default-header

Fargesia Rufa

De Fargesia Rufa is een variëteit van de Bamboe maar deze woekert niet! Daarom wordt deze aangeboden als een niet-woekerende Bamboe. Je zult dus geen uitlopers van deze soort in je tuin tegen komen na de aanplant.

De Fargesia Rufa is bekend vanwege zijn mooie groene kleuren en bossige groei. Normaliter horen planten die willen groeien niet in een kuip of plantenbak maar deze Rufa is daar wel goed voor geschikt. Strakke plantenbakken met de Rufa als opvulling geeft een erg mooie combinatie.

“Geadviseerd door ons en ecologisch en milieuvriendelijk gekweekt voor jou. Plant jij deze gezonde haag?”

Fargesia Rufa kopen

 • Fargesia Rufa 60-80cm in 5 liter pot

  - Plantafstand: 3 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: Gehele jaar.
  €13,90
  Incl. btw

  =

 • Fargesia Rufa 80-100cm in 10 liter pot

  - Plantafstand: 2.5 stuks per meter.
  - Direct leverbaar.
  - Aanplantseizoen: Gehele jaar.
  €25,00
  Incl. btw

  =

Fargesia Rufa kopen

Eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wintergroen
 • Veel privacy
 • Snel een zichtdichte haag
 • Bladhoudend
 • Van nature sterke planten
 • Ook op kleigrond toepasbaar
 • Goed winterhard tot -20
 • Niet giftig voor mens en dier
 • Kan in zon en schaduw

Deze niet woekerende bamboe is door ons geselecteerd vanwege zijn goede eigenschappen. Het is een gezonde soort die goed groeit in ons klimaat. Tevens kan deze bamboesoort zware regenval en natte periodes goed verdragen. Ondanks de herkomst van bamboe is deze soort bestand tegen een strenge winter. Indien de planten te weinig water krijgen (of tijdens een zeer strenge vorst), kunnen ze de bladeren oprollen. Indien dit niet genoeg bescherming biedt tegen de droogte of kou kunnen ze ook een gedeelte van het blad laten vallen. Na de droogte of vorst komt de plant er weer snel bovenop. Wordt de Fargesia Rufa niet gesnoeid dan haalt hij een hoogte van 3 meter.

De Fargesia Rufa is een gezonde en sterke plantensoort die in combinatie met onze duurzame en ecologische kweekwijze een aanwinst zal zijn voor een gezonde en groene omgeving. Onze planten zijn met zorg op de kwekerij geteeld. In onze webshop kun je deze gemakkelijk en veilig online Bamboe Rufa kopen. Heb je vragen over het online kopen van planten via de webshop of wil je aanvullend advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je de Fargesia Rufa van tevoren komen bekijken? Maak dan een afspraak. Geïnteresseerd in Bamboe? Kijk ook eens bij onze andere Bamboe-soorten.

Onderhoud en verzorging van de Fargesia Rufa

Na de aanplant is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven. Houd er rekening mee dat wintergroene planten ook in de winter water verdampen en nodig hebben. Een gemakkelijke en handige manier om water te geven is om een druppelslang bij de haag te leggen. Je kunt deze gemakkelijk aan de winkelwagen toevoegen. Dan zorgen wij ervoor dat je een druppelslang krijgt van hoge kwaliteit die jaren mee gaat. Voor meer tips en tricks voor het geven van water kun je kijken op onze informatiepagina’s.

Het bemesten van wintergroene planten is belangrijk. Wij adviseren daarom om van april tot en met oktober ervoor te zorgen dat de planten bemest zijn met een organische meststof. Ook net voor de winterperiode (oktober/november) is het slim om de planten éénmaal te bemesten. Gebrek aan voedingsstoffen en/of watergebrek kun je onder andere herkennen aan de lichte (gele) bladkleur, of de lichte kleur langs de bladnerven.

Op onze kwekerij gebruiken we géén kunstmeststoffen. Wij verwerken alleen organisch- en ecologische meststoffen die goed zijn voor mens en natuur. Om de planten dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze meststof ook aan in onze webshop.

Fargesia Rufa kan je het beste snoeien net na de winter, in de maanden maart en april. Om een mooie haag te behouden zal je de haag na de zomer ook een keer moeten snoeien. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »