default-header

Beukenhaag

De Latijnse naam van de Beukenhaag is Fagus Sylvatica. Een Beukenhaag is sterk en heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling!

Ga direct naar:
Bekijk Beukenhaag Eigenschappen Planten Onderhoud

Bekijk Beukenhaag

 • Groene Beuk 150-175cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15.
  Prijs: v.a. 18,90 incl. btw

  =

 • Groene Beuk 175-200cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15.
  Prijs: v.a. 21,50 incl. btw

  =

 • Groene Beuk 80-100cm 4 liter pot

  - Plantafstand: 4 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 20.
  Prijs: v.a. 6,40 incl. btw

  =

 • Groene Beuk 100-125cm 4 liter pot

  - Plantafstand: 4 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 20.
  Prijs: v.a. 7,40 incl. btw

  =

 • Groene Beuk 125-150cm in 7.5 liter pot

  - Plantafstand: 3 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15.
  Prijs: v.a. 13,90 incl. btw

  =

 • Groene Beuk 150-175cm in 12 liter pot

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15.
  Prijs: v.a. 21,- incl. btw

  =

 • Groene Beuk 200cm Haagelement

  - Plantafstand: 1 stuk per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 4.
  Prijs: v.a 189,- incl. btw

  =

 • Groene Beuk 200-225cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15.
  Prijs: v.a. 23,- incl. btw

  =

Eigenschappen Groene Beukenhaag

✔ Onderhoudsvriendelijk
✔ Herfst- en winterverkleuring
✔ Inheems
✔ Van nature sterke planten
✔ Zeer winterhard 
✔ Niet giftig voor mens en dier
✔ Kan in zon en schaduw
✔ Kan niet tegen natte voeten

Wie kent de Groene Beukenhaag niet. Deze groene Beuken worden in Nederland en België veel toegepast als haag. Deze inheemse planten hebben een authentieke uitstraling. Het mooie groene blad valt bij veel mensen in de smaak. Een haag van Groene Beuk past bij zowel een strakke stijl als een rustieke en landelijke stijl.

De groene Beukenhaag wordt gerekend tot de bladverliezende planten gerekend. In de herfst kleurt deze Beukenhaag naar een prachtige oranje- en bruinachtige kleur. De bladeren verdorren en vallen pas af als de nieuwe bladeren in het voorjaar weer doorkomen. Deze planten geven dus wel veel privacy. Bij een strenge winter in combinatie met veel wind kan hij de bladeren ter bescherming eerder laten vallen. Door het fijne en compacte takkenstelsel geeft zal hij toch privacy bieden. Omdat deze planten hier van nature voorkomen, kan de Groene Beukenhaag een strenge winter met gemak verdragen. De bladeren en de takken zijn niet giftig voor mens en/of dier. Wil je het zekere voor onzekere nemen dan is Groene Beuk een optie om aan te planten als niet giftige haag. De Beukenhaag groeit relatief langzaam met 20 a 30 cm per jaar. Omdat ze langzaam groeien noemen we deze planten onderhoudsvriendelijk. Op natte plekken of op kleigrond zal de Groene Beukhaag niet goed groeien.

Geadviseerd door ons en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Bekijk producten

 

 

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica is de Latijnse naam van de Groene Beukenhaag. Fagus is letterlijk Beuk in het Latijn. Er bestaan wel 50 soorten Fagus waaronder Japanse en Chinese Beukensoorten. In Europa is de Fagus sylvatica de inheemse soort. Sylvatica betekent in het Latijn: “wild groeiend in het bos”. Je kunt hieruit opmaken dat deze planten van nature voorkomen en ook goed bestand zijn tegen ons klimaat.
Als we over Beukhaag praten, die in Nederland en België zo bekend is als haagplant, dan hebben we het over de Fagus sylvatica. Op kwekerijen en bijvoorbeeld door hoveniers zal veelal deze Latijnse naam voor de Beukenhaag gebruikt worden. In de plantenstudies en dergelijke worden de Latijnse namen onderwezen. Internationaal is dit erg handig omdat iedereen dezelfde namen hanteert. Op onze website gebruiken we Beukenhaag in plaats van Fagus sylvatica omdat dit de meest gangbare naam is.

Bekijk producten

fagus sylvatica kopen

Beukenhaag planten

Op onze pagina: Aanplant tips&tricks staat een handleiding waarmee je met gemak je Beukenhaag aan kunt planten. Heb je kluitplanten besteld? Laat dan altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor de natuur. Bij potplanten dien je de plastic pot wel altijd te verwijderen.

Hoeveel stuks per meter

Op onze product- en overzichtspagina kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel stuks meter je nodig hebt om een mooie haag aan te planten. Dit betreft een adviesaantal per meter. Wil je kleine planten kopen en deze uit laten groeien tot een hoge haag, dan kun je het beste ons advies in deze maat volgen. De planten zullen uiteindelijk wel een mooie haag vormen maar vooral in de eerste jaren dat de haag er staat zal het er veel mooier uitzien.

Wanneer Beukenhaag planten

Afhankelijk van hoe je de Beukenhaag geleverd krijgt, weet je wanneer je de Beukenhaag kunt planten. Planten in pot kunnen het gehele jaar aangeplant worden, planten met kluit van oktober tot en met mei en Beukenhaag met blote wortel kun je van oktober tot en met maart aanplanten. De vraag: “Wanneer Beukenhaag planten?” is dus afhankelijk van kweekwijze van de plant. Wij adviseren echter niet om Beukenhaag met blote wortel aan te planten. Dit komt omdat de kans op uitdroging erg groot is. Wij leveren alleen nog groene Beukenhaag met kluit en in pot. Wij leveren gegarandeerd een goede Beukenhaag met en goed wortelgestel die meteen uitgroeit tot een mooie haag.

Bekijk producten

Onderhoud Beukenhaag

Water en mest geven is erg belangrijk voor een Beukenhaag. Hieronder hebben we informatie en tips op een rij gezet voor de Groene Beukenhaag. Wil je algemene informatie over het aanplanten van een haag kijk dan eens op deze pagina

Beukenhaag water geven

Na de aanplant is het erg belangrijk om de Beukenhaag water geven. Deze planten staan in rust in de winter. Dat betekent dat ze niet veel of nagenoeg geen water verdampen. De aarde waarin ze aangeplant zijn dient echter wel vochtig te gemaakt te worden. Want de Beukenhaag kan in deze periode wel uitdrogen. Als in het voorjaar de eerste bladeren weer doorkomen dient ondergrond met regelmaat nat gemaakt te worden. Vooral het eerste seizoen van aanplant is dit van belang daar de planten nog niet volledig in de grond geworteld staan. Beukenhaag water geven kan erg gemakkelijk met een druppelslang. De druppelslang plaats je gemakkelijk na de aanplant bij de stammen van de Beukenhaag. Wij bieden een kwalitatief goede druppelslang aan die jaren kan blijven liggen in bij de haag.

Beukenhaag bemesten

De beukenhaag bemesten is erg belangrijk. Wij adviseren om de planten altijd een goede start te geven en tijdens of net na de aanplant de aarde te voorzien van een goede mestkorrel. Daarbij raden wij aan om elk jaar in het begin van het voorjaar een keer goed de Beukenhaag te bemesten. Je kunt overwegen om in de zomer nog een keer goed mest te geven aan de Beukenhaag. In het najaar of voor de winter hoeft er geen mest gegeven te worden.
Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en biologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de Beukenhaag dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze biologische mestkorrel ook aan in onze webshop. Dit is een langzaam werkende korrel die na een paar regenbuien niet weggespoeld is.

Beukenhaag snoeien

Wanneer Beukenhaag snoeien? De Groene Beuk kun je het beste na de winter snoeien als hij de eerst uitlopers heeft gemaakt. Deze struik kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Maar de Beukenhaag snoeien in de zomer is geen goed idee. Als er te veel zon staat en het te warm is dan kunnen de planten verbranden na een snoeibeurt. De Beukenhaag laat zich erg gemakkelijk in vorm snoeien. Een keer flink terugsnoeien is geen probleem. Hij zal weer mooi uitlopen in het voorjaar.

Bekijk producten

Beukenhaag kopen bij hogehagen.nl

Wil jij gunstig een mooie Beukenhaag kopen? Wij bieden direct uit onze kwekerij Groene Beukenhaag aan. Je kunt ze gemakkelijk bestellen en afrekenen op deze site. We werken samen met het bekende Mollie om een veilige betaling tot stand te brengen. Kies zelf een leverdatum en wij zorgen ervoor dat de planten op de gewenste datum bij jou staan. Let er wel op dat we enkele dagen nodig hebben om de bestelling klaar te maken. Wij staan voor onze producten en geven aangroeigarantie op onze planten. Kijk op onze pagina Garantie voor de voorwaarden. De klant en de plant staan bij ons centraal. Dat zien we terug in de mooie reviews die we ontvangen. En daar zijn we trots op. Heb je nog vragen over ons of Beukenhaag kopen, neem contact met ons op. De planten bekijken op onze kwekerij is geen probleem. Maak hiervoor wel een afspraak zodat we de tijd voor jou kunnen nemen.

Alternatieve haag voor de Beukenhaag

Wij bieden verschillende soorten en maten haagplanten aan uit onze kwekerij. De Groene Beukenhaag is met recht een populaire haagplant. Een haagplant met eenzelfde soort authentieke uitstraling is de Liguster. De Liguster leent zich ook erg goed voor vorm en haag snoei. De Liguster is vooral als jonge plant niet groenblijvend. Wil je veel en snel privacy dan is mogelijk een Laurier een optie voor jou. Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele soorten Laurier die beschikbaar zijn. De Laurier Genolia is in onze ogen een topper in de Laurieren. Deze groeit mooi bossig en blijft relatief smal. Een sterke plant die tegen een stootje kan en supergezond is. Een strakke wintergroene haag kun je maken met Coniferen of Taxus. De Taxus is en blijft een geweldige haagplant en hij groeit erg langzaam wat hem onderhoudsvriendelijk maakt. De Taxus staat wel bekend om zijn giftigheid. Een voordeel van de Beukenhaag is dat deze niet giftig is. Bijna alle planten, vooral de groenblijvende, zijn giftig. Ben je op zoek naar een niet giftige haag die wintergroen is dan is de Niet-woekerende Bamboe, Fargesia mogelijk een optie voor jou. Ze hebben allemaal gemeen dat ze zicht erg goed lenen voor snoei en om een haag van te maken.

Bekijk producten

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten