default-header

Liguster

De Liguster is een inheemse plant en wordt sinds heugenis toegepast als haag. Ligusterstruiken zijn sterke en gezonde planten die tegen een stootje kunnen. Door de fijnmazige vertakking van de takken in de haag creëer je een dichte haag. Maar let op: Ligusterplanten laten in de herfst/winter meestal de bladeren vallen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om online de beste ligusterhaag te vinden en te kopen. Wij kweken onze Liguster ecologische en milieuvriendelijk. Wij garanderen mooie en gezonde Ligusterstruiken.

“De beste Liguster geselecteerd op onze kwekerij voor jouw gezonde haag”

Algemene eigenschappen van ligusterstruiken:

  • Liguster groeit op alle gronden, ook klei.
  • Het zijn sterke en gezonde planten.
  • Laten in de herfst/winter de bladeren vallen.
  • Liguster is inheems -> goed bestand tegen ons klimaat.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Liguster kopen

De Latijnse naam voor Liguster is Ligustrum. De Liguster is een soort die van nature voorkomt in ons land en daardoor goed bestand tegen ons klimaat. Het is daarom ook een logische keuze als haagplant. Ligusters zijn gezonde en sterke planten. Ze werden vroeger al veel gebruikt om hagen van te maken en zijn nu nog steeds één van de bekendste haagplanten. De Liguster heeft een authentieke uitstraling en heeft mooie groene kleuren. Ligusterstruiken stellen weinig eisen aan de standplaats en groeien op alle grondsoorten. Zoals bijna alle planten verdraagt een ligusterstruik natte voeten niet. Op enkele websites valt te lezen dat Liguster wintergroen kan zijn. Dit is niet het geval. Oudere planten kunnen de bladeren laten hangen in de winter en de herfst, maar dit is niet altijd het geval. Alleen als de planten beschut staan zijn ze eerder geneigd om de bladeren te laten hangen. Door de fijne vertakking van de liguster maak je wel een haag die privacy geeft.

Jonge Liguster planten groeien redelijk hard, tot ongeveer twee meter hoogte in een paar jaar tijd. Als de planten echter wat ouder, en een paar keer gesnoeid zijn, worden ze makkelijker in het onderhoud. Wij adviseren om één keer in het voorjaar te snoeien rond maart of april. Daarnaast kun je eventueel op het einde van de zomer nog licht bijsnoeien om een strakke haag te krijgen. Als de Liguster niet gesnoeid wordt, kunnen de struiken tussen de drie en vier meter hoog worden en ongeveer twee meter breed. Wanneer er niet gesnoeid wordt, komen er ook witte bloemen aan de struiken die veel insecten en bijen aantrekken. Wij kweken de beste 2 soorten Liguster voor om een haag van te maken. Wij adviseren de Haagliguster ovalifolium en de Liguster Atrovirens en garanderen een prachtige Ligusterhaag met deze soorten.

Binnen ons bedrijf werken wij graag natuurlijk en duurzaam. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat onze ligusterplanten vanaf de eerste dag, op eigen kracht, kunnen uitgroeien tot sterke en gezonde bomen, planten en struiken. Zo gebruiken wij geen chemische kunstmest waardoor onze producten op een ecologische en milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Met onze kennis en passie van groen dragen we bij aan een gezond milieu voor iedereen.

Onze Ligusterplanten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Liguster kopen. Heb je vragen over het bestellen of het online kopen van planten dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Onderhoud en verzorging van de Liguster

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Liguster kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »