Bamboe niet woekerend hoog

Wij kweken in onze kwekerij alleen Bamboe die niet woekert. De Latijnse naam voor de niet woekerende Bamboe is Fargesia. De Fargesia vormt een pol vergelijkbaar met gras. De pol wordt in de loop van de tijd steeds een beetje breder overwoekert de tuin niet. Je kunt gemakkelijk een stuk van de pol afhalen, net zoals gras of je sluit de Fargesia in met bijvoorbeeld een wortelbegrenser of een stoepbandje. Van de Fargesia vind je in ieder geval geen uitlopers door de hele tuin! De term Fargesia staat synoniem aan Niet Woekerende Bamboe. Onze niet woekerende Bamboe kan afhankelijk van het soort erg hoog worden en is daardoor ook geschikt voor een hoge haag. Hieronder lees je per plant hoe hoog de Niet woekerende Bamboe wordt en hoe je deze Fargesia op hoogte houdt.

Niet Woekerende Bamboe 

Hoe hoog wordt de niet woekerende Bamboe?

Wij kweken enkel mooie en gezonde variëteiten van de Fargesia, oftewel de niet woekerende Bamboe. Deze verschillende soorten hebben allemaal andere eigenschappen waaronder ook de eindhoogte. De Fargesia Robusta Campbell is een soort die 4 a 5 meter hoog wordt. Onze Fargesia Winter Joy kan ook een hoogte bereiken van een 4 á 4.5 meter. De Fargesia Jiuzhaigou wordt ongeveer een meter of 3 hoog. Dan hebben we nog de soorten Fargesia Rufa en de Fargesia Volcano. Deze soorten worden ongeveer 2.5 meter hoog. Er valt dus niet te zeggen dat bamboe niet woekerend hoog wordt. Dat moet per soort bekeken worden. Wil je dus een eindhoogte van 3 meter halen let op welke Niet-woekerende Bamboe je koopt. Je vindt op onze website per soort meer informatie en foto’s om een keuze te maken. Wil je persoonlijk advies? Neem contact met ons op.

Hoe bereik je de ideale hoogte?

De niet-woekerende Bamboe laat zich erg gemakkelijk snoeien. De Fargesia groeit relatief snel mits je hem goed onderhoudt door goed water te geven. Het snoeien van de planten gaat erg gemakkelijk in zijn werk. Op hoogte de snoeischaar erover en je bent na het opruimen al zo goed als klaar. De stengels kun je gemakkelijk doorknippen met een heggenschaar. Deze lijken qua hardheid niet op de bamboestokken zoals we die kennen uit de winkel. Deze stokken worden speciaal voor de hardheid met bepaalde Bamboeplanten geteeld en daarna middels een proces hardgemaakt. Levende bamboestengels krijg je met gemak door. Jonge scheuten die uit de grond komen zijn fragiel en breken snel. Oudere stengels zijn zeer robuust en breken niet snel. Je kunt ze wel ver doorbuigen zonder dat ze knakken maar doorknippen kan dus wel gemakkelijk. Mocht de stengel na het vormen van het blad een beetje gaan hangen, dan kun je gemakkelijk even de top eruit knippen zodat de stengel weer rechtop gaat staan.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fargesia

Is de niet-woekerende bamboe hoog zichtdicht?

De Bamboe niet woekerend hoog op de hoogte die jij wenst zichtdicht. Hij maakt veel bladeren en het wordt zo een dichte haag of afscheiding. Bamboe wordt zelfs wel eens als geluidswal neergezet. Dit kun je alleen bereiken door een dichte en compacte groei. De Fargesia die we aanbieden groeien relatief snel en je creëert een haag waar je niet meer doorheen kan kijken.

Hoe hoog kan ik de bamboe niet woekerend kopen?

In onze webshop bieden we onze actuele voorraad aan en je kunt gemakkelijk zien welke hoogtes we nu voorradig hebben. We hebben planten in pot en we kweken de Fargesia ook in de volle grond. Mocht je product er niet tussen staan en heb je vragen dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Direct Bamboe hoog kopen op onze kwekerij

Veel klanten willen de planten eerst bekijken voordat ze deze kopen. Dat begrijpen we want groen is een gevoel. Je bent van harte welkom om onze niet woekerende Bamboe hoog te komen bekijken en eventueel meteen te kopen op onze kwekerij. We hebben geen openingstijden maar werken alleen op afspraak. We nemen graag de tijd voor onze klanten en werken allemaal op de kwekerij mee. De planten kun je ook gemakkelijk in onze webshop kopen. Wij regelen de levering voor je en je kunt tijdens het bestelproces de gewenste leverdatum invoeren. In onze shop betaal je veilig via versleutelde verbindingen. We geven op al onze planten groeigarantie. Kijk voor de voorwaarden op onze groeigarantie pagina.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten