default-header

Laurier Caucasica

De Latijnse naam voor de Laurier Caucasica is Prunus laurocerasus 'Caucasica'.  De bladeren van deze plant zijn donkergroen van kleur en hebben een langwerpige vorm. Deze haagplant heeft als bijkomend voordeel dat deze snel en recht opgaand groeit waardoor er snel een dichte haag zal ontstaan. Voor een lauriersoort groeit hij relatief smal en gaat hij niet snel de breedte in. Indien er niet gesnoeid wordt in het voorjaar dan komen er mooie witte bloemen in deze haag.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Laurier Caucasica kopen

 • Laurier Caucasica 125-150cm in 20 liter pot

  ✔ Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  ✔ Direct leverbaar.
  ✔ Minimale bestelhoeveelheid: 10.
  v.a. € 42.90 incl. BTW

  =

Laurier Caucasica kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Smalle groei
 • Veel privacy
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ruimtebesparing
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en schaduw

Vaak staat Laurier bekend als snelle groeier. Zowel in de breedte als in de hoogte. Deze Prunus Caucasica groeit zeer snel omhoog maar groeit niet breed. Doordat hij niet in de breedte groeit, bespaar je ruimte met deze haagplanten.

Een bijkomend voordeel is dat deze soort ook goed toepasbaar is in een wat kleinere tuin vanwege de smalle groei. Laurier Caucasica is tevens goed winterhard in ons klimaat en stelt weinig eisen aan de ondergrond en hij groeit ook op kleigronden.  Hij kan zowel in de zon als de schaduw geplant worden. Net als de meeste planten kan hij niet aangeplant worden waar water blijft staan. De Laurier Caucasica kan zonder snoei een eindhoogte bereiken van ongeveer 5 meter. Deze plant leent zich uitermate goed voor snoei. Met gemak houd je deze plant op de gewenste hoogte. In de jongste jaren van deze plant is deze Caucasica niet bossig. Hij groeit 100 % zeker heel mooi dicht maar je zult niet meteen na de aanplant een dicht haag hebben. Wil je smalle Laurier die bossig is en smal groeit dan adviseren wij de Laurier Genolia. En een brede snelle groeier met een groot blad is de Laurier Novita.

Wij kweken deze Laurier Caucasica ecologisch en milieuvriendelijk. Kijk naar ons verhaal over meer informatie over onze kweek- en teeltwijze. Met een haag van onze Laurier Caucasica draag je bij aan een gezond en ecologisch milieu. Onze Prunus laurocerasus 'Caucasica' is met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig online Laurier Caucasica kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je meer advies neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord om je te voorzien van advies en informatie.

Onderhoud en verzorging van de Laurier Caucasica

Na de aanplant is het erg belangrijk om planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. In de winkelwagen kun je deze gemakkelijk aan je haag toevoegen. Wij zorgen ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat.

Voor meer tips en tricks voor het geven van water kunt u kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Net voor de winter (oktober/november) raden wij om de planten éénmaal te bemesten voor de winterperiode. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kunt u onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop. Tijdens het bestelproces kunt je deze gemakkelijk toevoegen aan de haag.

Laurier Caucasica kan men snoeien net na de winter in de maanden maart en april. Deze Prunus laurocerasus ‘Caucasica' kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na de zomer moet hij nogmaals gesnoeid worden vanwege zijn snelle groei. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd. Planten die niet worden gesnoeid kunnen 3 meter hoog worden en 1-1,5 meter breed.

Prunus Caucasica kopen

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »