Kleinbladige Portugese Laurier

Wil jij de Kleinbladige Portugese Laurier kopen? Wij verkopen de kleinbladige Portugese Laurier direct uit onze kwekerij op onze webshop. De Latijnse naam voor deze kleinbladige variant is Prunus lusitanica “Angustifolia” .We kweken alleen de kleinbladige Portugese Laurier dus je bent verzekerd van goede mooie planten.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Kleinbladige Portugese Laurier

Prunus lusitanica

Er zijn meerdere variëteiten van de Portugese Laurier. Het Latijnse woord voor deze soort is Prunus lusitanica. Zoals de naam al verraadt heeft deze soort Laurier een zuidelijke oorsprong. Tegenwoordig gedijt deze soort ook goed in Nederland en België. De Prunus lusitanica is hele jaar groenblijvend. 

Prunus lusitanica “Angustifolia”

De Prunus lusitanica “Angustifolia” is de kleinbladige Portugese Laurier. Deze variant van de Prunus lusitanica heeft kleinere bladeren dan de Prunus lusitanica. Als we het tegenwoordig over de Portugese Laurier hebben dan wordt deze kleinbladige Lauriersoort bedoeld. “Angustifolia” is in het Latijn een vertaling voor klein blad. Gemiddeld is het blad van de kleinbladige Portugese Laurier 6 centimeter. Die van de Prunus lusitanica is ongeveer 10 centimeter. Wij bieden in onze webshop alleen de Prunus lusitanica “Angustifolia” aan. 

Kleinbladige Portugese Laurier

Eigenschappen van de Kleinbladige Portugese Laurier

Wij zorgen op onze kwekerij goed voor onze planten en je bent bij ons verzekerd van mooie kwaliteit planten direct van het veld. Deze soort heeft de volgende plantspecifieke eigenschappen.
- Onderhoudsvriendelijk
- Smalle rechtopgaande groei
- Bladhoudend
- Verdraagt kleigrond

De nadelen van deze planten zijn echter dat ze niet tegen zeer strenge vorst kunnen. Een paar graden vorst kunnen ze gemakkelijk verdragen maar een langere periode strenge vorst niet. Deze planten stellen ook wat meer eisen aan de ondergrond en ze moeten wat meer aandacht hebben in de zin van water geven en bemesten dan andere planten. Overweeg je een soort aan te planten die tegen een stootje kan dan adviseren we graag de Laurier Genolia. Heb je vragen over de kleinbladige Portugese Laurier of over ander planten, neem contact met ons op.

CTA: Kleinbladige Portugese Laurier kopen