vorm snoeien. De Fargesia Jiuzhaigou snoeien kun je het beste in mei of juni doen voor de eerste keer in het jaar voor een mooi resultaat.

Na de zomer kun je de Fargesia Jiuzhaigouhaag nog een keer snoeien om hem nog een keer in een strakke vorm te krijgen. Hij vindt het geen probleem als je hem op een andere tijd snoeit. Let wel op bij heet en zonnig weer dan kunnen de halmen verbranden.

Sommige jonge halmen kunnen in het begin gaan hangen. Wil je dat deze rechtop gaan staan, knip er dan steeds een stukje vanaf tot het moment dat hij rechtop staat.

Fargesia Jiuzhaigou kopen

Fargesia Jiuzhaigou kopen

Rode Bamboe kopen of Fargesia Jiuzhaigou kopen doe je gemakkelijk bij Hogehagen.nl. Wij zorgen ervoor dat je veilig kunt afrekenen en gegarandeerd mooie planten krijgt. Tijdens het bestellen vul je de gewenste leverdatum in en wij zorgen ervoor dat planten gezond bij je aankomen. Omdat we direct uit onze kwekerij leveren kun je hier gunstig Fargesia Jiuzhaigou kopen. Heb je vragen over de planten of wil je deze komen bekijken? Neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Fargesia Jiuzhaigou

De Fargesia Jiuzhaigou komt niet goed tot zijn recht in een planten- of bloembak. Hij groeit het beste in de volle grond. Wil je een kleurige Bamboe voor in een bak dan is de Fargesia Winter Joy mogelijk een optie voor jou. Wij kweken meerdere Bamboesoorten die niet woekeren. Kijk op onze pagina over niet woekerende Bamboe voor meer informatie.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten