Liguster kopen bij Hogehagen

Wil jij liguster kopen? Wij kweken haagplanten en hebben uit alle Ligustersoorten de beste geselecteerd die zeer geschikt zijn voor een Ligusterhaag. Liguster behoort tot de beste en gunstigste haagplanten. Deze sterke planten geven een authentieke uitstraling. 

  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties bestaan uit sterke en gezonde planten.
  • Trekken vogels en vlinders aan.
  • Zeer winterhard.
  • Gunstige planten.
  • Kan in de volle zon en in de schaduw.
Liguster

Onze Ligustersoorten

Liguster Atrovirens: Deze Liguster Atrovirens vertakt zeer fijn en geeft daardoor veel privacy. De oudere planten laten ook de bladeren het gehele jaar hangen. Vanwege deze eigenschap wordt deze Liguster ook wel de Wintergroene Liguster genoemd. De bladeren van de Liguster Atrovirens groeien bossig aan de struik en zijn klein en groen.

Haagliguster ovalifolium: De Haagliguster ovalifolium vertakt zeer fijn. Hij heeft als bijkomend voordeel dat hij een smalle opgaande groeiwijze heeft. Erg fijn voor in kleine tuinen en hij laat zich gemakkelijk snoeien. Deze is geschikt voor zowel een lage als een hoge haag. De bladeren van de Haagliguster groeien bossig aan de struik, zijn lichter dan de Atrovirens en hebben een ovale vorm.

Wij kweken haagplanten en hebben uit alle Ligustersoorten de beste geselecteerd die zeer geschikt zijn voor een Ligusterhaag. We bieden deze niet alleen aan omdat ze goed geschikt zijn voor een haag maar ook omdat deze soorten Liguster gezond en sterk zijn. Ze dragen bij aan een gezonde en groene omgeving voor iedereen.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Liguster

Eigenschappen van de Liguster

Sommige Ligustersoorten zoals de Liguster vulgare komen van nature voor in Nederland. Ze zijn erg goed bestand tegen ons klimaat. Het is daarom ook een logische keuze als haagplant.

Een Ligusterstruik is een gezonde en sterke plant. Ze worden van oudsher al veel gebruikt om hagen van te maken en zijn nu nog steeds één van de bekendste haagplanten. De Liguster heeft een authentieke uitstraling en heeft mooie groene kleuren. Een Liguster struik kenmerkt zich ook door de kleine bladeren die bossig aan de struik groeien. Oudere planten kunnen de bladeren laten hangen in de winter en de herfst, maar dit is niet altijd het geval. Ter bescherming laat hij zijn bladeren vallen als het winterse weer erger wordt. Vanwege zijn eigenschap om zich te kunnen beschermen tegen weersomstandigheden is de Liguster een supersterke plant. Als de Ligusterplanten beschut staan, zijn ze ook eerder geneigd om de bladeren te laten hangen.

De ligusterhaag vertakt zeer fijn waardoor je volle mooie planten krijgt. Door sterke en fijne vertakking geeft deze haag veel privacy ondanks dat hij de bladeren kan laten vallen. De vertakking van de Liguster trekt ook allerlei vogels en dieren aan. De Liguster geeft door de fijne vertakking veel beschutting en de mogelijkheid om te nestelen.

Aan de Ligusterstruik groeien zwarte bessen en witte, kleine en geurende bloemetjes. Een groot deel van de bloemen en de bessen zullen niet tot ontwikkeling komen omdat deze weggesnoeid worden in het voorjaar. De bessen en de bloemen zijn gewild bij bijvoorbeeld vogels en vlinders. Door Liguster te kopen en aan te planten als haag draag je bij aan de biodiversiteit in je omgeving en help je een handje in de afname van allerlei soorten dieren in ons milieu.

Ligusterstruiken stellen weinig eisen aan de standplaats en groeien op alle grondsoorten, zo ook op klei. De planten kunnen in de volle zon of in de schaduw geplant worden. Alléén op plaatsen waar het water niet weg kan, groeit de Liguster niet.

Liguster

Liguster wintergroen

Je kunt niet zeggen dat een Liguster wintergroen is. De Liguster Atrovirens staat bekend als de Wintergroene Liguster, dit is echter niet helemaal correct. Des te ouder de Ligusterstruiken des te sneller laat hij zijn bladeren hangen in de winter en de herfst. Dit geldt overigens ook voor onze Haagliguster. Al zal de Liguster Atrovirens de bladeren sneller laten hangen in de winter. De liguster laat ter bescherming de bladeren vallen. Staan de planten op een beschutte plek dan is hij sneller wintergroen dan wanneer hij bijvoorbeeld op een plek staat waar de wind de vrije hand heeft. Als de Liguster de bladeren laat vallen, zal hij altijd weer mooi uitlopen in het voorjaar met nieuwe bladeren. Wil je een haag met de garantie dat deze altijd wintergroen is, is de Liguster niet de beste optie. Wil je een Liguster Wintergroen planten? Dan is de Liguster Atrovirens de beste soort om aan te planten.

Hoe snel groeit Liguster

Snelgroeiende Liguster kopen? De soorten Liguster die wij aanbieden groeien relatief snel. Ze kunnen tussen de 30 en 60 centimeter per jaar groeien. Zodra de Ligusterhaag hoger dan 2 meter is, neemt de groeisnelheid per jaar ook iets af. Hoe snel de Ligustergroeit is ook afhankelijk van de verzorging van de planten. Deze planten zijn erg sterk en gedijen goed in ons klimaat. Het spreekt voor zich dat ze beter en sneller groeien als ze goed verzorgd worden.

Liguster

Ligustrum

De Latijnse naam van de Liguster is Ligustrum. De Ligustrum is een houtige plant en afkomstig uit de Oleaceae oftewel een geslacht van de Olijffamilie. In Nederland is de Liguster één van de geslachten van de Olijf die van nature voorkomt. De Zwarte bessen die aan de Liguster groeien hebben zelfs een sterke gelijkenis met de olijven die we eten.

De bessen aan de Ligustrum zijn voor mensen echter niet eetbaar, ze zijn zelfs giftig! Ruim de bladeren van de Ligustrum goed op na het snoeien. Vogels vinden deze bessen heerlijk en dat is ook een reden dat een haag van Ligustrum vogels aantrekt. Voor mensen en dieren zoals schapen en paarden zijn de bessen giftig. Deze dieren eten van nature niet van deze planten maar kunnen per ongeluk tijdens het grazen wel snoeisel opeten.

Liguster kopen

Liguster planten

Op onze pagina: Aanplant Tips & Tricks hebben we voor jou een handleiding gemaakt hoe je een Ligusterhaag aan kunt planten. Volg de tips die we geven en de Ligusterhaag zal een goede start krijgen en kan meteen gaan groeien.

Wil je een Liguster kopen maar weet je niet hoe je deze moet aanplanten? Wij bieden tevens een aanplantservice aan. Indien je vrijblijvend een offerte aan wil vragen voor de aanplant, kun je onze pagina over aanplantservice bekijken zodat je precies weet welke informatie we nodig hebben om een offerte voor je te maken.

Wanneer Liguster planten

Wanneer je Liguster kunt planten is afhankelijk van de kweekwijze van de planten. Liguster in pot kan het gehele jaar aangeplant worden. Liguster met een kluit kunnen van september tot en met mei aangeplant worden en planten met blote wortel kunnen van oktober tot en met april aangeplant worden. De goedkoopste planten zijn die met blote wortel. Echter, deze bieden we niet meer aan omdat er altijd uitval is in een haag die aangeplant wordt met blote wortel. Wij garanderen met onze kluit- en potplanten een goede haag die gaat groeien.

Liguster haag kan in de winter geplant worden. Indien de grond bevroren is, kan de Ligusterhaag niet in de winter aangeplant worden omdat men immers niet in een bevroren grond kan werken. De winter is een prima plantperiode. Let wel even op als je de planten ver in het voorjaar of in de zomer gaat planten, dit is geen probleem maar de planten zullen wat meer water nodig hebben als verzorging. 

Liguster kopen

Hoeveel Liguster per meter

Hoeveel Liguster jij dient te kopen per meter bereken je gemakkelijk op onze website. Op de overzichtspagina van de planten bereken je gemakkelijk het aantal planten per meter. Je ziet dan hoeveel Liguster je per meter nodig hebt en de prijs van de haag in die lengte.

Liguster in pot

Een Liguster in een pot of een bloembak planten raden wij niet aan. De Liguster die wij aanbieden zijn niet goed geschikt voor in de pot of in een plantenbak. De meeste planten die de hoogte in willen groeien zijn daar niet geschikt voor. De planten willen met de wortels ver de grond in en dat kan niet in een afgesloten bak of pot. Het zal meestal geen mooie plant worden in een pot. Wij kweken wel in een pot de planten. Dit is goed voor de planten maar ze kunnen niet voor altijd in de pot blijven staan. Wij verkopen de planten als het wortelgestel in de pot volgroeit is. Daarna zullen ze in de grond aangeplant moeten worden.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Ligusterhaag

Onderhoud en verzorging van een Liguster haag

Onze Ligusterstruiken zijn sterke en gezonde planten. Om een mooie haag te maken en te houden hebben ze echter wel verzorging nodig in de vorm van water, snoei en mest.

Liguster water geven

Vooral na de aanplant en tijdens extreem droge periodes is het belangrijk om de Liguster water te geven. Op onze pagina verzorging staat een handig schema waarmee je de planten goed kunt voorzien van water. Een gemakkelijke manier om een haag van water te voorzien is een druppelslang. Deze leg je na de aanplant bij de haag. Tijdens het bestellen kun je de druppelslang toevoegen aan je bestelling, zodat je hem kunt gebruiken tijdens het wateren van je haag.

Liguster bemesten

Wanneer Liguster bemesten? Wij raden aan om de Liguster 2 keer per jaar te bemesten. Dat kan het beste in het voorjaar rond april als de planten weer voor de eerste keer gaan groeien en net na de zomer rond de maand september. Vergeet niet na de aanplant de Liguster meteen te bemesten. Je kunt ook een mestkorrel verwerken tijden de aanplant Wij adviseren altijd om een biologische meststof te gebruiken als meststof. Dit is het beste voor dier en milieu. Wij bieden onze biologische mestkorrel die we op onze kwekerij gebruiken ook aan aan onze klanten. Tijdens het bestellen kun je gemakkelijk de mest toevoegen aan jouw haag.

Ligusterhaag

Liguster snoeien

Wanneer kun je het beste de Liguster snoeien? Net na de winter in de maanden april of mei kun je het beste de Liguster snoeien voor de eerste keer. Net na de zomer kun je nogmaals de Ligusterhaag snoeien.

De Ligusterhaag snoeien kan het hele jaar door, net als het wegknippen van een tak, maar er zijn wel wat uitzonderingen. Voor het mooiste resultaat houd je de maanden april en mei aan. Let op met het snoeien van de Liguster als het warm is en de zon volop schijnt, dan heb je kans op verbranding van de takken. Als het vriest kan men ook niet snoeien, want dan heb je kans dat de net gesnoeide takken in zullen vriezen. De planten hertstellen in de lente en de zomer van eventuele schade.

Ligusterhaag kopen

Liguster kopen

Je kunt veilig en met gemak Liguster kopen bij Hogehagen. Selecteer het aantal meter Ligusterhaag, voeg eventueel de druppelslang en biologische mestkorrel toe en reken veilig af. Tijdens het bestellen kies je je eigen leverdatum en wij zorgen ervoor dat je Liguster gezond en goed bij je aankomt. Wij kunnen onze Liguster voordelig aanbieden omdat wij deze zelf kweken. Wij staan voor kwaliteit en geven garantie op onze planten. Wil je voordelig mooie Liguster haag kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres.  Heb je vragen of opmerkingen over een Liguster kopen, neem dan gerust contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Liguster haag

Wij zijn gespecialiseerd in haagplanten. Ben je op zoek naar een wintergroene haag, kijk dan ook eens voor de Laurier of Conifeer. Liguster heeft een authentieke uitstraling. Een plant met karakter die ook authentieke uitstraling heeft is de Beukenhaag. Wij kweken ook de Niet Woekerende Bamboe. Deze planten groeien dicht en zijn wintergroen. Deze planten zijn meer in opkomst en hebben veel voordelen. Heb je vragen over een haag? Neem dan contact met ons op.