default-header

Donkergroene Conifeer

De donkergroene Conifeer die wij in ons assortiment hebben is de Thuja plicata ‘Excelsa’. Het grote verschil met de Conifeer Brabant is dat deze planten een donkergroene kleur hebben en in de herfst en winter niet (veel) verkleuren. De donkergroene kleur van deze Conifeer is vergelijkbaar met die van de Taxus. Deze planten stellen geen hoge eisen aan de ondergrond. Ze zijn oersterk en heel gezond. De donkergroene Conifeer is gemakkelijk te snoeien en door het fijne blad maak je een strakke haag. 

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Donkergroene conifeer kenmerk blad

Donkergroene Conifeer kopen

 • Donkergroene Conifeer 180-200cm

  - Plantafstand: 2 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €24,90
  Incl. btw

  =

 • Donkergroene Conifeer 200-225cm

  - Plantafstand: 2 stuks per meter.
  - Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  - Aanplantseizoen: oktober tm mei.
  €45,00
  Incl. btw

  =

 • Donkergroene Conifeer 275-300cm

  - Plantafstand: 5 stuks per 3 meter.
  - Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  - Aanplantseizoen: September tm mei.
  €89,00
  Incl. btw

  =

 • Donkergroene Conifeer 300-325cm

  - Plantafstand: 5 stuks per 3 meter.
  - Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  - Aanplantseizoen: september tm mei.
  €139,00
  Incl. btw

  =

Thuja plicata kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en halfschaduw

De donkergroene Conifeer is qua kleur vergelijkbaar met de Thuja plicata ‘Martin’ en de Thuja plicata ‘Gelderland’. Deze Coniferen zijn allemaal zeer geschikt om een haag van te maken. Ze gedijen goed in ons klimaat en ook aan de kust zullen ze goed groeien. De Thuja plicata ‘Excelsa’ blijft in de winter en de herfst zijn mooie donkergroene kleur behouden.

Wij kweken deze donkergroene Conifeer ecologisch en milieuvriendelijk. Met een haag van onze Donkergroene Conifeer draag je bij aan een gezond en ecologisch milieu. In onze webshop kun je de Donkergroene Conifeer gemakkelijk en veilig online kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Donkergroene Conifeer van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Donkergroene conifeer haag kopen

Onderhoud en verzorging van de Donkergroene Conifeer

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Donkergroene Conifeer kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. De Thuja occidentalis “Excelsa” kan altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Donkergroene conifeer

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »