default-header

"Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij kweken voor jou alléén de beste Lauriersoorten."

De Laurier Genolia is een topsoort. Hij groeit compact, blijft smal en is supersterk. Een mooie en onderhoudsvriendelijk haag gegarandeerd.
De Portugese Laurier heeft een luxe en strakke uitstraling. Hij heeft klein blad en blijft smal.
De Laurier Novita is oersterk en gezond. Deze brede en snelle groeier maakt snel een dichte haag.
De Laurier Caucasica is een voordelige Laurierplant. Hij groeit snel en blijft smal maar is erg sterk.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Laurier kopen

De Laurier is in Nederland een bekende wintergroene haagplant. Je kunt hem ook kennen onder de Latijnse naam Prunus. Een laurierstruik is zéér geschikt om een haag van te maken. Er zijn vele soorten en variaties van de Laurier.

Algemene eigenschappen van laurierstruiken:
*Laurier groeit op alle gronden, ook klei.
*Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
*Ze vormen snel een zichtdichte, wintergroene haag.
*De haag zorgt voor veel privacy, omdat het dikke blad ook geluidsisolerend werkt.
*Goed winterhard in ons klimaat.

Je kent de Laurier, ook wel Laurierkers genoemd, mogelijk als een brede en snelle groeier. Een nadeel van deze snelle groei is dat de Laurier vaker gesnoeid moet worden. Aan de andere kant vormen deze laurierstruiken snel een hoge en dichte haag en door het dikke blad werkt de haag geluidsisolerend. Kenmerkend voor de meeste Lauriersoorten zijn de dikke, grote en lederen bladeren, maar er zijn ook variaties van de Laurier met kleine bladeren zoals de Portugese Laurier. De struiken lenen zich goed om een haag van te snoeien en/of om een hoge afscheiding mee te creëren. De Laurier leent zich erg goed voor een zichtdichte haag die veel privacy biedt. De Laurierstruiken zijn bladhoudend en wintergroen. Veel laurierstruiken halen met gemak een hoogte van 4 meter of hoger, indien ze niet op de gewenste hoogte worden gehouden tijdens de snoeibeurten.
Sommige lauriersoorten stellen hogere eisen aan de standplaats en hebben veel onderhoud nodig. Wij begrijpen dat het lastig is om de juiste Laurier te kiezen voor je haag. Voor jou hebben we Lauriersoorten uitgekozen met de beste eigenschappen en de mooiste uitstraling. Laurier kopen wordt voor jou gemakkelijk omdat wij deze soorten zelf kweken en een mooie haag garanderen. Wij hebben onze specialisatie gelegd op gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen en een mooie uitstraling. Op onze kwekerij wordt ecologische en milieuvriendelijk gekweekt. Wij garanderen mooie en gezonde Laurierstruiken. De volgende soorten worden voor jou geteeld:

Laurier Genolia kopen? De soort groeit smal, is oersterk en pas in iedere tuin.

Portugese Laurier kopen?    Luxueuze uitstraling door zijn fijnmazige blad.

Laurier Novita kopen? Dit is de gezonde en sterke variant van de snelgroeiende bekende Laurier Rotundifolia

Laurier Caucasica kopen? Deze Laurier groeit zeer snel en smal. 

Binnen ons bedrijf werken wij graag natuurlijk en duurzaam. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat onze planten vanaf de eerste dag, op eigen kracht, kunnen uitgroeien tot sterke en gezonde bomen, planten en struiken. Zo gebruiken wij geen chemische kunstmest waardoor onze producten op een ecologische en milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Met onze kennis en passie van groen dragen we bij aan een gezond milieu voor iedereen.

Onze Lauriersoorten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Laurier kopen. Heb je vragen over het bestellen of het online kopen van planten dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie. Indien je de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan ben je van harte welkom.

Onderhoud en verzorging van de Laurier

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Laurier kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Om van een snelle groeier een mooie haag te maken en behouden, zal je deze na de zomer ook nog een keer moeten snoeien. Alle soorten kunnen altijd licht gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd. Is er na een strenge vorst schade ontstaan aan de laurier dan kan deze weggeknipt worden in het voorjaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »