default-header

Niet-woekerende Bamboe

De Latijnse naam van de Niet-woekerende Bamboe is Fargesia. Fargesia is een soort Bamboe die geen worteluitlopers maakt en dus, zoals de naam al doet vermoeden, niet woekert. Bij veel mensen heerst het idee dat je Bamboe overal in de tuin terugvindt. Dat is met onze Fargesia/Niet-woekerende Bamboe niet het geval.

“De mooiste Fargesia geselecteerd op onze kwekerij voor jouw bamboehaag”

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Welke Niet-woekerende Bamboe kopen?

Er zijn vele soorten en variaties van de Fargesia. Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om online de beste Bamboe te vinden en te kopen. Wij hebben onze specialisatie gelegd op gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen en een mooie uitstraling. In onze kwekerij wordt ecologische en milieuvriendelijk gekweekt. Wij garanderen mooie en gezonde Fargesia-struiken.

Algemene eigenschappen van Niet-woekerende Bamboe:

  • Fargesia groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Ze vormen snel een zichtdichte, wintergroene haag.
  • Fargesia woekert niet, ze maken géén wortel uitlopers
  • Goed winterhard in ons klimaat.
  • Fargesia’s kunnen in de zon, halfschaduw en schaduw.

Onze Fargesia is winterhard, groenblijvend en uitermate geschikt om een haag van te maken. Ze zijn geschikt als haagplant maar ook als solitair. Ze zijn erg goed te snoeien en je kunt ze gemakkelijk op de gewenste hoogte houden. Van sommige soorten zijn afscheidingen te maken van wel 5 meter hoog. Fargesia ’s groeien zowel in de schaduw, de halfschaduw als de zon wanneer ze op vochtige grond staan. De sierwaarde van deze Bamboe’s zijn de stengels en het sierlijke blad. Een bamboehaag zorgt voor een bijzondere uitstraling en geeft een mooi contrast.

De Fargesia beschermt zichzelf tegen droogte of vorst, door het blad op te rollen of een gedeelte van het blad te laten vallen. Zo verdampt de plant minder water en is ze beter bestand tegen de droogte en/of vorst. Een voordeel hiervan is dat je zo gemakkelijk kan zien of jouw Fargesiastruiken aandacht nodig hebben. De planten herstellen na verzorging binnen enkele dagen. Snoeien kan het beste in het voorjaar of in het najaar. In de zomer snoeien met felle zon geeft kans op lichte verbranding. De Fargesia woekert niet, maar zal een pol vormen die ieder jaar breder wordt. De Fargesia kan breed uitgroeien, dit is te voorkomen door de planten “op te sluiten”. Dit doe je door een strook wortelbegrenzer of een plank in te graven. Staan ze naast een schutting of naast de verharding, dan zullen ze ook niet breder uitgroeien. 

Er bestaan vele variëteiten van de Fargesia. Wij kweken de gezondste planten met de beste eigenschappen.

De Fargesia robusta Campbell is qua uitstraling de meest kenmerkende bamboe. Deze gezonde en sterke soort is daarom een favoriet. Hij is gemakkelijk op de gewenste hoogte te houden.

De Fargesia Jiuzhaigou is een kleurrijke soort door zijn rode halmen in het voorjaar en de herfstverkleuring van de halmen in het najaar. Deze is geschikt voor hagen tot maximaal drie meter en staat ook bekend als de Red Panda.

De Fargesia Rufa groeit weelderig en bossig en kan zonder snoei zeker drie meter hoog worden en ongeveer twee meter breed. Een sterke soort die van alle Fargesia’s het beste geschikt is om in potten of kuipen te zetten.

De Fargesia Volcano heeft mooie donkere stengels en groeit zeer bossig. Een prachtig contrast in je tuin!

De Fargesia Winter Joy heeft groene en donkerpaarse stengels. Hij groeit compact en recht omhoog en vormt een dichte struik met kleurige stengels. Dit geeft een zeer strak en luxueus resultaat.

Binnen ons bedrijf werken wij natuurlijk en duurzaam. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat onze planten vanaf de eerste dag, op eigen kracht, kunnen uitgroeien tot sterke en gezonde bomen, planten en struiken. Zo gebruiken wij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen waardoor onze producten op een ecologische en milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Met onze kennis en passie van groen dragen we bij aan een gezond milieu voor iedereen.

Onze Fargesiaplanten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Fargesia kopen. Heb je vragen over het bestellen of het online kopen van planten dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Meer informatie over de Fargesia

Na de aanplant is het erg belangrijk om de bamboehaag water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je herkennen aan de lichte (gele) bladkleur. De bladeren van de Bamboe rollen zich op ter bescherming als ze te weinig water en/of voedingstoffen binnen krijgen.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Fargesia kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Om met een snelle groeier een mooie haag te houden, zal je deze na de zomer nog een keer moeten snoeien. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Is er na een strenge vorst schade ontstaan aan de laurier dan kan deze weggeknipt worden in het voorjaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »