default-header

Liguster Atrovirens

De Latijnse naam van de Liguster Atrovirens is Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’. Hij leent zich uitermate goed voor snoei, groeit bossig en vertakt compact. Zijn mooie kleine frisgroene bladeren geven een natuurlijke uitstraling en door de fijnmazige groei van de takken van deze Liguster Atrovirens creëert men met deze haag veel privacy.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Liguster Atrovirens kopen

 • Liguster Atrovirens 150-175cm

  - Plantafstand: 2 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €19,90
  Incl. btw

  =

Liguster Atrovirens kopen

Eigenschappen:

 • Inheems
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en schaduw

De Liguster Atrovirens is één van onze favoriete haagplanten. Ze zijn oerdegelijk en groeien op vrijwel alle ondergronden. Het zijn inheemse planten die supergezond zijn. Indien er niet gesnoeid wordt krijgt de Liguster Atrovirens witte bloemen in het voorjaar en zwarte besjes in het najaar. Vogels zijn hier dol op, door de fijne vertakking kunnen ze gemakkelijk in de struik nestelen en de besjes zijn een lekkere traktatie.

Samen met onze eigen ecologische en duurzame kweekwijze kun je ervan uitgaan dat de Liguster Atrovirens bijdraagt aan een gezonde omgeving en betere biodiversiteit. Deze soort wordt ook wel eens de Wintergroene Liguster genoemd, echter kan dit nog wel eens misleidend zijn. Jongere planten laten in de herfst zijn bladeren bijna altijd vallen. In het voorjaar krijgt hij gegarandeerd zijn bladeren weer terug en loopt hij weer mooi en vol uit. Op een beschutte plek zal deze haag zijn bladeren tijdens de herfst of winter eerder laten hangen en dan blijft hij wel wintergroen.

De Liguster is een favoriet om toe te passen als haagplant, wij raden deze daarom graag aan. Heb je liever een andere kleur groen of een ander vorm blad, maar ben je wel overtuigd van de goede eigenschappen van deze plant? Dan kun je ook eens kijken naar onze andere Ligustersoort: Haagliguster.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Liguster Atrovirens kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Atrovirens van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Liguster Atrovirens

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Liguster kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »