default-header

Laurier Genolia

Dit is een prachtige Lauriersoort met perfecte eigenschappen voor een haag. Hij blijft smal, groeit compact en is oersterk!

Ga direct naar:
Bekijk Laurier Genolia Eigenschappen Planten Onderhoud

Bekijk Laurier Genolia

 • Laurier Genolia 80-100cm

  - Plantafstand: 3 stuks per meter
  - Leverbaar vanaf september
  - Minimale bestelhoeveelheid: 20
  Prijs: v.a. 10,90 incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 100-125cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15
  Prijs: v.a. 15,75 incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 125-150cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 15
  Prijs: v.a. 21,20 incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 150-175cm

  - Plantafstand: 2 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 10
  Prijs: v.a. 34,90 incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 180-200cm

  - Plantafstand: 2 stuks meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  - Gratis verzenden
  Prijs: v.a. 45,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 200-225cm

  - Plantafstand: 5 stuks per 3 meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 69,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 225-250cm

  - Plantafstand: 5 stuks per 3 meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 79,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 160cm Haagelement

  - Plantafstand: 1 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 3
  Prijs: v.a. 155,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 180cm Haagelement

  - Plantafstand: 1 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 3
  Prijs: v.a. 167,50 incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 200cm Haagelement

  - Plantafstand: 1 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 3
  Prijs: v.a. 190,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 275-300cm

  - Plantafstand: 1 stuks per meter.
  - Verzendkosten op aanvraag.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 237,- incl. btw

  =

 • Laurier Genolia 300-325cm

  - Plantafstand: 1 stuks per meter.
  - Verzendkosten op aanvraag.
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 286,- incl. btw

  =

Eigenschappen Laurier Genolia

✔ Het zijn sterke en gezonde planten.
✔ Wintergroen en winterhard.
✔ De haag zorgt voor veel privacy.
✔ Heeft een compacte en bossige groei.
✔ Onderhoudsvriendelijk.
✔ Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
✔ Geschikt voor een hoge haag tot wel 4 meter.
✔ Groeit op ook klei.

Wij adviseren deze Laurier Genolia graag aan onze klanten vanwege zijn perfecte eigenschappen als haagplant. Echt een topper onder onze Lauriersoorten.
De planten stellen geen hoge eisen aan de ondergrond. Ze groeien op kleigrond en ook op wat schralere grond groeit deze Laurier Genolia uit tot een mooie Laurierhaag. Deze Laurierplanten zijn goed winterhard en kunnen met gemak de winterperiodes in Nederland en België aan. De Laurier Genolia heeft een recht opgaande en smalle groeiwijze. De planten worden zonder snoei meestal niet breder dan 80 centimeter. De Laurier Genolia kan ongeveer 4 a 5 meter hoog worden. Je houdt deze planten met snoei gemakkelijk op de gewenste hoogte en breedte. We noemen deze Laurier onderhoudsvriendelijk omdat deze niet veel snoei nodig heeft. Deze Laurierhaag Genolia is vanwege de smalle opgaande groei toepasbaar in de kleinere tuinen en op plekken waar niet veel ruimte is voor een haag. De Genolia heeft een compact en bossige groeiwijze, daarmee maak je snel een zichtdichte haag. De dikke bladeren hebben een mooie donkergroene kleur en zijn kenmerkend voor Laurierplanten. Door de dikte en compacte groei werken deze planten ook geluidswerend. Deze selectie van Laurier is zeer gezond en niet vatbaar voor ziektes. En dit zie je terug in de mooie en strakke haag die je van deze Laurier maakt.

Kortom: Deze gezonde Laurier Genolia vormt een dichte, smalle en wintergroene haag die voor veel privacy zorgt en ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. De bladeren hebben een mooie donkergroene kleur en stralen luxe uit.

“Wij kweken ecologisch en verantwoord voor jou. Plant jij deze gezonde Laurier?”

Bekijk producten

 

Laurier Genolia haag

 

Prunus laurocerasus ´Genolia´ mariblon

Prunus laurocerasus ‘Genolia’ Mariblon is de volledige Latijnse naam van deze Laurier Genolia. De Latijnse naam wordt ook vaak ingekort tot Prunus laurocerasus ‘Genolia’  of Prunus Genolia. Prunus laurocerasus is de Laurierkers. In Nederland en België zeggen we meestal Laurier maar Laurierkers wordt ook wel eens gebruikt. Je zou deze Laurier Genolia ook de Laurierkers Genolia kunnen noemen. Al deze namen duiden dus dezelfde Laurier aan. Wij gebruiken de meest voorkomende naam: Laurier Genolia voor deze haagplant.

Deze selectie van de Prunus Laurocerasus 'Genolia' mariblon is in Zuidoost-Europa gevonden. Door kenners is deze Laurier vanwege zijn goede eigenschappen meegenomen naar Zwitserland waar ze hem vermeerderd hebben. Deze Prunus Genolia wordt ook door onze kwekerij met plezier geteeld. Wij kweken alleen soorten in onze kwekerij waarvan wij overtuigd zijn dat deze goed zijn voor onze klanten. Vanwege zijn herkomst is een strenge winter geen probleem voor deze Prunus laurocerasus ‘Genolia’ Mariblon. Ook een drogere periode weerstaat deze Prunus Genolia. Bij extreem droge periodes is het wel van belang dat je water geeft. Deze Prunus komt voort uit de rozenfamilie. Aan deze Laurierkers Genolia groeien zwarte bessen en witte geurende bloemen. Deze trekken allerlei insecten en dieren aan waaronder vlinders en vogels. Omdat we de Laurierhaag elk jaar snoeien komen er niet veel van deze bessen en bloemen tot ontwikkeling.

Bekijk producten

Laurier Genolia haag

Laurier Genolia planten

Op onze pagina Aanplant Tip&Tricks staat informatie hoe je het beste een Laurierhaag Genolia aan kunt planten en waar je op moet letten. Volg je onze tips dan ben je verzekerd van een mooie Laurierhaag.
Wij bieden ook een aanplantservice aan. Wil je meer informatie over de aanplantservice, kijk op onze pagina Aanplantservice.

Hoeveel stuks per meter

Voer op de product- of overzichtspagina van de Laurier Genolia het aantal meter haag in dat je aan wil planten en de website rekent uit hoeveel planten je nodig hebt. Wil je met kleinere planten beginnen en deze uit laten groeien tot een hoge haag, dan adviseren wij toch om ons adviesaantal per meter aan te houden. Wij kunnen een gunstige en mooie meterprijs aanbieden omdat we dikke kwaliteit planten hebben en direct uit onze kwekerij leveren.

Bekijk producten

Prunus laurocerasus Genolia

Onderhoud en verzorging van Laurier Genolia

Ondanks de sterke eigenschappen van deze Laurier Genolia adviseren wel om deze planten goed te verzorgen en te onderhouden. Hierdoor krijg je gegarandeerd een mooie en gezonde haag met uitstraling.

Laurier Genolia water geven

Geef na de aanplant van de Laurierhaag Genolia goed water. Hij moet na de aanplant nog wortels ontwikkelen die de grond in gaan om water te halen. Op de pagina Verzorging staat een schema en informatie waarmee je gemakkelijk kunt zien wanneer en hoeveel water je moet geven om de planten gezond te houden.
Een handige manier om water te geven is middels een druppelslang. Tijdens het bestellen van de haag bieden we een kwalitatief hoogstaande druppelslang aan die jarenlang kan blijven liggen.

Laurier Genolia bemesten

Om de Prunus Genolia in goede conditie te houden adviseren we om de haag 2 maal per jaar te bemesten. De eerste keer geef je als de planten beginnen te groeien rond maart/april en de tweede keer net na de zomer in september. Net na of tijdens de aanplant raden we aan om altijd goed mest te geven. Je kunt gemakkelijk onze mestkorrel toevoegen aan jouw haag tijdens het bestellen. Wij gebruiken deze langzaam werkende biologische mestkorrel ook op onze kwekerij. Deze korrel is goed voor planten en bomen en niet schadelijk voor mens en dier.

Laurier Genolia snoeien

Wanneer Laurier Genolia snoeien? Je kunt het beste de haag rond mei snoeien en eventueel nog een keer licht snoeien begin september. Op deze manier krijg je de haag het mooiste in model. Je kunt Laurier Genolia altijd licht snoeien. Op een warme zonnige dag kun je beter niet snoeien. Dan heb je kans op verbranding. Een tak die in de weg zit kun je altijd wegknippen. Heb je de haag naast een weiland staan waar grazende dieren staan, ruim dan altijd het snoeisel op. De bladeren zijn giftig voor mens en dier. Dieren zullen niet eten van de haag maar het kan voorkomen dat ze per ongelijk tijdens het grazen snoeisel mee opeten.

Bekijk producten

Prunus laurocerasus Genolia

Laurier Genolia kopen bij hogehagen.nl

Op onze website HogeHagen.nl kun je veilig en gemakkelijk Laurier Genolia kopen. Wij leveren uitsluitend planten van hoge kwaliteit en geven garantie op onze planten. Tijdens het bestellen voer je in wanneer je de Prunus Genolia geleverd wil hebben. Wij zorgen ervoor dat de Laurierhaag Genolia in goede gezondheid bij je aankomt op de aangegeven datum. Heb je nog vragen over Laurier Genolia kopen? Neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Laurier Genolia

Een voordelig alternatief van de Laurier Genolia is de Laurier Caucasica. Deze Caucasica groeit ook smal en recht opgaand. Deze soort groeit sneller en heeft meer onderhoud nodig in de vorm van snoei. Hij groeit in het begin niet zo bossig als de Laurier Genolia daardoor duurt het wat langer voordat de haag helemaal zichtdicht is. Wil je meer informatie over deze Laurier. Kijk dan op onze pagina Laurier Caucasica.

Bekijk producten

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten