Plantafstand Portugese Laurier

Wil jij de plantafstand weten van Portugese Laurier? Op onze webshop hogehagen bereken je gemakkelijk het aantal planten dat je per meter nodig hebt voor een mooie haag. Je voert het aantal meter haag in dat je nodig hebt en de website berekent voor je uit hoeveel Portugese Laurier je nodig hebt.

Hier kun je direct jouw mooie haag van Portugese Laurier berekenen. Mocht je vragen hebben over de aantal planten per meter, neem dan gerust contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Plantafstand Portugese Laurier

Advies plantafstand

Wij geven een advies over de plantafstand Portugese Laurier. Ons advies komt tot stand door te bekijken hoe breed onze planten zijn en dit te delen door het een meter. Omdat we staan voor kwaliteit zijn onze planten altijd goed aan de maat en in vergelijk met andere aanbieders erg gunstig per meter haag! Als je ons advies aanneemt dan heb je daarna ook meteen een mooie en dichte haag staan van Portugese Laurier. In de overzichten van de planten en bij de informatie van de planten geven wij ons advies weer van het aantal planten Portugese Laurier die wij per meter aanbevelen. Er is meestal een verschil tussen het aantal planten per meter in combinatie met de hoogte van de planten. Heb je meer vragen over onze werkwijze kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Plantafstand Portugese Laurier

Afstand kleine planten Portugese Laurier en deze uit laten uitgroeien tot 2 meter

Wil je het aantal planten per meter berekenen die je nodig hebt voor een haag die uiteindelijk 2 meter wordt. Als je bijvoorbeeld platen van een meter koopt en deze uit wil laten groeien naar een haag van 2 of 2.5 meter welke plantafstand Portugese Laurier moet men dan aanhouden? Wij raden aan om dan toch het aantal aan te houden dat we voorschrijven in onze webshop. Dit doen we omdat de haag niet mooi is als de kleinere planten verder uit elkaar geplant worden. Er gaat een ruime tijd overheen om een haag te maken die dicht is. Voor de planten zelf is het geen probleem om ze verder uit elkaar te planten. Het is dus wel mogelijk maar vanwege een esthetisch opzicht is dit niet aan te bevelen.

Plantafstand Portugese Laurier

Bestel nu direct Portugese Laurier

In onze webshop kun je gemakkelijk Portugese Laurier kopen. De plantafstand van de Prunus lusitanica “Angustifolia”  bereken je hier gemakkelijk. Prunus lusitanica “Angustifolia” is de Latijnse naam van deze lauriersoort. Wij geven graag advies over onze planten. Op onze website kun je gemakkelijk van alle haagplanten de plantafstand berekenen. Wij kweken meerdere soorten Laurier en bieden deze aan in onze webshop. Een favoriete Lauriersoort van ons is Laurier Genolia. Dit is een oersterk soort Prunus die relatief smal groeit en op iedere ondergrond een mooie haag maakt.
Wil je verder informatie over onze haagplanten, neem contact met ons op.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina aanplant tips hoe je met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij kluitplanten altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door gaan groeien. De jute lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur. Een plastic pot dient wel altijd verwijderd te worden voor de aanplant. Het plastic moet nadien volgens de lokale regelgeving gerecycled worden. We bieden voor onze klanten ook een aanplantservice aan. Neem contact op voor meer informatie.

Wanneer Laurier planten

Wij verkopen voornamelijk Laurier bomen met kluit. Kluitplanten kunnen gerooid alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Dit is ook de periode dat deze Laurier struiken aangeplant kunnen worden. Planten in pot kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. Let wel op dat je in de zomer goed en veel water geeft als je een nieuwe Laurier heg aan gaat planten. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien kun je niet aanplanten omdat je dan niet in de aarde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant!

Hoeveel laurier per meter

Reken op onze product- en overzichtpagina gemakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Dit is ons adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier verzorgen

Laurier verzorgen en onderhoud

Om een mooie en gezonde Laurierhaag te houden is het belangrijk om de laurier bomen goed te verzorgen en te onderhouden. We hebben voor jou alleen sterke en gezonde Lauriersoorten geselecteerd maar door goed onderhoud blijven ze mooi en krijg je een strakke Laurier heg.

Laurier water geven

Geef je nieuwe haag van Laurier goed en met regelmaat water na de aanplant. Op onze pagina verzorging kun je een handig schema vinden en informatie over het water geven van een haag.

Laurier bemesten

Wanneer Laurier bemesten? Wij adviseren om de Laurierhaag 2 maal per jaar goed mest te geven, in het voorjaar en het najaar net na de zomer. Zodoende krijgen deze groenblijvende Laurier bomen voldoende voedingstoffen om gezond en sterk te blijven. Geef na of tijdens de aanplant altijd een keer flink mest om de je Laurierhaag een goede start te geven en de aarde rondom de heg te voorzien van essentiële voedingstoffen.

Laurier snoeien

Wanneer Laurier Snoeien? Over het algemeen kun je de Laurierhaag het beste in de maand april of mei voor de eerste keer snoeien. Veel Lauriersoorten zijn snelle groeiers en dienen 2 maal per jaar gesnoeid te worden. De tweede keer snoei je de Laurierhaag, voor het beste resultaat, in september. Kijk voor meer informatie wanneer je Laurier moet snoeien bij de verschillende soorten Laurier.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina Aanplant Tips & Tricks hoe je met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij, kluitplanten, waar de laurier er een van is, altijd de juten lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door kunnen groeien. Deze juten lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur.
Maar wanneer kun je de laurier het beste planten? Kluitplanten, zoals de laurier, kunnen alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien is het geen goed idee om de laurier te planten, omdat je dan niet in de aardde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan echter geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant! Ga je dan nieuwe laurier in de zomer planten? Let dan op dat je dee goed en veel water geeft.


Vraag je je af hoeveel laurier je per meter kunt planten? Reken op onze product- en oversichtpagina gemmakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Dit is on adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit laurier planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier kopen

Laurier kopen

Bij Hogehagen kun je veilig en gemakkelijk Laurier kopen. Op onze site bestel je direct uit onze kwekerij de beste haagplanten. Omdat we direct uit de kwekerij leveren kunnen we onze klanten de beste prijs voor de mooiste Laurierhaag bieden. Selecteer zelf een leverdatum en reken af via de bekende en veilige betaalmethoden. Heb je vragen over het kopen van een Laurier of over de prijs van Laurier, neem contact met ons op. Wil je van te voren jouw Laurier komen bekijken, maak wel even afspraak.