default-header

Groenblijvende siergrassen hoog

De meeste grassen die hoog groeien sterven in de winter af om in de lente weer te gaan groeien. De soort Fargesia is een soort gras die hoog wordt en niet afsterft in de winter. Deze laat zijn bladeren mooi hangen en is ook nog eens winterhard. Fargesia wordt in Nederland en België ook wel de niet-woekerende Bamboe genoemd. Deze bamboe- cq grassoorten die wij in ons assortiment hebben en het meeste op een groenblijvende siergras hoog lijkt is de Fargesia Rufa. Dit komt door het fijnmazige blad en stengels van de Fargesia Rufa. Mogelijk vind je in ons assortiment van niet woekerende Bamboe een mooie variant die bij jou in de tuin past.
Fargesia is groenblijvend en groeit hoog. Deze soort is gemakkelijk op de gewenste hoogte te houden. Bestel direct of neem vrijblijvend contact met ons op.

Fargesia Rufa groenblijvend siergras

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Groenblijvende niet woekerende Bamboe

Wij kweken in onze kwekerij alleen Bamboe die niet woekert. De Latijnse naam voor deze Bamboe is Fargesia. Onze Bamboe is groenblijvend en winterhard. Fargesia laat zich erg gemakkelijk snoeien en heeft een mooie uitstraling zoals een siergras maar die wel hoog wordt en blijft.
De Fargesia Rufa en de Fargesia volcano worden zonder snoei dik 2 meter hoog. De Fargesia Jiuzhaigou, bekend vanwege de kleurrijke halmen, wordt zonder snoei ongeveer 3 meter hoog. De Fargesia Robusta Cambell wordt zonder snoei tussen de 4 en de 5 meter hoog.

Hoe hoog houd ik de Fargesia?

Met een normale heggenschaar kun je de Fargesia gemakkelijk op de gewenste hoogte houden. Levende bamboestengels zijn met gemak door te knippen of te snoeien met een heggenschaar. De stengels zijn niet zo hard als de bamboestokken die je vast en zeker wel eens gezien hebt. Deze stokken worden van een bepaalde soort gemaakt die uiteindelijk na uitdroging erg hard worden. De soorten die wij aanbieden kunnen tegen een stootje maar zijn gemakkelijk te snoeien of door te knippen.Haag groenbijlvende fargesia siergras

Waarom sterven sommige soorten hoog siergras in de winter af?

Siergrassen als Pampusgras en Miscanthus sterft in de winter af omdat deze op deze manier overleven. Sommige soorten van Pampusgras en Miscanthus kunnen met gemak wel 2 meter hoog worden. Het grote nadeel is dat deze in de winter bovengronds afsterft. De planten worden bruin en vallen in elkaar. Onder de grond leven deze planten door en komen in de lente weer op om in de zomer weer de eindhoogte weer te bereiken. De groenblijvende siergrassen die in de winter dus wel groen blijven, worden niet hoog. Dit groenblijvend siergras zoals een aantal Carex- en Festucasoorten worden voornamelijk als bodembedekker gebruikt. Deze soorten worden maximaal 40 cm hoog vanaf de grond. Een goede afscheiding is hier dan ook niet mee te maken. Grassen geven wel een erg mooie sierwaarde in tuin en dat begrijpen we. Ze passen erg mooi in de Nederlandse en Belgische landschappen en tuinen.


Alternatief voor siergras dat groen en hoog blijft in de winter.

Het enige echte alternatief voor groenblijvend siergras hoog is de Fargesia. Ander Bamboesoorten als de phyllostachys kunnen ook toegepast worden hoog siergras dat groen blijft in de winter. Wij raden deze soort echter af omdat ze extreem woekeren en je ze overal in de tuin terug kunt vinden. De Fargesia vormt een pol net zoals grassen en wordt in de loop der jaar steeds wat breder. De Fargesia zal je tuin niet overwoekeren. Hij is ook gemakkelijk in te dammen zodat deze niet breder wordt.
Bamboe zijn niet inheems maar zijn vanwege de sierwaarde wel erg populair in de Nederlandse en Belgische tuinen. Onze variëteiten Fargesia zijn door ons als kwekers geselecteerd op sterke en gezonde eigenschappen. Ze zijn altijd ziektevrij en onze soorten staan erom bekend dat ze gezond zijn en blijven. Van onze soorten maak je gemakkelijk een mooie haag of afscheiding. Tevens zijn ze bestand tegen een stootje en kunnen ze met gemak een strenge Belgisch/Nederlandse winter overleven. Nog een groot voordeel van de Fargesia is dat deze niet giftig is voor mens en dier. Waar je bij sommige soorten planten erg goed op moet letten of deze niet opgegeten worden, hoef je je daar bij dit soort absoluut geen zorgen om te maken. Mocht je nog vragen hebben voor Fargesia als alternatief voor groenblijvend siergras hoog schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Fargesia in onze kwekerij.

Wij kweken onze planten ecologisch en duurzaam. We gebruiken geen bestrijdingsmiddel en kunstmest. De mest die wij gebruiken is biologisch gemaakt en kun je bestellen in onze webshop. Je kunt de planten ook van te voren komen bekijken op onze kwekerij voordat je ze besteld. Neem wel even contact met ons op voor een afspraak omdat we graag de tijd voor onze klanten nemen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »