default-header

Portugese Laurier

De Latijnse naam van de Portugese Laurier is: Prunus lusitanica ‘Angustifolia’. De Portugese Laurier is zeer geschikt om strakke hagen van te maken. De Portugese Laurier is bladhoudend en wintergroen. Het fijne langwerpige blad en de frisgroene kleur zorgt voor een moderne en frisse uitstraling. Ook wordt de haag zichtdicht en geeft hij veel privacy. 

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Portugese Laurier kopen

 • Portugese Laurier 150cm Haagelement

  - Plantafstand: 1 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: Gehele jaar.
  €164,00
  Incl. btw

  =

 • Portugese Laurier 160-180cm in pot

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: Gehele jaar.
  €79,00
  Incl. btw

  =

Portugese Laurier kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Smalle groei
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Ruimtebesparing
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Kan in zon en schaduw

Vaak staat de Laurier bekend als snelle groeier, zowel in de breedte als in de hoogte. De Portugese Laurier groeit wel mooi dicht maar groeit niet breed en niet snel. Door deze eigenschappen is hij erg onderhoudsvriendelijk. Vaak is het al voldoende om de zijkanten licht bij te snoeien om een strakke haag te creëren. De bladeren hebben een mooie diepe groene kleur en stralen luxe uit.

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ stelt hogere eisen aan de omgeving waar deze geplant wordt. Vanwege zijn zuidelijke herkomst kan hij strenge vorst niet goed verdragen. Bij een slechte bodemstructuur, bijvoorbeeld door het gebruik van zware machines bij nieuwbouwhuizen, gedijt deze soort niet goed. Het is niet aan te raden om deze soort aan te planten indien er twijfels zijn over de ondergrond of het onderhoud. Helaas zijn dit specifieke eigenschappen die door een kweker niet te veranderen zijn. Ben je op zoek naar een Lauriersoort die deze eigenschappen niet heeft, dan adviseren wij de Laurier Genolia. Deze soort is supersterk, stelt weinig eisen aan de ondergrond en heeft ook een luxueuze uitstraling.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig Portugese Laurier kopen. Heb je vragen over het online kopen van Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Laurier van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Portugese Laurier

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Portugese Laurier kan je het snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Deze Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Is er na een strenge vorst schade ontstaan aan de laurier dan kan deze het beste weggeknipt worden in het voorjaar.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »