default-header

Niet woekerende Bamboe

Wij kweken alléén Bamboe die niet woekert. Prachtige sterke soorten die passen in elke tuin en erg geschikt zijn als haag.

Ga direct naar:
Bekijk Bamboe Eigenschappen Planten Onderhoud

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Onze niet woekerende Bamboe

Fargesia robusta Campbell: Dit is een bekende Bamboesoort. De Fargesia Robusta Campbell ziet eruit zoals de meeste mensen een Bamboe voor ogen hebben. Mooie groen-gele stengels met de frisse kenmerkende bladeren.

Fargesia Jiuzhaigou: Dit is een mooie bonte Bamboe. Hij heeft veel rood- paarsachtige stengels en wordt daarom ook wel een de Rode Bamboe of Red Panda genoemd. Samen met de groene bladeren geeft deze Rode bamboe een prachtige uitstraling.

Fargesia Rufa: Dit is een compacte en bossige groeier. Hij is uitermate geschikt om in een plantenbak of bloempot aan te planten. De fijne structuur van deze plant is kenmerkend voor de Rufa.

Fargesia Winter Joy: Een erg mooie rechtopgaande groeier. De stengels van de Fargesia Winter Joy hebben groene en paarsachtige kleuren. Hij is niet zo opvallend als de Fargesia Jiuzhaigou maar een subtiele bonte plant. Deze groeit tot een hoogte van 3.5 a 4 meter en kan ook in een pot aangeplant worden.

Eigenschappen van de Fargesia – Niet Woekerende Bamboe

✔ Het zijn sterke en gezonde planten.
✔ Wintergroene planten.
✔ Een Bamboehaag zorgt voor veel privacy.
✔ Hoge sierwaarde.
✔ Zeer goed winterhard in ons klimaat.
✔ Toepasbaar op kleigrond.
✔ Ook geschikt voor een nattere plek in de tuin.
✔ Kan in de volle zon en in de schaduw.

De Latijnse naam van de Niet-woekerende Bamboe is Fargesia. Fargesia is een soort Bamboe die geen worteluitlopers maakt en dus, zoals de naam al doet vermoeden, niet woekert. Bij veel mensen heerst het idee dat je Bamboe overal in de tuin terugvindt. Dat is met deze Fargesia niet het geval. Er zijn vele soorten en variaties van de Fargesia. Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om online de beste Bamboe plant te vinden en te kopen. Wij hebben onze specialisatie gelegd op gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen en een mooie uitstraling. Onze Fargesia is winterhard, groenblijvend en uitermate geschikt om een Bamboehaag van te maken. De sierwaarde van deze Bamboe’s zijn de stengels en het sierlijke blad. Een bamboehaag zorgt voor een bijzondere uitstraling en geeft een mooi contrast. Ze zijn geschikt als haagplant maar ook als solitair. Ze zijn erg goed te snoeien en je kunt ze gemakkelijk op de gewenste hoogte houden. Met onze Fargesia maak je een wintergroene en zichtdichte Bamboehaag. Doordat de Bamboeplanten erg compact groeien maak je Van sommige soorten zijn afscheidingen te maken van wel 5 meter hoog. Fargesia ’s groeien zowel in de schaduw, de halfschaduw als de zon. De Bamboe plant beschermt zichzelf tegen droogte of vorst, door het blad op te rollen. Zo verdampt de Bamboe plant minder water en zijn ze beter bestand tegen de droogte en/of vorst. Ze kunnen met gemak een winterse periode in Nederland of België verdragen. Sommige soorten zijn winterhard tot -23. Een voordeel dat deze Bamboe plant zijn bladeren oprolt bij wat zwaardere omstandigheden is dat je zo gemakkelijk kan zien of jouw Bamboe planten aandacht nodig hebben. Rolt de Fargesia de bladeren op als het erg warm en droog is, geef dan flink water en de Bamboe planten herstellen binnen enkele dagen. Dit is een groot voordeel van deze planten en dat maakt ze supersterk. Ze stellen weinig eisen aan de ondergrond. Ze kunnen bijvoorbeeld ook op kleigrond aangeplant worden en kunnen een nattere plek in de tuin ook verdragen indien de Bamboe plant al wat body heeft. Door al deze goede eigenschappen geeft een Bamboe als haag een prachtig resultaat.

“Wij hebben de beste planten geselecteerd voor jou. Plant jij onze gezonde Bamboehaag?”

Bekijk producten

 

 

Fargesia

Fargesia is de Latijnse naam van een Bamboesoort uit de grassenfamilie. De Fargesia woekert niet, maar zal een pol vormen die ieder jaar breder wordt. Deze Fargesiaplanten maken geen worteluitlopers oftewel rizomen. De Fargesia vindt zijn oorsprong in China en wetenschappelijke (Latijnse) naam komt van een Franse botanist genaamd Farges die daar in de 19e eeuw gewerkt heeft. In China wordt de Fargesia Pijlbamboe genoemd.  De Fargesia kan breed uitgroeien, dit is te voorkomen door de planten op te sluiten of af te steken. Je kunt de Fargesia gemakkelijk insluiten met stenen of een rizoombeschermer. Een rizoombeschermer is niet noodzakelijk om aan te brengen zoals bij de andere Bamboesoorten die wel uitlopers maken. Fargesia is kortom een soort Bamboe die de vervelende eigenschap niet heeft om alles te overwoekeren. Fargesia past en gedijt erg goed in ons klimaat. Volgens onderzoeken nemen Bamboe planten zelfs tot 5 keer mee CO2 op dan andere bomen en planten. Wij kweken om die reden met plezier Fargesia planten en adviseren deze graag aan onze klanten.

Hoe snel groeit Bamboe

Onze Bamboe - Fargesia kan erg snel groeien. Sommige halmen kunnen wel 50 tot 70 cm per jaar groeien. Een stengel (halm) komt altijd van onderop en groeit boven het gewas wat er al was uit en stopt dan met groeien. Als deze eenmaal gestopt is groeit hij ook niet meer verder. Nadat hij gestopt is gaat hij bladeren ontwikkelen aan de stengels. Hij kan wel snel groeien maar voordat de plant echt compact en zichtdicht is, duurt het nog een tijdje. In de schaduw groeit de Bamboe vaak sneller omhoog dan in de volle zon. De Bamboe probeert met zijn halmen zoveel mogelijk zon te bereiken. Hij stopt eerder met groeien als de zon bereikt is. Bij alle producten hebben we specifieke informatie verwerkt per soort over groei en eindhoogte.

Bamboo, Bambo of Bamboe

In Nederland en België wordt de Bamboe ook vaak als Bamboo of Bambo geschreven. Bamboo is Engels voor Bamboe. Er wordt de laatste jaren steeds meer kleding verkocht met als bestandsdeel Bamboe. De Bamboe heeft fijne eigenschappen om voor kleding te gebruiken. Veel kledingmerken gebruiken de Engelse naam Bamboo in hun merknaam. De juiste Nederlandse schrijfwijze van Bamboo of Bambo is Bamboe.

Bekijk producten

Bamboe planten

We hebben op onze pagina Aanplant Tips&Tricks kort en bondig alle informatie verwerkt die je nodig hebt voor een succesvolle aanplant van jouw Bamboehaag. Wij bieden ook een aanplantservice aan. Om een vrijblijvende offerte te kunnen maken hebben we wat aanvullende informatie van jou nodig. Kijk op onze pagina Aanplantservice voor meer informatie en neem contact met ons op.

Wanneer Bamboe planten

Bamboe in pot kun je heel het jaar door aanplanten en Bamboe met een kluit kun je van september tot en met mei aanplanten. Let op met aanplanten als het warm en zonnig is. Dan dient er goed en veel water gegeven te worden. Er kan beter een keer te veel water gegeven worden dan te weinig. Indien de grond bevroren is, kan er niet in de grond gewerkt worden en is aanplant niet mogelijk.

Hoeveel Bamboe per meter

Voer bij het product het aantal meters haag in dat je nodig hebt en de website berekent hoeveel planten je nodig hebt voor jouw Bamboehaag. Omdat we direct uit onze kwekerij verkopen kunnen we verrassend gunstig de Bamboe aanbieden. In Nederland en Belgie verzenden we vanaf €500,- gratis. Kijk voor meer informatie op onze pagina Verzendkosten.

Bamboe in pot of plantenbak

Wil je de Bamboe in een plantenbak of in een pot planten? Kijk goed welke soorten daarvoor goed geschikt zijn. De Fargesia Rufa en de Fargesia Winter Joy zijn daar wel geschikt voor en de andere soorten raden we af om in een plantenbak of in een pot te zetten. Deze planten hebben ruimte nodig om te groeien en zullen uiteindelijk laten zien dat ze niet op hun plek staan. De Rufa en de Winter Joy blijven mooi en groeien goed in een pot.

Bekijk producten

 

Fargesia

Onderhoud en verzorging van Bamboe

De Niet-woekerende Bamboe, Fargesia laat zien als hij het moeilijk heeft en tekort komt. De Bamboe rolt zijn bladeren op als hij bijvoorbeeld watergebrek heeft. Dit doet hij ter bescherming en dat maakt het een sterke plantensoort. Geef je daarna meteen water dan is hij ook binnen enkele dagen hersteld. Geef goed water en voldoende mest om je Bamboehaag mooi en gezond te houden.

Bamboe water geven

Tijdens de aanplant en de tijd na de aanplant is het belangrijk om goed en veel water te geven. De planten moeten nog vastwortelen in de grond en hebben extra water nodig om goed door te groeien. Op onze pagina: Verzorging staat informatie over watergeven met een tijdschema. Een handige manier om water te geven is het gebruik van een druppelslang. Wij bieden een druppelslang van hoge kwaliteit aan die je gemakkelijk aan je haag kunt toevoegen tijdens het bestellen.

Bamboe bemesten

Bemest je Fargesiahaag 2 x maal per jaar. Dan groeit de Fargesia het beste en laat hij de mooiste kleuren zien. Je kunt het beste eind maart begin april voor de eerste keer mest geven. De tweede keer in juli voor de zomer. Het zijn groenblijvende planten die ook in de winter voeding nodig hebben al is dat stukken minder dan tijdens de groeiperiode in de lente en de zomer. Voor een optimale bemesting van je Bamboe kun je ervoor kiezen om in oktober/november nogmaals mest te geven. Voeg tijdens het bestellen gemakkelijk een biologische mestkorrel toe aan jouw haag. Deze langzaamwerkende mest gebruiken we op onze kwekerij ook.

Wanneer Bamboe snoeien

Wanneer Bamboe Snoeien? Dit kan het beste in het voorjaar rond mei juni en in het najaar rond september voor het mooiste resultaat. In de zomer snoeien met felle zon geeft kans op lichte verbranding van de planten. De halmen willen nog wel eens gaan hangen als ze hard gegroeid hebben. Vind je het niet mooi dat de halmen gaan hangen dan kun je steeds een topje van de halm afknippen totdat deze weer rechtop staat. Een paar takken wegknippen die in de weg zitten kan het hele jaar.

Bekijk producten

Bamboehaag

Bamboe kopen

Niet woekerende Bamboe kopen kun je veilig en snel bij HogeHagen. Wij garanderen een veilige verbinding om af te rekenen en je kunt tijdens het kopen van je Bamboe plant zelf een leverdatum invoeren. Wij zorgen ervoor dat ze gezond en in een topconditie bij jou aankomen. We geven op onze planten garantie. Kijk op onze pagina Garantie voor de voorwaarden. Kortom: een Bamboe plant kopen doe je gemakkelijk en veilig bij HogeHagen.nl.

Bekijk producten