Groenblijvende bamboe in pot

Ons assortiment bamboe bevat verschillende groenblijvende bamboe in pot. Deze bamboes blijven over hun levensduur groen en zullen niet verkleuren. Ook tijdens de winter zal de bamboe de kenmerkende groene kleur vasthouden. Al onze bamboe is gemakkelijk in onderhoud en snel zichtdicht. Dit geeft veel privacy en een mooie volle bamboeplant. Tevens is alle bamboe uit ons assortiment niet woekerend. Dit houdt in dat de bamboe geen worteluitlopers heeft. Hierdoor zullen de worteluitlopers dus niet op andere plekken in de tuin opduiken na de aanplanting.

Aanplanten in pot

Onze Fargesia Rufa is uiterst geschikt om in een pot aan te planten. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste pot kiest. Als de bamboe niet genoeg ruimte heeft om zuurstof en water te bereiken kan de plant doodgaan. Neem voor gepast advies gerust contact met ons op. Wil je tevoren nog een bezoek brengen aan de kwekerij? Voor verdere tips & tricks voor het aanplanten van bamboe en andere planten kun je onze informatiepagina gebruiken.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Groenblijvende bamboe in pot

Soorten groenblijvende bamboe 

Al de groenblijvende bamboe in pot zijn allemaal op natuurlijke wijze en duurzaam gekweekt op onze kwekerij. Wij maken hierbij gebruik van onze passie en kennis van groen om de plant zo zelfstandig sterk te maken. De soorten groenblijvende bamboe in pot die wij aanbieden zijn Fargesia Rufa, Fargesia Volcano, Fargesia Jiuzhaigou en Fargesia Robusta Campbell. Hieronder een overzicht van elk van deze bamboe:

Fargesia Rufa: Deze bamboe is bekend om zijn mooie, groene bladeren en zijn volle groei. Deze zal gedurende zijn leven groen blijven en is uiteraard geschikt voor de Nederlandse winter. Zonder te snoeien zal deze plant een hoogte bereiken van 3 meter.

Fargesia Jiuzhaigou: Deze bamboe, ook wel bekend als de red panda, onderscheidt zich door zijn mooie donkerrode, paarse halmen en groene bladeren. Ondank zijn afkomst zal deze bamboe uitstekende weerstand bieden tegen ons klimaat en dus groen blijven. Zonder te snoeien zal ook deze bamboe een hoogte van 3 meter bereiken.

Fargesia Robusta Campbell: De Fargesia Robusta Campbell is kenmerkend door zijn gele, groene stengels in combinatie met de groene bladeren. Dit geeft de Robusta Campbell een tropische, luxueuze uitstraling. Deze plant biedt genoeg weerstand tegen de winters in Nederland en zal dan ook mooi groen blijven. Zonder te snoeien zal deze bamboe een lengte van 4 à 5 meter bereiken.

Fargesia Volcano: De Fargesia Volcano kenmerkt zich door zijn volle groei en zijn donkere stengels. Het blad heeft een diepgroene kleur en in combinatie met de prachtige vorm van het blad is dit een zeer mooie bamboe. Ook deze bamboe weert zich uitstekend tegen de winter en zal dan ook met genoeg voeding mooi groen blijven. Zonder te snoeien zal deze bamboe een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken.

Groenblijvende bamboe in pot

Eigenschappen van groenblijvende bamboe in pot

- Onderhoudsvriendelijk
- Wintergroen
- Veel privacy
- Snel een zichtdichte haag
- BladhoudendVan nature sterke planten
- Ook op kleigrond toepasbaar
- Goed winterhard tot -20
- Niet giftig voor mens en dier
- Kan in zon en schaduw

Bestel nu jouw groenblijvende bamboe in pot

In onze webshop zijn al onze bamboes te vinden. Neem vooral een kijkje en kies de plant die voor jou geschikt is. Kom je niet uit de keuze en wil je advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten