default-header

Conifeer Brabant

De Latijnse naam voor de Conifeer Brabant is Thuja occidentalis ‘Brabant’. In Nederland en België geven we hem ook wel eens de naam Westerse Levensboom Brabant. Deze planten stellen geen hoge eisen aan de ondergrond. Ze zijn oersterk en heel gezond. De Conifeer Brabant is gemakkelijk te snoeien, door het fijne blad maak je een strakke haag.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Thuja Brabant kopen

 • Conifeer Brabant 180-200cm

  - Plantafstand: 2 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €24,90
  Incl. btw

  =

 • Conifeer Brabant 250-275cm

  - Plantafstand: 1.5 stuks per meter.
  - Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €59,00
  Incl. btw

  =

 • Conifeer Brabant 300-325cm

  - Plantafstand: 1.5 stuks per meter.
  - Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €89,00
  Incl. btw

  =

Conifeer Brabant kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Herfst- en winterverkleuring
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en halfschaduw

Vanwege zijn goede eigenschappen wordt deze Thuja occidentalis ‘Brabant’ vaak toegepast als haagplant. Ook in kustgebieden en op kleigronden gedijt deze plant goed. Wanneer de planten niet gesnoeid worden, kunnen ze een eindhoogte bereiken van wel 6 à 7 meter. De Conifeer Brabant kleurt in de winter naar een bronsachtige kleur, in de lente keert vervolgens de mooie frisgroene kleur weer terug. Wil je geen verkleuring in de winter dan is mogelijk de Taxus of de Donkergroene Conifeer een goede keuze voor jou. Bij droogte produceert de Conifeer Brabant veel vruchten in het najaar. 

Wij kweken deze Thuja occidentalis ‘Brabant’ ecologisch en milieuvriendelijk. Met een haag van de Conifeer Brabant draag daardoor je bij aan een gezond en ecologisch milieu. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Conifeer Brabant kopen. Heb je vragen over het online kopen van Thuja Brabant via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Conifeer Brabant van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Conifeer Thuja Brabant haag


Onderhoud en verzorging van de Conifeer Brabant

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina.
Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Thuja Brabant kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. De Thuja occidentalis “Brabant” kan altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Thuja Brabant kopen

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »