default-header

Haagliguster ovalifolium

De Latijnse naam van de Haagliguster (ook wel Liguster Ovalifolium genoemd in het Nederlands) is Ligustrum Ovalifolium. Deze sterke plant staat bekend om zijn smalle opgaande groeiwijze. Deze inheemse plant gedijt erg goed in ons klimaat en leent zich erg goed als snoeiplant. Ze kunnen daarom toegepast worden als hoge en lage hagen. De Haagliguster komen we steeds weer meer tegen in het straatbeeld, ze kunnen als strakke haag bij verschillende huisstijlen toegepast worden en geven een rustieke en authentieke uitstraling.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Haagliguster ovalifolium kopen

 • Haagliguster 150-175cm

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €19,90
  Incl. btw

  =

Haagliguster kopen

Eigenschappen:

 • Smalle groei
 • Inheems
 • Veel privacy
 • Van nature sterke planten
 • Ruimtebesparing
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en schaduw

De Haagliguster is één van onze favoriete haagplanten. Je kunt deze planten gerust sterk noemen. Ze zijn oerdegelijk en groeien op vrijwel alle ondergronden. Het zijn inheemse planten die supergezond zijn. Indien er niet gesnoeid wordt krijgt de Haagliguster witte bloemen in het voorjaar en zwarte besjes in het najaar, vogels zijn hier dol op. Door de fijne vertakking kunnen ze zich gemakkelijk nestelen en de besjes zijn een lekkere traktatie.

Samen met onze eigen ecologische en duurzame kweekwijze kun je ervan uitgaan dat de Haagliguster Ovalifolium die je bij ons bestelt bijdraagt aan een gezonde omgeving en betere biodiversiteit. Deze soort wordt ook wel eens Wintergroen genoemd, echter kan dit wel eens misleidend zijn. Jongere planten laten namelijk de bladeren bijna altijd vallen in de herfst. In het voorjaar krijgt hij gegarandeerd zijn bladeren weer terug en loopt hij weer mooi uit. Een Haagliguster geplant op een beschutte plek zal zijn bladeren eerder laten hangen tijdens de herfst/winter en dan blijft hij wel wintergroen.

De Liguster is een favoriet om toe te passen als haagplant, wij raden deze daarom graag aan. Heb je liever een andere kleur groen of een ander vorm blad, maar ben je wel overtuigd van de goede eigenschappen van deze plant? Dan kun je ook eens kijken naar onze andere Ligustersoort: Liguster Atrovirens

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun gemakkelijk en veilig online Haagliguster kopen. Heb je vragen over het online kopen van Haagliguster via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Haagliguster van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Haagliguster

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Liguster kan je beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »