default-header

Coniferen

De bekendste conifeersoorten om een haag van te maken zijn de Taxus en de Conifeer Brabant. De donkergroene Coniferen zijn relatief onbekend bij het grote publiek maar zeker een overweging waard. Over het algemeen groeien de conifeerstruiken snel maar de Taxus is daar een uitzondering op. Deze groeit relatief langzaam en noemen we onderhoudsvriendelijk. 

“De beste coniferen geselecteerd op onze kwekerij voor jouw groene haag”

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Coniferen kopen

Veel verschillende soorten coniferen kunnen worden toegepast als haagplant, omdat deze goed in vorm gesnoeid kunnen worden. Er zijn strakke, zichtdichte hagen van te maken die veel privacy bieden. Veel verschillende soorten coniferen kunnen worden toegepast als haagplant, omdat deze goed in vorm gesnoeid kunnen worden. Er zijn strakke, zichtdichte hagen van te maken die veel privacy bieden. Al onze geselecteerde conifeersoorten zijn sterke en gezonde planten die zich uitermate goed lenen voor een mooie haag. Onze coniferen zijn milieuvriendelijk en ecologisch opgekweekt. Wij garanderen mooie en gezonde coniferen. Met coniferen kun je ook gemakkelijk een hoge haag maken. De meeste conifeersoorten kunnen met gemak 5 meter en hoger worden. De planten laten zich erg goed snoeien, je houdt ze met gemak op de gewenste hoogte en maakt er een mooie strakke haag van.

Voor iedere tuin is er wel een Conifeer te vinden die geschikt is als haagplant. Ze hebben allemaal een fijnmazig blad en groeien compact waardoor ze snel veel privacy geven. Het zijn inheemse planten en daardoor sterke planten in ons klimaat. Extreme droogte zijn deze planten niet gewend en daar hebben ze last van. Door water te geven bij droogte geef je ze de voeding die ze nodig hebben.  

Onze coniferen zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Coniferen kopen. Heb je vragen over het bestellen of het online kopen van Coniferen dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Algemene eigenschappen van de coniferen die wij aanbieden:

  • Het zijn sterke en gezonde planten.
  • De haag zorgt voor veel privacy, omdat coniferen compact groeien.
  • Goed winterhard in ons klimaat.
  • Coniferen houden niet van natte voeten, dit geldt overigens voor bijna alle plantensoorten

Onderhoud van Coniferen

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop. Coniferen kopen doe je gemakkelijk en veilig bij Hogehagen.nl.

Coniferenhaag kopen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »