Portugese Laurier winterhard

Portugese Laurier winterhard

Portugese Laurier winterhard

Is de Portugese Laurier winterhard? Deze Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is matig tot goed winterhard. Tegen onze winters is deze Laurier goed bestand. Het kan voorkomen dat er bij strenge vorst in combinatie met harde wind vorstschade ontstaat.
Je kunt dit voorkomen door er voor te zorgen dat de planten voor de vorstperiode goed bewaterd zijn. Portugese Laurier die al droog is voor de vorst heeft meer kans op vorstschade dan planten die voorzien zijn van voldoende water. Heb je wat vorstschade. Knip dan de takken die zwart zijn geworden weg. Deze Prunus zal weer uitlopen op het oude hout en herstellen.

Portugese Laurier winterhard

Onze winterharde planten

Laurier over het algemeen is matig tot goed winterhard en goed bestand tegen onze winter. Wintergroene planten die strenge winters kunnen weerstaan hebben een Noordelijke herkomst zoals Coniferen en Taxus.  Planten die wij in sortiment hebben zoals de Beuk en de Liguster die hun bladeren laten vallen zijn zeer winterhard. De bladeren van deze planten kunnen simpelweg niet bevriezen.

Portugese Laurier winterhard

Eigenschappen Portugese Laurier

Portugese Laurier is zeer geschikt om een dichte haag van te maken. De planten groeien bossig en zijn wintergroen. Ze geven een luxe gevoel en geven veel privacy.

- Wintergroen en winterhard.
- De haag zorgt voor veel privacy.
- Heeft een compacte en bossige groei.
- Onderhoudsvriendelijk.
- Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
- Geschikt voor een hoge haag tot wel 4 meter.
- Groeit op ook klei.

Wil je meer weten over Portugese Laurier Winterhard? Neem contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten