default-header

Laagblijvende niet woekerende bamboe

Bent u opzoek naar een laagblijvende niet woekerende bamboe? Wij hebben verschillende soorten laagblijvende niet woekerende bamboe. Het voordeel van een niet woekerende bamboesoort is dat deze bamboesoort geen worteluitlopers heeft. Hierdoor zal de bamboe niet gaan woekeren. Heeft u vragen over ons assortiment laagblijvende niet woekerende bamboe, of wilt u weten welke het beste bij uw tuin past? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Welke laagblijvende niet woekerende bamboe hebben wij

Elke niet woekerende bamboe soort die wij in ons assortiment hebben, kan laagblijvend zijn.  De bamboesoorten zijn die wij verkopen op onze site zijn allemaal snel groeiend, maar kunnen met snoeien relatief laag gehouden worden. 

 

Soorten laagblijvende niet woekerende bamboe

In onze webshop vind je vier soorten laagblijvende niet woekerende bamboe. Deze bamboesoorten zijn duurzaam en natuurlijk opgekweekt. Om de bamboe te laten groeien maken wij gebruik van biologische mestkorrels. Om onkruid te bestrijden wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Deze twee factoren komen de biodiversiteit ten goede.  Welke laagblijvende niet woekerende bamboe verkopen wij?

Fargesia Jiuzhaigou: Deze bamboesoort bevat mooie groene bladeren die samen met de rood/paarse stengels een mooie uitstraling geven. Deze bamboesoort kan uitgroeien tot 3 meter.

Fargesia Volcano: Deze laagblijvende niet woekerende bamboe is zeer geschikt als lagere haag. Het is een bamboesoort met donkere bladeren en stengels. Zonder te snoeien zal deze bamboesoort groeien tot 2 meter hoog.

Fargesia Rufa: De fargesia Rufa is bekend om zijn mooie groene kleuren en de manier van groeien. De Rufa groeit erg bossig en kan uitgroeien tot 3 meter.

Fargesia Robusta Campbell: Deze fargesia wordt vaak gezien als de echte bamboe. Dit door de mooie groen/gele kleur van de stengels en de kleuren van de schutbladeren. De robusta Campbell kan een hoogte van 4/5 meter halen.

 

 

 

 

 

 

Een laagblijvende niet woekerende bamboe laag houden, onderhouden en verzorgen

Zoals hierboven beschreven kunnen deze bamboesoorten erg groot worden. Wilt u toch een laagblijvende niet woekerende bamboesoort, dan kunt u deze bamboesoorten relatief makkelijk laag houden. Dit kun u doen door de bamboe te snoeien. Voor alle bovengenoemde bamboesoorten geldt: Je kunt deze bamboesoorten het best snoeien net na de winter, rond maart/april. Om de haag mooi te houden is het van belang dat je haag na de zomer ook snoeit. Op deze manier kun je, je eigen laagblijvende niet woekerende bamboe creëren.

 

Nadat de bamboe is aangeplant is het van belang om de plant genoeg water te geven. Dit moet zowel in de zomer als in de winter. De handigste manier om de laagblijvende niet woekerende bamboe water te geven is doormiddel van een druppelslang. Naast het geven van water is het belangrijk om de planten te bemesten. Het bemesten kunt u het best van april tot en met oktober doen, gebruik hiervoor een organische meststof. Daarnaast is het aan te raden om éénmaal in oktober uw laagblijvende niet woekerende bamboe te bemesten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »