default-header

Portugese Laurier

Met deze plant maak je een strakke haag met luxe uitstraling. Hij blijft smal, groeit compact en is onderhoudsvriendelijk!

Ga direct naar:
Bekijk Portugese Laurier Eigenschappen Planten Onderhoud

Bekijk Portugese Laurier

 • Portugese Laurier 100-125cm Pot

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 10
  Prijs: v.a. 27,50 incl. btw

  =

 • Portugese Laurier 125-150cm Pot

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 10
  Prijs: v.a. 31,50 incl. btw

  =

 • Portugese Laurier 150-175cm Pot

  - Plantafstand: 2 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 69,50 incl. btw

  =

 • Portugese Laurier 180-200cm Pot

  - Plantafstand: 2 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 5
  Prijs: v.a. 84,- incl. btw

  =

Eigenschappen Portugese Laurier

✔ Wintergroen en winterhard.
✔ De haag zorgt voor veel privacy.
✔ Heeft een compacte en bossige groei.
✔ Onderhoudsvriendelijk.
✔ Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
✔ Geschikt voor een hoge haag tot wel 4 meter.
✔ Groeit op ook klei.

De Latijnse naam van de Portugese Laurier is: Prunus lusitanica ‘Angustifolia’. De Portugese Laurier is zeer geschikt om strakke hagen van te maken. De Portugese Laurier is bladhoudend en wintergroen. De haag wordt zichtdicht en geeft veel privacy. Het fijne maar kleine blad en de frisgroene kleur zorgt voor een moderne en luxe uitstraling. De uitgelopen takken hebben een roodachtige kleur. Vaak staat de Laurier bekend als snelle groeier, zowel in de breedte als in de hoogte. De Portugese Laurier groeit wel mooi dicht maar groeit niet breed en niet snel. Door deze eigenschappen is hij erg onderhoudsvriendelijk. Vaak is het al voldoende om de zijkanten licht bij te snoeien om een strakke haag te creëren. De Portugese Laurier is geschikt voor een hoge haag tot wel 4 meter. Met de jaarlijkse snoeibeurt kun je deze plant goed op de gewenste hoogte houden. De planten groeien jaarlijks 20 tot 40cm. Oudere planten groeien meestal iets minder hard dan jongere planten.

“Wij kweken ecologisch en verantwoord voor jou. Plant jij deze gezonde Laurier?”

Bekijk producten

 

 

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’

De Portugese Laurier vindt zijn oorsprong, zoals zijn naam al doet vermoeden, in het zuiden van Europa. Men vindt hem in Zuid-Frankrijk, Spanje, Marokko en Portugal in het wild maar hij komt van nature niet erg veel voor. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ en de Prunus lusitanica staan beide bekend als de Portugese Laurier. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is de kleinbladige variant van de Prunus lusitanica. Angustifolia geeft bij planten aan dat het een variant betreft met kleinere bladeren. Wij verkopen alléén de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’. Dit zijn de planten die bij de mensen bekend zijn en voor ogen hebben.
De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ stelt hogere eisen aan de omgeving waar deze geplant wordt dan andere planten die we aanbieden. Bij een slechte bodemstructuur, bijvoorbeeld door het gebruik van zware machines bij nieuwbouwhuizen, kan deze soort het de eerste jaren wel eens wat moeilijker hebben. Groter planten van bijvoorbeeld 150-175 hebben minder moeite met een slechtere ondergrond dan kleine planten van 80-100cm. Vanwege zijn zuidelijke herkomst kan hij erg strenge vorst niet goed verdragen. Er treedt wel eens wat vorstschade op maar daar hersteld de plant in de lente weer van als deze gaat groeien. Het is niet aan te raden om deze soort aan te planten indien er twijfels zijn over de ondergrond of het onderhoud. Helaas zijn dit specifieke eigenschappen die door een kweker niet te veranderen zijn. Wij leveren planten van hoge kwaliteit maar heb je nog vragen over de eigenschappen van deze planten, neem contact met ons op.

Portugese Laurierkers

Als je de Portugese Laurier niet snoeit in het voorjaar dan ontwikkeld deze plant bessen en bloemen. Vandaar dat deze ook wel een Laurierkers genoemd wordt. De bessen zijn giftig voor mensen maar trekt wel vogels aan die er van eten. De bloemen geuren heerlijk en trekt bijvoorbeeld vlinders en bijen aan. Je ziet deze Portugese Laurier bijna nooit met bloemen en bessen omdat deze op de uitlopers groeien die men in het voorjaar wegsnoeid om een strakke haag van te maken.

Bekijk producten

Portugese Laurier planten

Wil je zelf de Portugese Laurier planten? Op onze pagina Aanplant Tips&Tricks staat handig omschreven hoe je gemakkelijk en goed deze Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ aan kunt planten. Wij leveren planten met kluit en planten in pot. Laat bij de aanplant van kluitplanten de jute lap altijd zitten. Die rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor de natuur. De plastic pot dien je wel altijd te verwijderen.
Wij bieden onze klanten ook een aanplantservice aan voor de Portugese Laurier. Dit doen voeren we zelf uit en met geselecteerde hoveniers die naar onze standaarden planten. Wil je meer weten over de aanplantservice van de Portugese Laurier? Kijk dan op pagina aanplantservice.

Hoeveel stuks per meter

Op de product- en overzichtpagina reken je gemakkelijk uit hoeveel planten je per meter nodig hebt voor je haag. Voer het aantal meter haag in dat je nodig hebt en de website geeft ons advies aantal om aan te planten per meter. Al onze planten zijn van hoge kwaliteit. Dit betekent dat ze een goed formaat in breedte en lengte hebben bij levering. Hierdoor kun je toe met minder planten per meter en kunnen we een de haag erg gunstig per meter aanbieden.

Bekijk producten

Onderhoud en verzorging van Portugese Laurier

Om een mooie en strakke haag te maken is het is erg belangrijk om deze Laurier goed te verzorgen en te onderhouden. Let goed op dat je na de aanplant deze planten wat meer aandacht geeft.

Portugese Laurier water geven

Ondanks zijn zuidelijke herkomst is het erg belangrijk om deze planten goed water te geven. Geef tijdens en na de aanplant regelmatig water. Op onze pagina Verzorging staat een handig schema dat je kunt gebruiken voor het geven van water. Geef deze planten in droge periodes water ook als de haag er al jaren staat.

Portugese Laurier bemesten

Je kunt de Portugese Laurier het beste 2 x per jaar bemesten. Geef de eerste keer mest als de planten weer beginnen met groeien rond maart/april. Na de zomer rond september kun je de planten nog een keer mest geven. Gebruik voor de bemesting een goede langzaamwerkende meststof zoals een koemestkorrel.
Na of tijdens de aanplant adviseren wij altijd om goed mest te geven om de bodem al te voorzien van voedingstoffen. Je kunt deze tijdens het aanplanten verwerken in de aarde of na de aanplant strooien.

Portugese Laurier snoeien

Wanneer Portugese Laurier snoeien? De Portugese Laurier kun je het beste 2 x per jaar snoeien. In het voorjaar rond april/mei een flinke snoeibeurt geven en in september nog een keer licht snoeien.
Al groeit deze Prunus lusitanica ‘Angustifolia’in vergelijk met andere lauriersoorten langzaam, om het gehele jaar een mooi strak resultaat te houden, kun je hem het beste 2 x per jaar snoeien. Kies je ervoor om de haag maar 1 x per jaar je snoeien. Doe dit dan in het voorjaar. Een tak hier en daar wegknippen of licht opsnoeien kan altijd. Let wel op dat je dit niet doet op een warme zonnige dag of als er een vorstperiode aankomt.
Veel snoeiafval geeft deze Portugese Laurier niet. Met een scherpe elektrische heggenschaar is deze klus snel geklaard. Je kunt natuurlijk ook een met de hand snoeien.   

Bekijk producten

Portugese Laurier kopen

Wil je veilig en gemakkelijk Portugese Laurier kopen? Op onze website kun je zelf een gewenste leverdatum invoeren tijdens het bestellen. Wij geven op onze planten garantie en zorgen ervoor dat je planten van hoge kwaliteit krijgt. Je kunt veilig betalen op de webshop via de bekende betaalmethoden. Wil je de planten eerst komen bekijken voordat je de Portugese Laurier gaat kopen of heb je vragen over Portugese Laurier? Neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Portugese Laurier

De Portugese Laurier wil graag goed verzorgd worden. Heb je twijfels of de ondergrond goed geschikt is en wil je een onderhoudsvriendelijk Laurierhaag die tegen een stootje kan? Dan is mogelijk de Laurier Genolia een goed alternatief voor jou. Deze planten groeien net als de Portugese Laurier smal omhoog. De Laurier Genolia stelt weinig eisen aan de ondergrond en is supersterk. Wil je advies van onze kwekerij over de jouw haag, neem dan contact met ons op.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten