default-header

Laurier Novita

De Latijnse naam voor de Laurier Novita is Prunus laurocerasus ‘Novita’. Deze variëteit van de Laurier kan men het beste vergelijken met de Laurier Rotundifolia. Hij groeit snel en heeft een mooie frisgroene kleur, zijn typische ovaalronde blad is kenmerkend voor de Laurier. Wil je snel een grote dichte haag dan is de Laurier Novita een goede keuze. De Novita wordt vaak in plaats van de Rotundifolia aanplant omdat ze gezonder, sterker en niet vatbaar zijn voor ziekten en plagen.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Laurier Novita kopen

  Geen producten gevonden...

Laurier Novita kopen

Eigenschappen:

 • Wintergroen
 • Veel privacy
 • Snel een zichtdichte haag
 • Bladhoudend
 • Snelle groeier
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Kan in zon en schaduw

Deze snelle groeier kan met gemakt een hoogte bereiken van vijf meter. Als je de Laurier Novita aanplant, zal je hem tweemaal per jaar moeten snoeien, om hem op de gewenste hoogte en breedte te behouden. Vanwege zijn snelle groei creëer je snel privacy en een zichtdichte haag. Deze soort lijkt op de Laurier Rotundifolia maar is supersterk en gezond. Wij adviseren dan ook om de Novita aan te planten in plaats van de Rotundifolia. Heb je niet veel plaats dan kun je de gezonde en smalgroeiende Laurier Genolia overwegen.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig Laurier Novita kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Novita van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak.

Onderhoud en verzorging van de Laurier Novita

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

De Laurier Novita kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april en na de zomer. Deze Prunus laurocerasus ‘Novita kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden dan kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Let op: de Laurier moet 2 keer per jaar gesnoeid worden voor het beste resultaat.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »