Ligusterhaag wintergroen

Ben jij op zoek naar een ligusterhaag wintergroen? Wij bieden twee soorten ligusterhagen aan. De Liguster Atrovirens staat bekend als de wintergroene Liguster. De liguster wordt steeds vaker gezien in het straatbeeld. Dit heeft de plant te danken aan een lange lijst van positieve eigenschappen. Ben je geïnteresseerd naar deze hagen, lees dan zeker verder.

Ligusterhaag wintergroen

Soorten ligusterhaag wintergroen

Liguster is niet geheel wintergroen. Vooral jongere planten laten bij veranderende omstandigheden de bladeren vallen. Dit doet hij ter bescherming en dat maakt hem ook erg sterk. Als de haag langer staat dan laat de Liguster meestal de hele winter door de bladeren hangen en is hij wintergroen. De ligusterhaag is een inheemse plant wat hem oersterk maakt.  De plant is niet snel ontevreden en laat zich gemakkelijk snoeien naar ieders wens. Wij bieden de volgende twee ligusters aan:

De Liguster Ovalifolium, ook wel bekend als de haagliguster, is een prachtige haag die zich laat kennen door zijn frisgroene kleur en zijn ronde, ovale bladeren. Dit samen met de bossige groei en de authentieke, rustieke uitstraling maakt dit de ideale haagplant voor elke tuin. Wij bieden deze haag aan in verschillende maten tot wel 225 cm hoog.

De Liguster Atrovirens is in tegenstelling tot de haagliguster een plant die een langer, donkerder blad heeft. 

Indien de haag niet gesnoeid wordt komen er in het voorjaar witte bloemen aan. Deze zullen dan veranderen in zwarte bessen in het najaar. Vogels zien deze besjes als een echte traktatie en zullen dan ook graag rondom de haag te vinden zijn. Mocht je op zoek zijn naar een formelere haag, dan is de ligusterhaag de perfecte keuze. De haag laat zich gemakkelijk snoeien en met het 2 keer per jaar snoeien behoudt de plant zijn strakke symmetrische uitstraling. Wil je meer weten of onze Liguster?

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Ligusterhaag wintergroen

Ligusterhaag wintergroen

De ligusterhaag is semi wintergroen. Dit wil zeggen dat de plant in meeste gevallen de winter doorkomt met al zijn bladeren. Echter kan het zijn dat jongere planten  in de winterse maanden hun blad laten vallen. De plant zal in de lente zijn frisgroene bladeren altijd terug laten groeien. De haag kent ook een aantal andere eigenschappen de liguster een uitstekende keuze maken;
- Biedt veel privacy
- Ruimtebesparend
- Groeit op vele grondsoorten inclusief kleigrond
- Zeer winterhard
- Geschikt voor zon en schaduw
- Inheems
- Van nature erg sterk

Mocht je moeite hebben met het kiezen van een haagplant en ben je op zoek naar expertise op maat? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak om een keer langs te komen op de kwekerij.

Ligusterhaag wintergroen

Aanplanting en onderhoud

Wij bieden een aantal tips en tricks op onze informatiepagina over het aanplanten van onze planten. Wij als kwekerij, kweken op een verantwoordelijke ecologische manier. Zo gebruiken wij geen slechte helpende stoffen, maar maken we gebruik van ecologisch geschikte kunstmest. Deze kunstmest is ook beschikbaar in onze webshop en kun je gemakkelijk aan het winkelmandje toevoegen. Deze kunstmest komt goed te pas in situaties waarbij de plant een extra beetje hulp nodig heeft.

Ook is het ontzettend belangrijk om de plant altijd van genoeg water te voorzien. Ook in de winter mag dit niet vergeten worden, de plant verdampt namelijk ook in de winter water. Bij het watergeven adviseren wij een druppelslang. Deze is erg gemakkelijk in gebruik en bieden wij ook aan op onze webshop. Als je de druppelslang bij ons koopt ben je verzekerd van een druppelslang die erg lang mee gaat en de haag ook daadwerkelijk genoeg water geeft.

Als familiebedrijf bieden wij ook een groeigarantie. Dit wil zeggen dat als de plant onverhoopt dood zou gaan, wij altijd voor een passende oplossing zullen zorgen samen met de klant.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten