default-header

Lage ligusterhaag

Als jij op zoek bent naar een lage ligusterhaag tegen een eerlijke prijs, ben je bij onze kwekerij op het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten lage ligusterhaag aan die gezond en sterk zullen blijven in jouw tuin. De liguster straalt een authentiek, rustiek beeld uit en worden steeds populairder in Nederlandse tuinen. Deze hagen laten zich gemakkelijk snoeien en wordt daardoor toegepast als lage en hoge haag.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Soorten lage ligusterhaag

Onze kwekerij gelooft in de kracht van de plant. Wij maken gebruik van ecologische methoden om onze planten sterk te maken. Hierbij maken we geen gebruik van schadelijke stoffen. De soorten die wij aanbieden zijn:

Deze soort, ook wel bekend als de haagliguster heeft een klein, ovaalvormig blad. Dit in combinatie met de mooie groene kleur geeft een gezonde, bossige uitstraling. Deze plant is bij onze kwekerij beschikbaar in 200cm hoog en 100cm breed formaat.

Deze soort laat zich kennen door een groot langwerpig blad. Deze soort is net wat donker dan de Ovalifolium. Deze plant is bij onze kwekerij beschikbaar in 100-125cm in pot en 150-175cm met kluit.

Ben jij op zoek naar advies op maat of heb je behoefte aan hulp bij je keuze? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak om de planten van dichtbij te zien.

Lage Ligusterhaag

 

Eigenschappen lage ligusterhaag

Onze Liguster heeft een aantal kenmerkende eigenschappen die de plant bestendig maakt tegen zijn omgeving:

  • Veel privacy
  • Ruimtebesparing
  • Groeit op kleigrond
  • Winterhard (-20ºC)
  • Zon en schaduw
  • Inheems
  • Smalle groei
  • Van nature sterk

Ook is de plant semi wintergroen. Dit wil zeggen dat deze liguster in principe wintergroen is, maar de plant in strenge winters zijn blad wel kan verliezen. In de lente groeien deze bladeren echter meteen weer aan. Veel vogelsoorten komen af op de witte bloemen die in de zomermaanden vormen, waarnaar er zwarte besjes op komen te staan die de vogels heerlijk vinden. Beide ligusters groeien ongeveer 30cm per jaar en het regelmatig snoeien is dan ook een must om een mooie, dichte haag te verkrijgen. Wil je liever een formele heg die niet in bloei komt? Dan kun je de haag door middel van snoei in toom houden. Wanneer de haag twee keer per jaar gesnoeid wordt zal de haag zijn strakke, symmetrische vorm behouden.

De plant zal op alle plekken goed groeien omdat deze plant goed bestendig is tegen vervuilende stoffen. Dit betekend ook dat de haag goed geschikt is in stedelijke omgevingen. De plant kan niet goed tegen erg natte plekken.

 

Aanplanting en onderhoud lage ligusterhaag

Als jij bij ons een haag besteld, kun je er vanuit gaan dat deze een leven lang mee gaat. Al onze planten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en wij bieden daarbij ook een unieke groeigarantie. Dit wil zeggen dat als de plant onverhoopt dood gaat, er altijd een passende oplossing gezocht zal worden.

Voor het onderhoud van de lage ligusterhaag, is het belangrijk dat de haag ten alle tijden genoeg water krijgt. In de winter is dit zelfs erg belangrijk omdat ook dan de plant water verdampt om zijn bladeren te onderhouden. Voor het optimaal water geven van de haag adviseren wij een druppelslang te gebruiken. Deze druppelslang kun je gemakkelijk in de winkelwagen plaatsen en hiermee ben je verzekerd dat deze druppelslang jaren mee zal gaan en de haag genoeg water zal geven. Voor meer tips en tricks op het gebied van aanplanting en onderhoud van de haag, hebben wij een informatiepagina met aanplant tips en een pagina met verschillende tips en trucjes om de haag gezond te houden.