default-header

Laurier Genolia

De Latijnse naam van de Laurier Genolia is Prunus laurocerasus ‘Genolia’. Wij adviseren deze Laurier graag als haagplant vanwege zijn perfecte eigenschappen. De planten stellen geen hoge eisen aan de ondergrond, zijn oersterk en heel gezond.

“Geadviseerd door ons en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Laurier Genolia kopen

    Geen producten gevonden...

Laurier Genolia kopen

De Laurier Genolia heeft een recht opgaande en smalle groeiwijze, hij is compact en maakt snel een zichtdichte haag. De relatief dikke bladeren van laurierplanten werken geluidsisolerend. Kortom de Laurier Genolia vormt een dichte, smalle en wintergroene haag die voor veel privacy zorgt en ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. De bladeren hebben een mooie diepe donkergroene kleur en stralen luxe uit.

Eigenschappen:
* Onderhoudsvriendelijk
* Wintergroen
* Smalle groei
* Veel privacy
* Bladhoudend
* Van nature sterke planten
*Ruimtebesparing
*Ook op kleigrond toepasbaar
* Goed winterhard tot -20
* Kan in zon en schaduw

Vaak staat Laurier bekend als snelle groeier, zowel in de breedte als in de hoogte. De Genolia groeit wel mooi dicht maar groeit niet breed. Doordat hij niet in de breedte groeit is hij erg onderhoudsvriendelijk. Vaak is het al voldoende om de zijkanten licht bij te snoeien om een mooie en strakke haag te creëren. Een bijkomend voordeel is dat deze soort, vanwege de smalle groei, het ook goed doet in de wat kleinere tuin. De Laurier Genolia is tevens goed winterhard tot -20 graden. In het geval van een strenge winter zal de Genolia in vergelijking met andere lauriersoorten niet snel bevriezen. Een andere Laurier die we aanbieden is de Laurier Caucasica. Deze groeit heel snel maar ook smal. In de beginjaren is deze Caucasica echter niet zo bossig als de Laurier Genolia. 

Ook aan de standplaats stelt deze plant geen hoge eisen. Hij kan zowel in de zon als de schaduw geplant worden en groeit ook op kleigronden. Net als de meeste planten kan hij niet aangeplant worden op een plek waar water blijft staan. De Genolia kan een eindhoogte bereiken van 5 meter, maar je kunt deze plant met snoeien naar iedere gewenste hoogte. Vanwege alle goede eigenschappen van deze Laurier bevelen wij deze graag aan jou aan.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je deze gemakkelijk en veilig Laurier Genolia kopen. Heb je vragen over het online kopen van de Laurier Genolia via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Genolia van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Laurier Genolia

Na de aanplant is het erg belangrijk om planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Laurier Genolia kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Deze Prunus laurocerasus ‘Genolia’ kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Laurier Genolia kopen

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »