default-header

Fargesia Robusta Campbell

De Fargesia Robusta Campbell is een variëteit van de bamboe maar deze woekert niet. Daarom wordt deze aangeboden als een niet-woekerende Bamboe. Je zult dus geen uitlopers van deze soort in je tuin tegenkomen na de aanplant.

De Fargesia Robusta Campbell komt het dichtste in de buurt bij de kleuren en schutbladeren die worden gezien als Bamboe. De mooie groene kleur van de bladeren in combinatie met de gele en groene stengels van deze plant geeft een tropische en luxueuze uitstraling.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Fargesia Robusta Campbell kopen

  Geen producten gevonden...

Fargesia Robusta Campbell kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Veel privacy
 • Snel een zichtdichte haag
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Niet giftig voor mens en dier
 • Kan in zon en schaduw

Deze niet woekerende bamboe is door ons geselecteerd vanwege zijn goede eigenschappen. Het is een gezonde soort die goed groeit in ons klimaat. Tevens kan deze bamboesoort zware regenval en natte periodes goed verdragen. Ondanks de herkomst van bamboe is deze soort bestand tegen een strenge winter. Indien de planten te weinig water krijgen (of tijdens een zeer strenge vorst), kunnen ze de bladeren oprollen. Indien dit niet genoeg bescherming biedt tegen de droogte of kou kunnen ze ook een gedeelte van het blad laten vallen. Na de droogte of vorst komt de plant er weer snel bovenop. Wordt de Fargesia Robusta Campbell niet gesnoeid dan haalt hij een hoogte van 4 à 5 meter.

De Fargesia Robusta Campbell is een gezonde en sterke plantensoort die in combinatie met onze duurzame en ecologische kweekwijze een aanwinst zal zijn voor een gezonde en groene omgeving.

Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je gemakkelijk en veilig Bamboe Robusta Campbell kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Fargesia Robusta Campbell van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak. Kijk ook eens bij onze andere gezonde niet woekerende bamboesoorten. 

Onderhoud en verzorging van de Niet-woekerende Bamboe Robusta Campbell:

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

Fargesia Robusta Campbell kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Om een mooie haag te behouden zal je de haag na de zomer ook een keer moeten snoeien. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »