Kleinbladige Liguster

Wil jij een kleinbladige liguster? Dan ben je bij Hoge hagen aan het juiste adres. Wij bieden een aantal soorten ligusters aan. Deze ligusters laten zich kennen door hun smal opgaande groeiwijze. Ze stralen een authentiek en rustiek beeld uit en komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Deze hagen lenen zich uitstekend als snoeiplant en kunnen daardoor toegepast worden als zowel lage en hoge haag.

Soorten kleinbladige liguster

De kleinbladige liguster is één van onze favoriete haagplanten. Deze plant is oersterk en erg gezond. Ook kan deze haagplant op vrijwel elke bodem groeien. Wij bieden twee soorten kleinbladige liguster aan: De Liguster Ovalifolium en de Liguster Atrovirens
Deze twee soorten onderscheiden zich door hun kleur en bladvorm. De Ovalifolium heeft een kleiner blad wordt minder langwerpig dan de Atrovirens. Ook is de kleur van de Ovalifolium net iets lichter dan de Atrovirens. Heb je behoefte aan advies op maat of wil je een keer langs komen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak.

kleinbladige liguster

Eigenschappen kleinbladige liguster

De liguster heeft een aantal eigenschappen die de plant uitstekend bestendig maakt tegen zijn omgeving:
- Smalle groei
- Inheems
- Ruimtebesparing
- Groeit op kleigrond
- Zeer winterhard
- Zon en schaduw
- Van nature sterk
- Veel privacy

Indien er niet gesnoeid wordt, krijgen beide ligusters een witte bloem in het voorjaar en zwarte besjes in het najaar. Vogels zijn dol op deze besjes en kunnen zich gemakkelijk in de haag nestelen. Ook wordt deze plant wel eens wintergroen genoemd, dit kan tot verwarring zorgen aangezien jongere planten rond de herfst meestal zijn bladeren laat vallen. Een kleinbladige liguster die op een beschutte plek aangeplant is zal eerder zijn bladeren houden in de wintermaanden is dan dus wel wintergroen.

Met deze eigenschappen samen en onze eigen ecologische en duurzame kweekwijze kun je er van uitgaan dat deze plant bijdraagt aan een gezonde omgeving. Ook bieden wij een unieke groeigarantie, zo staan wij altijd klaar om een passende oplossing te bieden als de plant onverhoopt dood zou gaan.

kleinbladige liguster

Onderhoud en verzorging

Het is ontzettend belangrijk om de Liguster water te blijven geven. Er mag niet vergeten worden dat wintergroene planten ook in de winter groen blijven en daardoor nog steeds water nodig hebben. Een tip van ons is om water te geven door middel van een druppelslang. Wij bieden een kwalitatieve druppelslang aan die jaren mee zal gaan en een goede groei zal verzekeren, deze druppelslang kun je gemakkelijk aan je winkelwagen toevoegen. Voor meer tips en tricks voor het geven van water en het bemesten van onze planten kun je een kijkje nemen op onze informatiepagina’s.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten