Ligusterhaag planten per meter

Het aantal planten per meter voor een ligusterhaag is afhankelijk van een aantal dingen. Bereken direct in onze webshop het aantal stuks per meter bij de producten of lees meer informatie over Ligusterhaag planten per meter.

Liguster

Hoeveel Ligusterplanten per meter?

Wij bieden op onze webshop hogehagen.nl Liguster Atrovirens en de Haagliguster ovalifolium aan. In onze webshop kun je gemakkelijk berekenen hoeveel Ligusterhaag planten per meter je nodig hebt. Wij rekenen de planten per meter op een manier zodat er na de aanplant direct een mooie volle haag staat. We hebben deze soorten Liguster voor jou gekozen om te kweken zodat jij een mooie gezonde haag aan kunt planten. Op de foto bij de producten staat een voorbeeld van een plant die je kan verwachten bij de uitlevering. Wil je meteen een zeer dichte volle haag, vraag dan naar de kant en klare haagelementen. Mocht je vragen hebben over de aantallen per meter die wij hanteren neem direct contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Liguster

Liguster Atrovirens planten per meter

De volledig Latijnse naam van de Liguster Atrovirens is Ligustrum vulgare “Atrovirens”. Hij is ook wel bekend als de Wintergroene Liguster. De liguster Atrovirens groeit bossig en breed. Van deze Liguster Atrovirens adviseren we vaak minder planten per meter omdat hij hij breed groeit. Hij is gemakkelijk te snoeien en ook in vorm te houden. Kijk hier voor meer informatie over de Atrovirens en bestel hem direct.

Haagliguster ovalifolium per meter

De Latijnse naam van de Liguster ovalifolium is Ligustrum Ovalifolium. Hij staat in Nederland bekend als haagliguster. Hij wordt veel als haag verwerkt en zijn smalle groei komt dat ten goede. Door de smalle groei kun je hem bijvoorbeeld gemakkelijk in de kleinere tuin verwerken. Omdat deze ligusterplant smal groeit, adviseren we vaak ook iets meer planten per meter. Veel scheelt het bijvoorbeeld niet met de Atrovirens. Kijk voor meer informatie over de Haagliguster ovalifolium en bestel hem.

Liguster

Liguster in pot, met kluit of wortelgoed

Een Ligusterhaag kun je aanplanten door planten in pot, met kluit en wortelgoed te gebruiken. Planten in pot zijn het gehele jaar te verwerken. Planten met kluit en wortelgoed zijn alleen in de periodes van oktober tot en met april a mei (afhankelijk van het weer) te verwerken. Omdat het bewerkelijker is om planten in pot te telen, zijn deze qua prijs ook altijd duurder dan het wortelgoed en de kluitplanten.

Liguster wortelgoed per meter

Ligusterstruiken van wortelgoed worden op bedjes gekweekt. Op deze manier kunnen we veel tegelijk laten groeien en ook gemakkelijk uit de grond halen. Het zijn geen dikke struiken je hebt er relatief voor nodig voor een ligusterhaag planten per meter. Meestal kun je gemakkelijk 6 stuks per meter verwerken. Wortelgoed is tot een hoogte van ongeveer 120 cm te verwerken. Indien je hogere planten wil dan raden wij aan om kluit- of potplanten te verwerken. Wortelgoed is relatief goedkoop om een ligusterhaag van te maken. Planten met losse wortel (losse wortel = wortelgoed) drogen snel uit. En er is een grote kans dat de ligusterstruiken niet overleven bij het niet goed verwerken van de planten. Of bij slechte nazorg zoals niet voldoende water geven bij droge periodes. Niet alleen de Liguster heeft hier last van maar alle planten die met losse wortel aangeboden worden is de kans op uitdroging vele malen groter. Door de kans op uitdroging bieden we deze planten niet meer direct aan in onze webshop. Neem contact met ons op als je meer informatie wil over liguster wortelgoed.

Liguster in pot per meter

Planten in pot hebben veel meer “body” dan het wortelgoed. Ligusterstruiken in pot zijn volwaardige planten die direct een volle haag geven na de aanplant. Ze zijn duurder dan wortelgoed en kluitplanten maar je kunt er van uit gaan dat er geen planten uitdrogen en afsterven na de aanplant en je meteen een mooie haag creëert.

Liguster met kluit per meter

Ligusterstruiken met kluit zijn aan te planten van oktober tot ongeveer mei. Onze planten met kluit zijn mooie volle planten die direct een mooie haag creëren. Zie de foto’s bij de producten zoals ze ook uitgeleverd worden aan de klanten. Als het om prijs en kwaliteit gaat zijn kluitplanten aan te bevelen. We hebben in het seizoen mooie volle planten beschikbaar. Wil je meer informatie over deze ligusterstruiken met kluit neem dan direct contact met ons op.

Haagelement Liguster

Wil je direct een prachtige dichte haag van Liguster op ongeveer 180 -200 cm dan zijn misschien onze haagelementen wel iets voor jou. Dit is een directe ligusterhaag planten per meter. De haagelementen zijn kant en klaar en het gehele jaar aan te planten. Met deze elementen heb je meteen een top resultaat.

Liguster

Liguster kopen op onze kwekerij

Wij kweken duurzaam en ecologisch op onze kwekerij. Lees ons verhaal voor meer informatie. Wij verkopen direct uit onze kwekerij. Het is geen probleem om ons te komen bezoeken en zo direct te kijken hoeveel Ligusterhaag planten per meter haag nodig hebt. Maak van te voren wel even een afspraak via onze contactpagina.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten