default-header

Smalle conifeer

Coniferen zijn uitermate geschikt voor iedere tuin door hun smalle uiterlijk. Door de conifeer jaarlijks te snoeien blijft de vorm strak en kun je ze goed op een bepaalde hoogte houden. Zo kun je een conifeer snoeien in allerlei vormen naar keuze. Dit kan een speels contrast opleveren met de rest van de beplanting van de tuin. De planten zijn niet gewend aan extreme droogte en hebben hier snel last van. Door water te geven bij droogte geef je ze de voeding die ze nodig hebben.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Blijft de Conifeer smal?

Een Conifeer kun je met gemak smal houden. Dit doe je door de coniferen te snoeien. Op de pagina's van de Coniferen hebben we informatie hoe je smalle Coniferen kunt snoeien. Let wel op dat je Coniferen niet terugsnoeid op het oude/bruine hout. De conifeer zal niet teruggroeien op oud hout. Wil je de Conifeer smal houden dan dien je elk jaar te snoeien. Taxus is ook een Coniferensoort. De Taxus groeit wel terug op het oude hout.

Smalle conifeer Brabant

De conifeer Brabant is een oersterke en hele gezonde haagplant. De Latijnse naam is Thuja occidentalis ‘Brabant’, maar in Nederland en België staat hij ook bekend als de Westerse Levensboom Brabant. Deze smalle coniferen zijn makkelijk te snoeien waardoor deze uitermate geschikt zijn voor je haag. Daarnaast hebben deze coniferen nog een aantal fijne eigenschappen. Zo zijn ze erg onderhoudsvriendelijk, bladhoudend en winterhard tot -20. Ze kunnen zowel in de zon als de halfschaduw goed overleven. In de winter krijgen ze een bronsachtige kleur, in de lente komt de mooie frisgroene kleur weer terug.

Taxus, de smalle conifeer

Ook de Taxus is uitermate geschikt voor een mooie smalle en strakke conifeer. De Nederlandse naam van een Taxus is een Venijnboom, maar deze Nederlandse naam wordt bijna niet meer gebruikt. Iedereen kent deze conifeer eigenlijk gewoon als Taxus.
De Taxus is een erg populaire haagplant, aangezien deze langzaam groeit en winterhard is. Doordat hij langzaam groeit laat hij zich goed in model snoeien waardoor je er een mooie smalle conifeer van kunt maken. Door de mooie donkergroene kleur van de Taxus heeft deze een luxueuze uitstraling.
De bladeren en de pitten van vruchten van taxusplanten zijn zeer giftig. Als er gesnoeid wordt in het voorjaar zullen er geen vruchtjes groeien aan de taxus. Hierdoor is een taxus ook veilig voor dieren, ze zullen uit zichzelf namelijk niet aan de bladeren gaan eten. Wel moet het snoeiafval goed opgeruimd worden zodat ze niet toch per ongelijk een beetje snoeisel op eten tijden het grazen.
Een voordeel van de Taxus is dat je deze ook kunt planten op kleigrond. Daarnaast is deze winterhard tot -20 graden en kan deze zowel in de zon als in de schaduw prima overleven.

Een smalle conifeer kopen

Alle onze planten worden met zorg op onze eigen kwekerij gekweekt. In onze webshop kun je onze coniferen en andere haagplanten eenvoudig online bestellen. Heb je vragen over onze planten, wil je aanvullend advies of wil je de conifeer van tevoren graag bekijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Smalle COnifeer