default-header

Laurier Caucasica

Een voordelige Laurier voor een sterke haag. Hij groeit snel en blijft smal.

Ga direct naar:
Bekijk Laurier Caucasica Eigenschappen Planten Onderhoud

Bekijk Laurier Caucasica

 • Laurier Caucasica 80-100cm Pot

  - Plantafstand: 3 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 10
  Prijs: v.a. 13,90 incl. btw

  =

 • Laurier Caucasica 150-175cm Pot

  - Plantafstand: 2 stuks per meter
  - Direct leverbaar
  - Minimale bestelhoeveelheid: 20
  Prijs: v.a. 42,- incl. btw

  =

Eigenschappen Laurier Caucasica

✔ Het zijn sterke en gezonde planten.
✔ Behoudt het blad in de winter en is wintergroen.
✔ De haag zorgt voor veel privacy.
✔ Goed winterhard in ons klimaat.
✔ Smalle rechtopgaande groei.
✔ Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
✔ Geschikt voor een haag van 5 meter.
✔ Groeit op alle ondergronden, ook klei.

De Latijnse naam voor de Laurier Caucasica is Prunus laurocerasus 'Caucasica'.  De bladeren van deze plant zijn donkergroen van kleur en hebben een langwerpige vorm. Deze haagplant heeft als bijkomend voordeel dat deze snel en recht opgaand groeit waardoor er snel een Laurierhaag Caucasica zal ontstaan. Voor een lauriersoort groeit hij relatief smal en gaat hij niet snel de breedte in. Doordat hij niet in de breedte groeit, bespaar je ruimte met deze haagplanten en is deze ook geschikt voor de kleinere tuin of plaats waar wat minder ruimte voor handen is voor een haag. De Laurier Caucasica is goed winterhard in ons klimaat tot strenge vorst. Hij stelt weinig eisen aan de ondergrond en hij groeit ook op kleigronden. Waar water blijft staan kun je deze Laurier niet aanplanten. Hij kan zowel in de zon als de schaduw geplant worden. Een Laurierhaag Caucasica is geschikt voor een hoge haag van 5 meter. Deze plant leent zich uitermate goed voor snoei. Met gemak houd je deze plant op de gewenste hoogte. In de jonge jaren van deze plant is deze Caucasica niet bossig. Hij groeit 100% zeker heel mooi dicht maar je zult niet meteen na de aanplant een dichte haag hebben. Indien er niet gesnoeid wordt in het voorjaar dan komen er mooie witte bloemen in deze haag. De Laurier Caucasica staat bekend als een sterke Lauriersoort. Hij is niet vatbaar voor ziekten en plagen en staat bekend als een gezonde en sterke plantensoort.

“Wij kweken ecologisch en verantwoord voor jou. Plant jij deze gezonde Laurier Caucasica?”

Bekijk producten

 

 

Prunus Laurocerasus Caucasica

Prunus Laurocerasus ‘Caucasica’ is de Latijnse naam van de Laurier Caucasica. Hij wordt in de volksmond vaak ook Prunus Caucasica genoemd. Prunus laurocerasus is de Latijn voor Laurierkers. De juiste Nederlandse benaming voor de Prunus Laurocerasus ‘Caucasica’ is Laurierkers Caucasica. Omdat we in Nederland en België de term Laurier meestal gebruiken hebben we deze Laurierkers Caucasica geven we in onze website als Laurier Caucasica weer. Men denkt dat de oorsprong van de Prunus Laurocerasus ‘Caucasica’ ligt in de regio rond de zwarte zee. Deze Prunus Caucasica is vanwege zijn plaats van herkomst gewend aan hete zomers en koude winters. Hij is bestand tegen vrieskou en goed winterhard. Door de sterke eigenschappen die deze plant heeft, hebben wij deze geselecteerd om te kweken en aan onze klanten aan te bieden. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste Lauriersoorten. Kijk op onze pagina Laurier voor onze soorten Laurier. Aan deze Laurierkers Caucasica groeien witte geurende bloemen en zwarte bessen. De groene bladeren, bloemen en bessen zijn giftig voor mensen. We zien de witte bloemen en de bessen echter bijna nooit omdat deze niet tot ontwikkeling komen als de Laurierhaag Caucasica gesnoeid wordt.

Bekijk producten

Prunus Caucasica kopen

Laurier Caucasica planten

Op onze pagina Aanplant Tips & Tricks staat een handleiding voor de aanplant van een haag. Indien deze gevolgd wordt dan zijn we er zeker van dat je een mooie Laurierhaag krijgt. Het is belangrijk om de haag tijdens de aanplant goed water te geven. Wij bieden ook aanplantservice aan. Om een offerte te kunnen maken voor de aanplant hebben we informatie nodig. Op onze pagina: Aanplantservice staat vermeld wat we willen weten om een vrijblijvende offerte te kunnen maken.

Hoeveel stuks per meter

Je rekent op onze website gemakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt voor een mooie haag. Voer het aantal meter haag in en de website geeft aan hoeveel stuks je nodig hebt per meter met de prijs. We kunnen een scherpe prijs berekenen omdat we direct uit onze kwekerij leveren. 

Bekijk producten

Onderhoud en verzorging van Laurier Caucasica

Deze Prunus Caucasica heft sterke eigenschappen maar voor een mooie haag heeft hij wel verzorging nodig.

Laurier Caucasica water geven

Het is erg belangrijk om deze laurier goed water te geven na de aanplant. Ook in droge periodes in winter is een watergeven nodig. Zijn wintergroene bladeren verdampen ook in de winter water. Op onze pagina verzorging staat een schema voor de watergift met tips waarmee je ervoor zorgt dat je Laurier Caucasica geen water tekort komt. Een handige manier om water te geven is een druppelslang. Deze leg je na de aanplant bij de haag en hij geeft overal dezelfde hoeveelheid water. Tijdens het bestellen kun je gemakkelijk een druppelslang met koppelstukken voor de tuinslang toevoegen aan je haag. Wij bieden een kwalitatief hoogstaande druppelslang aan die jaren kan blijven liggen.

Laurier Caucasica bemesten

Wij adviseren om wintergroene planten minimaal 2 x per jaar mest te geven. De beste tijd om mest te geven is aan het begin van het voorjaar rond maart en april en net na de zomer rond september. Wij bieden onze biologische mestkorrel aan op de website die we ook op onze kwekerij aan onze planten geven. Deze langzaam werkende mestkorrel blijft maandenlang essentiële stoffen afgeven voor de plant en kun je gemakkelijk bij jouw haag verwerken. Tijdens of net na de aanplant adviseren we om altijd goed mest te geven aan de Laurier Caucasicahaag.

Laurier Caucasica snoeien

Laurier Caucasica snoeien doe je 2 x per jaar in mei en september voor het mooiste resultaat. Deze snelle groeier kun je altijd licht bijsnoeien dat is geen probleem. Let wel op dat je niet op een warme zonnige dag snoeit. Dan heb je kans op verbranding van de bladeren. Als er in het voorjaar niet gesnoeid wordt dan ontwikkeld deze Laurier witte bloemen en zwarte bessen.
De Laurier Caucasica kun je flink terugsnoeien. Hij groeit weer mooi vol na de snoei.

Bekijk producten

Prunus Caucasica kopen

Laurier Caucasica kopen

Op onze website hogehagen.nl kun je gemakkelijk en veilig Laurier Caucasica kopen. Wij geven garantie op onze planten die je koopt. Reken veilig af met de software van Mollie en kies je leverdatum van de planten. Wij zorgen ervoor dat je de planten op de gekozen datum geleverd krijgt. Heb je nog vragen over Laurier Caucasica kopen neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Laurier Caucasica

Een mooi alternatief voor de Laurier Caucasica is de Laurier Genolia. Deze sterke Lauriersoort heeft de goede eigenschappen van de Caucasica maar groeit bossiger en compacter. Met deze Laurier Genolia maak je meteen een mooie dichte haag waar de Caucasica toch nog wat tijd nodig heeft om dicht te groeien. Kijk op onze pagina over Laurier Genolia voor meer informatie en onze scherpe prijzen.

Bekijk producten

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten